X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Voetschimmel, en nu?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+17
  Goed artikel ( +17 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van 11960 11960 Auteur op infoyo sinds
29 December 2008


Bekijk het profiel van 11960
Datum: 26-02-2009
Auteur: 11960
Ik denk dat iedereen wel eens voetschimmel heeft opgelopen. Heel vervelend omdat voetschimmel behoorlijk hardnekkig kan zijn. Als ik mijn huisarts mag geloven is deze schimmel goed te bestrijden met medicijnen zoals miconazol, de werkzame stof in bijvoorbeeld Daktarin. Ik heb echter een heel andere ervaring gehad met voetschimmel. Misschien is de beschreven behandeling op u van toepassing als u er mee behept bent.

Hoe ontstaat voetschimmel en wat zijn de symptomen?

Voetschimmel ontstaat graag in de vochtige huid. Je hebt wel een besmetting nodig en die wordt heel vaak gevonden in (gemeenschappelijke) douches.
Na een besmetting zie je na verloop van tijd een schilfering van de huid tussen de tenen, maar er kunnen ook blaasjes ontstaan (bijvoorbeeld onder de voet) waar een helder vocht uit komt.

Mijn voetschimmel en behandelingen

Het is al weer lang geleden dat ik besmet ben geraakt door deze schimmel. Ik weet aanvankelijk niets over deze schimmel. Het begint met kleine blaasjes waar inderdaad helder vocht uitkomt. Echter, de plekken onder mijn beide voeten worden steeds groter en ik besluit naar de huisarts te gaan. De diagnose is snel gemaakt: voetschimmel. De huisarts schrijft Daktarin voor, crŤme voor op de geÔnfecteerde plekken en poeder om in de sokken te doen (ik slaap notabene met de sokken aan!). Een aantal malen per dag verschonen en na een paar weken moet het gedaan zijn met de besmetting. Na een paar weken ben ik weer terug gegaan naar de arts en ik krijg een vervolgkuur. Hij snapt er eigenlijk niets van. Ook de vervolgkuur levert niets op. Ik heb toen gevraagd of het niet beter was de blaasjes te openen met bijvoorbeeld een naald en vervolgens te desinfecteren met jodium. Probeer het maar, is zijn conclusie, hij weet het eigenlijk ook niet meer. Deze actie levert jammergenoeg niet het gewenste resultaat op. Tussendoor heb ik ook nog homeopathische middelen geprobeerd, maar eveneens zonder succes.
Uiteindelijk, na wat speurwerk , kom ik er achter dat schimmels heel slecht gedijen in een zuur milieu. Wat ik vervolgens heb gedaan blijkt de succesformule te zijn voor mijn probleem en wellicht ook voor u, als met dit schimmel belast bent.
Ik heb de geÔnfecteerde plekken, die inmiddels een omvang hebben van zoīn 6 ŗ 7 cm in doorsnee, behandeld met azijn. Ik ben met de voeten in warme azijn (1/1 verdund met warm water) gaan zitten en heb na enkele minuten weken de blaasjes opengekrabd met mijn nagels om het zuur goed in de wonden te laten trekken (bijt wel, zoals je wellicht kunt voorstellen!). Vervolgens de voeten afgedroogd (niet gewassen), handen gewassen en sokken aangetrokken. Deze procedure heb ik een paar keer per dag herhaald. Tot mijn verbazing was ik binnen twee weken de voetschimmel kwijt.

Conclusie

Volgens mijn ervaring heb je niet direct een medicijn nodig voor voetschimmel. Beschikbare medicijnen zullen ongetwijfeld hun werking hebben, laat daar geen twijfel over bestaan. In mijn geval werkte miconazol echter niet. Een (goedkope) behandeling met azijn en warm water heeft bij mij wonderen verricht. Probeer het maar eens en ik hoor graag hoe het afloopt.
Preventief gebruik ik trouwens slippers bij het douchen in gemeenschappelijke douches (denk aan hotels, campings etc.).

Kijk hier voor nog meer informatie over schimmelinfectie

Reacties op dit artikel
Bezoeker, 2009-03-23
( +6 )

Hoi hoi, lijk me een goed idee. Ja ik kamp ook al 1 jaar meet voetschimmel, dan is het weer weg, dan weer terug.... laatst heb ik chloor verdunt in lauw water met ontspettingsvloeistof. Zo een half uurtje in water, heb wel droge voeten gekregen maar schimmel bleef wel een paar maanden weg. Nu weer terug bij af... pfff ik zal azijn proberen, je hoort nog van me.
Groetjes
11960, 2009-03-23
( +2 )

Ik hoop voor je dat azijn een gunstige uitwerking heeft bij jouw schimmel.
Naamloos, 2009-03-24
( +2 )

Arne, 2009-06-14
( +2 )

Ik heb zelf bijna 3 jaar last gehad van voetschimmel en werkelijk alles geprobeerd van reguliere(cremes,pillen)tot alternatieve geneeskunde en niets hielp zelfs niet de hierboven beschreven methode.
Ben bij een dermatoloog geweest in het ziekenhuis en die zei je moet ermaar mee leren leven,stond na 5min weer buiten en was 156 euro lichter .
Wat mij heeft geholpen is een gezichtsbruiner(u.v licht doodt nml. schimmels),iedere dag 5 min. met je voetjes ervoor gaan zitten en na 3 week was ik ervan af.
Naamloos, 2009-07-05
( +3 )

Met wat voor 'n soort azijn werkt het?
11960, 2009-07-05
( +1 )

Maakt niet uit. Ik heb het over gewone consumptie-azijn (ca. 4% azijnzuur).
Han, 2009-07-12
( 0 )

Dat ga ik eens proberen
ik heb zelfs een soort olie gehad van een pedicure helpt soms maar tegenwoordig word ik gek van de jeuk daarna
mischien als de azijn niet werkt ga ik over op het zeewater daar zit veel jodium in
in iedergeval azijn ga ik eerst proberen
bedankt voor de tip
Monique, 2009-07-27
( +1 )

Nou, ik hoop echt dat het werkt kamp al 3 jaar met schimmel bij me kleine teen, nu is mijn andere kleine teen ook aangetast en pas stond ik in de tuin werd ergens door geprikt door wat weet ik niet kreeg blaasjes gingen jeuken blijkt ook voetschimmel,
nooit gehad en ik heb 6 maanden aaneenstuk door gesmeerd en me huisarts zegt steeds doorsmeren maar het zit er nog

hoeveel keer per dag moet je zo'n badje nemen? want ben full-time bezig en na wanneer merk je het resultaat al een beetje want heb het net voor de 1e x gedaan en het blijft zo jeuken het is gewoon moeilijk om er vanaf te blijven.

groetjes monique
11960, 2009-08-02
( +1 )

Ha Monique,

Ik zou tweemaal per dag de voeten in warm azijn dompelen, even laten weken en dan proberen om de huid van de besmette tenen een beetje open te halen met je nagels zodat de azijn goed kan doordringen in die delen. Even genieten van dit bad (kan wel even bijten, maar denk erbij dat je er binnenkort af bent!). Daarna de voeten laten drogen, handen wassen, sokken en schoenen aan en klaar is Kees. Alles bij elkaar duurt dit niet lang (kwartier/halfuur?).
11960, 2009-08-02
( 0 )

Wat je ook zou kunnen doen, Monique, is iets azijn sprenkelen op een watje en vervolgens dit watje op de besmette plek leggen en met een pleister vastzetten. Dit laat je de hele dag zitten en ¬īs avonds doe je dit nog een keer. Dit werkt goed wanneer de besmette delen niet te groot zijn. Bij mijn vouw werkt dit uitstekend. Met een paar dagen moet je dit al kunnen merken.
Milly, 2009-08-18
( +2 )

Ga ik direct proberen, ik kamp al jaren met voetschimmels, krijg ook dezelfde mecicijnen heb daarnaast een aardig bedrag uitgegeven aan de drogist.
Ga vanmiddag beginnen met azijn en zal het over 2 √° 3 weken laten weten.

Misschien in combinatie met de gezichtsbruiner.
groetjes
Sandra, 2010-02-17
( +7 )

Het werkt niet alleen tegen voetschimmel, (die ik overigens behandel met een watje met pure azijn) maar ook tegen kalknagels(schimmelnagels), zo is mijn moeder er vanaf gekomen. Gewoon 2 maal daags insmeren en laten drogen
succes het werkt voor mij
Mikki, 2010-05-17
( +2 )

Heei, een nieuw alternatief voor de handeling van voetschimmel. Ik ga het ook proberen.
Hoe is het de anderen verlopen die het ook uitgeprobeerd hebben?
Jelena, 2010-07-22
( 0 )

Hallo, wat een goede tip zeg!
Ik zal het morgen meteen uitproberen, bedankt
Remco, 2010-08-02
( 0 )

Ongelofelijk! Ik loop al 12 jaar met schilferige voeten, mijn pedicure zei dat het voetschimmel was, ik geloofde het niet want ik had geen blaasjes, geen jeuk. Alleen maar schilferige droge voeten. Ik dacht dat het gewoon erfelijk bepaald was. Toch maar anti schimmelcremes gekocht maar die werkten niet zoals ik al vermoedde. Nu heb ik na het bezoeken van dit forum een kleurloze natuurazijn gekocht bij de grootste supermarkt van NL en daarmee een voetenbadje genomen. Na twee dagen tot mijn verbazing zachte egale voeten! Ik kan het iedereen aanbevelen. Grootmoeders middel heeft weer gezegevierd!
Willy, 2010-08-26
( +5 )

Na verschillende cremes en sodabaden ga ik nu de azijn truc proberen
hopelijk succesvol.
Mien68, 2011-03-03
( 0 )

Weet je wat ook heel goed is? het lijkt vies, maar het is een tip, ooit gehoord van de zangeres Madonna. Ochtendurine!!! Echt waar hoor!! Ik maak geen geintje.
Jip, 2011-05-03
( -1 )

Nerd
Bor, 2011-06-27
( 0 )

Na alle hierbovengenoemde positieve reacties, ga ik dit advies ook opvolgen.
Ik heb al jaren last van kalknagels en van tijd tot tijd hevige jeuk tussen mijn tenen.

@11960: bedankt voor de tip!!!
Henny, 2011-07-09
( 0 )

Oh wat voel ik me bedonderd.
heb vanmiddag bij de DA lamisil en daktarin gehaald
voor de voeten.koste ruim 20 euro,en nu lees ik dat de azijn die ik in de kast heb staan zou helpen?
ooohhh god ,laat het waar zijn.
groetjes henny
Jan wannee, 2011-11-02
( 0 )

Een nieuw geluid in deze rubriek. Een tip die ik kreeg was regelmatig in wrijven met een vettige substantie (vaseline, Eucerin doucheolie ph5). Binnen enkele weken was de schilfering praktisch verdwenen. En het was me regelmatig s'morgens een grijs tapijt in bed. Ik zal azijn nog eens onder de loep nemen Het is dan wel pijnlijk maar voor een mogelijk blijvend resultaat moet je toch wel wat oer hebben. Succes
Zwemmer, 2011-11-15
( +1 )

Wat bij mij uitstekend heeft geholpen tegen voetschimmel: Betadine zalf. Dus niet de lotion, maar de zalf. Binnen drie weken was het weg. En komt het ook niet meer terug. Vergeet Lamisil Once (werkte bij mij niet) o.i.d. Veel te duur en niet effectief, althans bij mij niet. Een tubetje Betadine zalf kost maar een paar euro en werkt als een speer.
Mar, 2012-01-26
( 0 )

Door met met je nagels blaasjes etc open te krabben, riskeer je schimmel infektie aan je handen! Gebruik liever een krabbertje oid , al het "gereedschap"dat je voor schimmelvoeten gebruikt uitkoken!!
Carla, 2012-05-06
( 0 )

Ik heb last van een schimmelinfectie aan mijn handen. Na zalf van de huisarts,miconazol/hydrocortison zalf werd het alleen maar erger. Dat wilde ik ook niet, dus ben daar mee gestopt na 4 dagen. Na wat gesnuffel op internet, kwam ik de tip tegen van azijn. Gelijk toegepast. Puur op een watje of stuk keukenrol gedaan en een paar tellen tot 2 a 3 minuten op de plekken gehouden. Wonderbaarlijk. Er zaten zelfs blaren bij, die op knappen stonden. 2 a 3 uur later waren die al voor de helft geslonken. Wat een verademing. En geen jeuk meer, of uitslag die erger werd. Ik ga hier nog even lekker mee door. De uitslag ziet er na 2x deppen met natuurazijn stukken rustiger uit. Dank jullie wel voor de tip!
11960, 2012-05-08
( 0 )

Graag gedaan Carla. Ik hoop voor jou dat het binnenkort helemaal is verdwenen!
Marloes, 2012-06-01
( 0 )

Na ook jaren last te hebben van schilferige voeten en vele cremes,zalfjes ed. via de huisarts(die alleen maar tijdelijk wat hielpen) 2 dagen geleden natuurazijn gebruikt,me voeten voelen idd zachter aan en de schilfers zijn vermindert..
Neem vanmiddag nog een keer een voetenbadje.Maar wat ik me nou af vroeg,moet ik dit herhaaldelijk blijven doen,of blijf ik nu permanent van die schilfers af?
11960, 2012-06-01
( 0 )

Dag Marloes,

Als je voeten vrij zijn van schilfers, kun je er mee stoppen. Mochten ze na enige tijd terugkeren, kun je alsnog vervolgen met de kuur.
Renée, 2012-06-12
( 0 )

Ik heb net als jij een plek van zeker 6 cm onder mijn voetzool die uitging lopen naar de zijkant van mijn voet. Allerlei crème's al geprobeerd, Miconazol, Terbinafine, Clotrimazol en niets hielp. Stond op het punt om aan een pillenkuur te beginnen, maar was daar nogal sceptisch over, gezien de bijwerkingen. Ben nu een week bezig met azijn, de eerste 2 dagen schoonmaakazijn, maar dat deed toch wel erg pijn, nu sinds een dag of 5 natuurazijn. De plek is nog niet weg, maar zienderogen beter. Elke dag 2 keer warm water met dezelfde hoeveelheid azijn erin, blaasjes opendrukken en daarna pure azijn erover heen. Wat een verschil met alle maanden ervoor. Ik ben er nog niet vanaf maar enorm bedankt voor de tip!
Amanda, 2012-06-21
( 0 )

Wat je ook kunt doen is een spuitflacon kopen, oa wibra 1 euro of plantenspuit
daar azijn in doen en je voeten mee inspuiten op de nevelstand in laten drogen en je sokken weer aan,binnen 2 week ben je van je voetschimmel af!!Helpt gegarandeerd..
11960, 2012-06-21
( 0 )

Goede suggestie, Amanda!
Mina., 2012-07-25
( 0 )

Ik heb ook al een jaar last van voetschimmel.Van alles geprobeerd maar niets helpt.vanmorgen net nog weer zalf gekocht bij de drogist.maar ik ga dus een bad met azijn proberen,is wel zo goedkoop.Bedankt voor de tip
Essootje, 2012-08-24
( 0 )

Zo...ik loop ook al jaren rond met voetschimmel en heb ook echt alle zalfjes e.d. al geprobeerd..nu heb ik een soort tinctuur via samenwerkende pedicuren...werkt wel en wordt ook wat beter..maar weg gaat het niet...de 'nieuwe' nagel wordt eigenlijk steeds weer aangetast...dus ik ga ook azijn proberen...wie niet waagt....:)...ik zal laten weten of het bij mij effect heeft of niet... ik ben gisteravond (23-08-2012)begonnen dus ben benieuwd..
Essootje, 2012-08-24
( 0 )

Oja het betreft bij mij dus niet alleen de nagels maar de hele voet...een heel karwei dus...ben benieuwd!!
Even paniek, 2012-08-27
( 0 )

Thx voor de azijnzuur tip. Het heeft even geduurd, 6 weken, maar ik ben er vanaf.
De eerste twee weken iedere dag 15 min weken in 4% azijnzuur, afdrogen met een tissue en invetten met uierzalf. De zalf was nodig om uitdrogen te voorkomen. Nu vallen de laatste velltje oude huid van mijn handplam.
11960, 2012-08-28
( 0 )

Geweldig toch! Ik hoop dar er meer mensen baat bij hebben.
Yvwijo, 2012-08-29
( 0 )

Daktarin en Lamisil werken bij mij beide niet. Canesten wel.
Maar ik ga ook de tip van azijn proberen, misschien kom ik er dan ook eindelijk eens af na 6 jaar.
Jetty, 2012-09-29
( -2 )

Mijn ervaring is het zelfde allemaal cremes gehad om te smeren deze cremes maakte het altijd tien keer erger. en met gewoon huismiddeltjes als azijn zeezout of keukenzout.
betadine als ik wondjes heb en goed met uierzalf smeren. of substantie die het uitdrogen tegen gaat. Het is echt een hardnekkige eczeem soms word je er echt gek van, het kan heel lang goed gaan en als het weer mis gaat dan heb ik meestal gelijk wondjes....en zijn al mijn tenen aangedaan. ga binnenkort naar spanje dus ga flink in de zee....dat had me de vorige x ook goed geholpen.
Andrea, 2012-11-29
( +1 )

Sinds zondagavond last van kleine bultjes en jeuk op de huid tussen mijn grote teen en de teen ernaast. Maandag naar de huisarts geweest, die zei dat het eczeem was, dus een creme gekregen. Dag erna (dinsdag) werd het alleen maar erger, er kwam nu ook vocht uit (en er waren blaasjes/ blaartjes). Toen weer naar de dokter, en die stelde vast dat het voetschimmel was. Toen een creme gekregen tegen voetschimmel. Dit smeer ik nu al 3 dagen en zie nog niet echte verbetering. Rond de nagel van mijn grote teen, is de huid ook wat opgezwollen. Als ik sokken aandoe, doe ik er een klein gaasje tussen, zodat dat het meeste vocht kan opnemen.
Zou azijn, de uitslag, blaartjes en de opgezwollen huid verhelpen? Wat zou het best kunnen zijn, een badje of toch deppen?
Ben benieuwd naar jullie reactie!
11960, 2012-11-29
( 0 )

Een pleister met azijn doet wonderen!
Paul, 2012-12-16
( 0 )

Ik heb al dertig jaar last van voetschimmel. Merk dat het ook sterk met je weerstand te maken heeft. De laatste tijd wat meer stress etc. en ja hoor de voetschimmel terug. Nu zelfs in een week tijd een kalknagel. Terwijl ik met een goedje van de drogist bezig ben. Doe nu 2maal daags alcohol over mijn voeten smeren en een beetje onder de nagel. Dat helpt wel, maar een badje met azijn ga ik nu direct proberen. Is kijken. Besef overigens dat je er nooit definitief vanaf komt. Wat snuffel werk van mijn kant: Het blijkt dat bij het openen van pyramides de sporen van schimmels gevonden werden, die na blootstelling aan vochtige warme lucht gewoon weer actief worden. Dus blijven behandelen is de remedie.
Thea, 2013-06-18
( +2 )

Is het wel bekend dat schimmels zich ook lekker in de schoenen nestelen ?

Je kunt cremes smeren of azijnbaden nemen zo veel je wilt, die schimmel heeft een hardnekkige overlevingsdrang en zal steeds weer terug komen als je niet ook je schoenen goed ontsmet.
Daar bestaat een spray voor of , nog beter, een u v apparaatje dat je in je schoenen kunt plaatsen en dat dus middels dat u v licht de schimmels doodt.
Helder water, 2013-07-22
( 0 )

Beginstadium voetschimmel sinds een paar weken. Ik dacht dat ik het blaren waren. Een week aan het smeren, helaas grote jeukende galbulten als allergische reactie op terbinafine (lamisil). Eerder heb ik al meer dan een jaar twee schimmelnagels die ik heel zorgvuldig verzorg met een gel van de pedicure. Die helpt, heel langzaam aan begint er weer roze tevoorschijn te komen. Wie weet had ik die voetschimmel toch al wat langer, als was er niets te zien of te voelen. Wat heb ik tot nog toe gedaan om eraf te komen? Met slippers aan douchen, Schimmeldodende poeder in sokken, kousen, schoenen. Schoenen die ik weinig draag bewaar ik in de doos met speciale schimmelwerende bollen. Naar aanleiding van de tips op dit forum stap ik over op voetenbaden met natuurazijn. De UV sterilisator voor schoenen van "Thea" hierboven, daar ben ik blij mee. Ik ga zeker op zoek naar zo'n apparaatje. Ik hoop dat ik ook baat zal hebben bij de azijnkuur.
Erna, 2013-09-04
( 0 )

Ik heb het nooit eerder gehad maar nu dus wel, sinds kort, een plekje onder mijn voetgewelf. Twee soorten cremes met corticosteroiden hielpen niet, ik ga niet verder dokteren maar zoek nu alternatieven. Ik ben nu al en tijdje bezig met teatree olie om te kijken of dat werkt.
Bedankt iedereen voor de nuttige tips!!
Ik denk nu ook dat het komt door mijn badslippers, die heb ik al heel lang en draag ik vaak binnenshuisomdat ze zo lekker zitten. Maar ik vermoed nu dat de schimmel in die slippers is gaan nestelen (vooral omdat ze ook soms vochtig zijn geweest). Ik had ze al een keer schoongemaakt met een antischimmereiniger voor de badkamer, maar ik denk dat dat niet geholpen heeft. Ik ga dus nieuwe kopen en gooi deze weg.
Chenefleur, 2014-02-16
( 0 )

Iedereen heeft het er over dat hij/ zij het uit gaat proberen
zijn er ook mensen die al resultaat hebben met
azijn bij schimmelnagels

en kan je uv straling ook niet gebruiken om de schimmels in je nagels te doden?

grtjs
Kees, 2014-07-22
( 0 )

Schimmels gedijen niet in een zure omgeving, wel in een basische omgeving. Dus: Azijn voetbad helpt als je maar lang genoeg volhoudt en vaak wassen met zeep (base) helpt niet omdat de schimmel dat juist 'prettig' vindt.

Dat gezegd hebbende: ik vind azijn ontzettend stinken! Daarom gebruik ik Zarqua voetencreme en dan is de voetschimmel met een dag of drie weg. Nagels die aangetast zijn doe ik wat Zarqua creme op en dan een pleister erop. De hele nacht laten zitten. Werkt als een soort compres waardoor de creme goed in de nagel kan trekken.
Ernest, 2015-03-05
( 0 )

Heb erge voetngel schimmel(alle nagels)heb reeds geprobeerd met azijn en knoflook
het hielp,maar komt terug
Bowie, 2015-08-26
( 0 )

Hier verschrikkelijke jarenlange "voetschimmel?'. Mijn hele voeten zijn er bedekt mee tot boven de enkel. Het lijkt wel een soort olifantenhuid. Het jeukt, doet pijn en trekt heel erg omdat het zo droog is. Ik heb alle middeltjes die je bij de drogist kunt krijgen geprobeerd, en niks helpt echt. Treeteaolie helpt een heel klein beetje, maar nu na 12 weken insmeren ook niet meer. Appelazijn heb ik ook al geprobeerd, maar ook dat hielp in de eerste instantie, maar ook dat stagneert dan weer en de huid wordt gewoon weer droog en pijnlijk. Nu probeer ik gewone azijn en daarna flink dik insmeren met vaseline. Eens kijken of dat wel werkt? Ik hoop het maar want ik wordt werkelijk gek van de pijn en jeuk. Ik kan 's nachts niet slapen van de jeuk, mijn bed is één groot schilferig geheel 's morgens, en overdag tijdens mijn werk word ik gek van de pijn en jeuk. Naast de 2 voeten heb ik ook inmiddels 6 nagels die aamgetast zijn, en dus schimmelnagels. Nooit meer leuke open schoentjes dragen? Wie weet. Ik ben vandaag met de azijn en vaseline begonnen, dus afwachten maar.
Bowie, 2015-08-28
( 0 )

Ik kan alleen maar zeggen: WAUW!! Ik ben nog maar een paar daagjes bezig maar mijn rechtervoet is zo goed als schimmelvrij nu en links, die veel erger aangetast was, is alleen nog maar flink rood. Alle olifantenhuid was meteen de eerste keer al weg, en de voeten zijn al zacht en glad. Nu doorzetten en proberen om helemaal schimmelvrij te geraken. Maar de eerste tekenen zijn dus al heel geweldig. Ik zit 1x per dag met mijn voeten in een emmer met warm water (5 liter) en een hele flinke scheut (1 a 2 dl.) natuurazijn gedurende 15 minuten. Daarna goed afdrogen en flink dik insmeren met vaseline. Daarna meteen een schoon sokje erover. Nou, zoals gezegd, het ziet er heel hoopvol uit.
Bowie, 2015-09-10
( 0 )

Inmiddels al iets meer dan 2 weken bezig met deze behandeling. Ik ben nog steeds niet schimmelvrij, maar de olifantenhuid is er zoals gemeld al lang niet meer. Nog wel steeds grote rode vlekken op de plekken die aangetast zijn. Maar ook die worden steeds ietsje kleiner. Al met al een heel stuk minder jeuk, eigenlijk bijna nooit meer en veel zachtere huid. Ik ga maar gewoon door. Zodra er weer iets te melden is, zal ik dat hier zeker doen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl