X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Brandwondencentrum versus Boegem Balsem

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van oxii oxii Auteur op infoyo sinds
21 September 2010


Bekijk het profiel van oxii
Datum: 24-09-2010
Auteur: Oxii
Mijn zoon van 9 en ik, zijn moeder, hebben 12 dagen in het Brandwondencentrum Rotterdam gelegen. In die 12 dagen ontdekte ik op internet een alternatieve manier van brandwondenbehandeling die mij meer aansprak dan de behandeling volgens het protocol van het BWC. Een product genaamd Boegem Balsem, bestaande uit vaseline, zonnebloemolie en sesamolie.Ik heb mij vanuit mijn ziekenhuisbed verdiept in alle informatie die over Boegem Balsem te vinden was,en voortijdig het BWC verlaten .De artsen van het BWC noemen het kwakzalverij, maar mijn zoon en ik weten wel beter !

Toen mijn zoon en ik een kampvuurtje wilden gaan maken, en ik de spiritusfles erbij pakte om de vlammen aan te wakkeren, ging het fout. De fles ontplofte in mijn hand, en beiden werden we geraakt. Mijn zoon aan zijn hals, gezicht en haren en ik aan mijn bovenbeen. We zijn in Rotterdam terecht gekomen in het Brandwondencentrum en daar zijn we vervolgens 12 dagen geweest. Voor mijn derdegraadsverbranding werd een huidtransplantatie uitgevoerd , en mijn zoon werd met verschillende zalven behandeld. Bij hem was nog niet duidelijk of er een transplantatie zou gaan volgen. Op de vijfde dag dat we daar waren ontdekte ik op internet een alternatieve behandeling van brandwonden. Naarmate ik meer te weten kwam over Boegem Balsem, voelde ik me steeds minder op de juiste plek in het BWC. De pijn en jeuk die onze zoon moest doorstaan bleek totaal overbodig. Ook de fysiotherapie die hij in hun behandelingsplan nodig had omdat zijn huid pijnlijk en strak aanvoelde, zou met Boegem Balsem onnodig zijn. Bovenal zou er geen transplantatie nodig zijn, waardoor hij lelijke littekens zou ontlopen. Op de dertiende dag zijn we, tegen het advies van de arts in, naar huis gegaan.Hierdoor waren we meteen ook niet meer welkom in het BWC... 
4 weken hebben we Boegem Balsem gebruikt in dikke lagen op het verband , en toen waren de wonden volledig hersteld. Al die tijd hebben we onszelf behandeld,  zonder pijn, en lekker thuis !
Boegem Balsem is een dikke, vette zalf, die bestaat uit vaseline, zonnebloemolie en sesamolie. Voor de gebruiker is opvallend dat de zalf geheel niet aan de wonden blijft plakken, dus geen pijn of moeite bij verbandwisselingen. Dit in tegenstelling tot de zalven die in een Brandwondencentrum gebruikt worden.  Ook alle dagelijkse doses pijnstilling die je voorgeschoteld krijgt in een ziekenhuis, bleek thuis helemaal niet nodig te zijn!  De O zo bekende slogan: koelen met water , de rest komt later  blijkt al lang achterhaald te zijn en zelfs levensgevaarlijk ! Water bevat bacteriŽn die je niet in een wond wil , en een teveel aan koeling kan leiden tot onderkoeling van de patiŽnt, met de dood als gevolg ! De hitte wil je lijf uit via de zweetkliertjes , die juist dicht gaan zodra er gekoeld wordt. De schade wordt dus alleen maar groter door te koelen. Het is dus ronduit vreemd te noemen dat de Brandwondenstichting deze slogan nog steeds gebruikt als beste tip voor de eerste hulp bij brandwonden. Wat ook vreemd is is het feit dat de behandelingen in een Brandwondencentrum zo duur schijnen te zijn dat minister Klink heeft besloten er nog eens 3 miljoen Äuro naar toe te sluizen, terwijl ze de (goede werking van)Boegem Balsem al jaren kennen , maar niet willen erkennen. Welke belangen worden hier nou vooral behartigd?  Die van de patiŽnt Úf die van de farmacie ?
Voor mijn zoon en mij is ťťn ding zeker : het Brandwondencentrum zal ons nooit meer zien !

Reacties op dit artikel
Suus, 2010-09-24
( 0 )

Hallo

Wij gebruiken dit al jaren, we hebben een cafetaria en hebben dagelijks met spatten vet te maken en smeren altijd dat erop, dat helpt beter dan onder de koude kraan houden!!! Vooral in het begin regelmatig smeren blijven en je gelooft het bijna niet hoe het dan eruit ziet!
Jaren terug de tip gekregen van m'n schoonmoeder en ben daarnog steeds blij mee!!!

Het zou nog bekender moeten worden zal een boel littekens en pijn schelen bij mensen...

Groetjes Suus.
Antoinette, 2010-09-24
( 0 )

Goed, duidelijk stuk!!! Jammer dat vele mensen zo moeten lijden in een brandwondencentum!!!! Helemaal niet nodig!!!
Ik zelf heb Boegem balsem al aangeschaft na de 1e TV uitzending waar in de Boegem balsem gedemonstreerd werd. Het ligt altijd binnen handomdraai bij mij in de keuken, op een vaste plaats. Ook naar de camping ging het mee en is daar vele malen goed van pas gekomen en verbaasde het de mensen telkens weer!!! Er zou eigenlijk meer ruchtbaarheid aan gegeven moeten worden!De brandwondencentra willen/ mogen het niet gebruiken, omdat de ontdekker niet precies wil vertellen wat er verder nog zit in de vettigheid en daarom kan/ mag het niet erkend worden als geneesmiddel.

groeten Antoinette
Mari√ęlle, 2010-09-24
( 0 )

Het is niet zo dat de ontdekker niet wil vertellen wat er in zit , het is wat het is, zo simpel vaseline, sesamolie en zonnebloemolie.
Als je precies wil weten wat er speelt, waarom het spul zijn erkenning niet krijgt , ga je even naar www.boegemgezondheidszorg.nl .
In zijn verslag geeft Boegem uitgebreid uitleg over de tegenwerking die hij krijgt.

Qua ruchtbaarheid , doe ik vanaf ons ongeluk mijn best ! Groetjes !
Karin stubbe, 2013-12-17
( 0 )

Ik heb mijn boegem balsem potje al jaren in de keuken staan, en gebruik het regelmatig.
Mijn kinderen gebruiken het ook en de rest van de familie.
de eerste keer dat je het op je blaar smeert brand het wel erg, dit komt omdat het de brand eruit trekt.je moet wel blijvensmeren en depijn wordt steeds minder.geweldig! dit zou iedereen in het apothekerskastje moeten hebben of in de keuken.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl