X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vastgeroeste negatieve patronen doorbreken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Seculatum Seculatum Auteur op infoyo sinds
11 November 2008


Bekijk het profiel van Seculatum
Datum: 11-05-2009
Auteur: Seculatum
Hoe doorbreek je vastgeroeste negatieve patronen? Deze vraag wordt steeds relevanter door nieuw neurologisch onderzoek. Bij een experiment kan men soms al tot zeven seconden voordat iemand kiest zien dat hij een keuze gaat maken. Wat zegt dat over de vrije wil van mensen. Wij ervaren onszelf vooral door ons zelfbewustzijn.

Onbewuste processen

Onbewuste processen Maar een groot deel van wie wij zijn wordt bepaald door onbewuste. Dat zijn breinprocessen waar we geen weet van hebben. Zaken als ademen, eten verteren, bloed rond pompen wordt continu gedaan zonder dat we ons daar heel bewust van zijn. En gelukkig maar: het leven zou een stuk minder leuk zijn als je de hele dag bewust moest ademhalen, eten verteren en bloed rond pompen. Je kunt jezelf afvragen of je zo überhaupt wel kan leven? Misschien was je wel zo bewust bezig met ademhalen, dat je niet aan eten en drinken toekwam?

Negatieve patronen worden automatisch herhaald

Soms gaat het mis. Of het nu gaat om psycho-somatische klachten of om oude vastgeroeste negatieve patronen, soms vinden er in ons onbewustzijn processen plaats waar we weinig aan hebben. Zulke processen ontstaan wellicht in een poging van het onbewustzijn om ons te beschermen Er houdt niemand meer van je dan je eigen onbewustzijn en het waakt dan ook over je voortbestaan. Alleen heeft je onbewustzijn meestal niet geleerd hoe het meest effectief met tal van problemen om kan gaan. Elke oplossing is dan goed en zodra het onbewustzijn door krijgt dat je blijft leven (en dat is eigenlijk altijd zo in onze geciviliseerde maatschappij) dan blijft het dit negatieve patroon herhalen omdat gebleken is dat het een keer gewerkt heeft. Ook al voel je er slecht onder, je onbewustzijn is alleen geļnteresseerd in je voortbestaan.

Ontspannings technieken

Vandaar dat de diverse technieken en methoden gebruikt worden en zijn gefocust op ontspanning en neurologische veranderingen. Alleen door te zorgen dat je onbewustzijn leert om op een effectievere manier met je emoties om te gaan en tegelijkertijd het vertrouwen krijgt dat je op die manier veilig blijft, is het mogelijk om je brein te overtuigen negatieve patronen achter je te laten en voortaan automatisch te kiezen voor positieve nieuwe patronen. Succes!

Reacties op dit artikel
Lise, 2010-04-24
( 0 )

Vaak zijn de onbewuste patronen waarover je praat vrij hardnekkig. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens een goed voornemen gemaakt over zijn gedrag en dit niet kunnen waarmaken. Denk maar eens aan alle goede voornemens over stoppen met roken, afvallen etcetera. Dit komt doordat die patronen 'in merg en been' zitten, of zoals je zegt op een diep onbewust niveau. Rust en ontspanning kunnen hier wat ruimte aan geven, maar als het leven even tegen zit, spelen diezelfde patronen toch vaak weer de bepalende rol. Een manier om het onbewuste meer direct te benaderen is sjamanisme. Alhoewel in het Westen vrij onbekend, is dit een krachtige helingwijze die zeer geschikt is voor de vele psychologische en emotionele klachten die we in onze maatschappij ervaren. En niet alleen biedt het heling van gevoelsklachten, ook kan het een manier zijn om bekend en goed bevriend te raken met het onderbewuste. Hierdoor ontstaat vertrouwen en bij de mensen die het toepassen zie je dat in hun dagelijks leven alles veel meer in harmonie verloopt, dat ze minder lang en erg van slag af zijn als er iets naars gebeurt en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe perspectieven, plannen en ideeƫn.
Seculatum, 2010-04-24
( 0 )

Bedankt Lisa voor je uitleg.
Ik weet uit psychologie boeken dat je bij een genezing nogal wat diversiteit aan culturen- en gebruiken hebt. Zonder degelijke achtergrond van de te behandelde persoon te weten, kun je mensen niet adequaat behandelen.
Op Sumatra hebben ze een zgnm. latak en andere gebruiken. Iemand gaat in trance en blijft dansen tot hij dood neervalt. In Afrika moorden en gebruiken bepaalde stammen albino's en denken zo ziekten te genezen. Het is nogal omvattend om het hier uit te leggen. Er zijn grenzen aan "zelfdoen" praktijken.
Jou ervaring komt mij positief over. Je kunt wellicht een voorbeeld naar mij mailen. Alvast bedankt.
Lise, 2010-04-26
( 0 )

Daar heb je zeker een punt. Niet alleen zijn er vele verschillende vormen (ieder natuurvolk had vroeger een sjamaan die de heler voor het dorp was) die weinig van doen hebben met de wijze waarop we in het westen leven, ook zijn de westerse afgeleiden van variƫrende kwaliteit. De vorm die jij beschrijft lijkt me niet echt aantrekkelijk en alhoewel binnen die cultuur waarschijnlijk volledig op zijn plaats, in onze Westerse maatschappij niet direct van toepassing. Zelf heb ik goede ervaringen met een nederlandse sjamaan (www.shuemamsterdam.nl) die op een of andere wijze een deel van de emotionele klacht van zijn cliƫnt kan overnemen. Ik weet, het klinkt vanuit de wetenschap gezien nogal vaag, maar het is kenmerkend dat veel mensen na een behandeling bij hem vol verbazing zeggen 'hier gebeurt echt wat' en omdat de last in het onbewuste wat minder zwaar wordt en er ruimte ontstaat in de persoonlijkheid, openen zich in het dagelijks leven vrijwel altijd nieuwe perspectieven.
Seculatum, 2010-04-27
( 0 )

Hi Lise,
Stuur een mailtje met je methode.
Er zijn momenteel goede resultaten te behalen met cognitieve en operationele methoden.
Ook sommige andere technieken van weleer doen wonderen zoals bij acute pijnen, plaatst men soms een warm glas op zere plek, zodat het als een vacumpomp werkt. Ook wordt pijn met pijn bestreden of anders met hypnose in samenhang met acupunctuur. Diverse mensen worden divers behnadeld en wat voor Ć©Ć©n werkt, werkt het niet bij een ander; ook is het belangrijk of het om langdurige werking gaat.
Heb overmorgen examen healthpsychologie.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl