X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Veilig en natuurlijk gezond! Hoe kan je jicht op een natuurlijke manier behandelen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ritavanlommel Ritavanlommel Auteur op infoyo sinds
10 September 2008


Bekijk het profiel van Ritavanlommel
Datum: 13-09-2008
Ik ben Rita Vanlommel en  ben natuurgeneeskundige. Ik werk veel met natuurlijke producten en heb daar ook al enige ervaringen mee opgedaan. Omdat ik dagelijks de bijwerkingen van medicijnen zie, wil ik met dit schrijven de andere kant belichten. Dat wil zeggen: Natuurlijk... gezond worden op een natuurlijke en veilige manier! Waar ik op dit moment naartoe wil, is een heel praktisch stukje en adviezen voor mensen die lijden aan jicht.

Wat is jicht?

Jicht staat sinds eeuwen bekend als de ziekte van de welgestelden. Dat komt omdat vroeger welgestelden zich te goed konden doen aan vlees, vis en alcohol waaronder m.n. wijn. Juist deze voedingsstoffen zorgden voor een te veel aan urinezuur in het bloed.
Dit te veel aan urinezuur stapelt zich op in gewrichten en geven de welbekende hevige pijnen. Meestal is de grote teen als eerste aangedaan, maar ook de rest van de voet kan rood en pijnlijk worden. Andere gewrichten kunnen ook deze klachten krijgen.
Hoe komt je aan dat te veel aan urinezuur in je bloed?
Zoals boven beschreven is de voeding die wij eten uitermate belangrijk. 3000 jr. V.C. was de stelling van de arts Hippocrates: "Uw voeding is Uw medicijn en Uw medicijn is Uw voeding". In onze huidige tijd zeggen we: "Je bent wat je eet " en dat klopt als een bus.
Sommige voedingsstoffen zijn erg verzurend voor ons lichaam. Verzurend heeft hier niets te maken met de smaak "zuur" maar wel met de zuurtegraad in je bloed en lichaamscellen. Deze zuurtegraad kan schadelijk worden voor je lichaam als hij te zuur wordt. De normale zuurtegraad in ons bloed heeft een waarde van ongeveer 7. Dit kan je zelf meten door bij de apotheek een boekje met zuurtegraadstripjes te kopen. Eťn stripje stop je in een klein beetje urine en dan kan je aan de verkleuring de zuurtegraad afmeten. Hoe zuurder je urine, hoe lager de waarde. Dus een waarde van 6 is te zuur. Bij een waarde van 5 krijg je lichamelijke schade. Het omgekeerde van "zuur" in deze context is "base".
…ťn van de meest schadelijke zuren is urinezuur.
Urinezuur is een afbraakproduct van Purine. Purine zelf is basisch, maar het afbraakproduct: urinezuur is heel verzurend en giftig voor ons lichaam.
Dit te veel aan urinezuur komt dus:

   1. Via het eten van voedsel met te veel purine of verzurend voedsel.

   2. Door slechte afvoed van dit urinezuur door onze nieren.

Wat kan je op een veilige manier tegen jicht doen?

Je zal wel begrepen hebben dat voeding van essentieel belang is om jicht aan te pakken. Daarnaast zijn er een aantal kruiden en theeŽn die je kan gebruiken, maar niet te onderschatten: ook ondersteuning door bepaalde voedingssupplementen is belangrijk.

 1. Voeding: Hier onder vermeld ik een aantal voedingsproducten die te zuur zijn en dus liefst vermeden moeten worden en daarna een aantal voedingsproducten die basisch zijn en dus aan te raden

  Te vermijden:        - alle dierlijke producten zoals vlees, vis, kaas(liever geiten-en schapenkaas)
                                - granen waaronder ook brood en pastas's
                                - koffie
                                - suiker ( goede vervanger is koudgeslingerde honing)
                                - alcohol m.n. rode wijn
  Aan te raden:         - groenten vooral: andijvie,rode kool,spinazie,selderij,rode 
                                  bieten,wortelen,snijbonen,tomaten,komkommer,verse sla,prei,uien,koolrabi,
                                  rammenas,radijs
                                - Fruit, maar in mindere mate omdat hier veel fruitzuur in zit. aan te raden zijn: aalbessen, blauwe bessen, ananas, rijpe bananen,citroenen,mandarijnen,bramen,krenten,rozijnen,rozebottels,vijgen
 2. Kruiden en theeŽn: ontzurende theeŽn zijn heermoesthee,paardenbloemthee,brandnetelthee en in het algemeen de kruidentheeŽn. Drink veel mineraalwater of kruidenthee.
  Goede kruiden zijn knoflook,gember,waterkers,brandnetel,paardenbloem,bieslook,solidago (voor de nieren)
 3. Voedingssupplementen: een basismultivitamine is altijd belangrijk om je gehele stofwisseling aan te zetten. daarnaast hoge dosering vitamine C liefst de ontzuurde vorm = ascorbaat (deze verhoogt de uitscheiding van urinezuur),ontzurende mineralen zoals calcium en magnesium. Een ontstekingsremmer zoals Boswellia.
 4. Rust en lichte oefeningen met je voet (of het gewricht wat is aangedaan). Ga zeker de eerste dagen zo min mogelijk lopen. Het is al pijnlijk genoeg. Leg je voet hoog en desnoods kan je de pijn wat verzachten met een ijscompresse. Maar doe wel een paar lichte oefeningen met je voet zoals op en neer bewegen, ronddraaien, je knie buigen en strekken. Pas als de pijn en roodheid iets afneemt mag je heel voorzichtig en rustig wat gaan lopen.

  Jicht is pijnlijk en hindert je in je normale functioneren. Maar er is zeker een mogelijkheid om op een veilige en natuurlijke manier aandacht te schenken aan deze kwaal. Maar ten alle tijd is het belangrijk om de huisarts te raadplegen als de kwaal niet over gaat of als je extra ondersteuning nodig hebt.
Ik wens je een goede en natuurlijke gezondheid.
Rita vanlommel
                              

Reacties op dit artikel
Ambieke, 2009-04-30
( +19 )

Hoe verlaat urinezuur het lichaam ?
Rita vanlommel, 2009-05-01
( +1 )

Hallo Ambieke,
Zuren ( waaronder urinezuur) kunnen door basen geneutraliseerd worden. Basen zijn de tegenhangers van zuren ( scheikundig gezien) Tijdens deze neutralisatie ontstaat zout en water en dit kan door de nieren beter worden afgevoerd. Daarom is het ook heel belangrijk om veel te drinken, maar dan geen zuurvormende dranken ( bv met veel suiker). Groenten, fruit, mineralen zijn meestal basisch (niet allemaal)
Ik hoop dat dit een beetje een antwoord is op jouw vraag.
Met vriendelijke en gezonde groet
Rita Vanlommel
Sanne, 2009-06-19
( +4 )

Hallo rita,

ik heb een ander probleem ik heb geen last van jicht.
maar van een steeds terug kerende onderhuidse puist/bult op mijn kin die dan heel erg rood en pijnlijk is. die soms ook gaat ontsteken.
ik kreeg hem meestal vlak voor mijn menstruatie maar sinds ik de diana pil slik bijna niet meer zo 1x in het jaar maar toch ik baal hier enorm van ik denk dat het een soort van steenpuist is helemaal zeker weet ik het ook niet. maar nu las ik steeds dat brandnetels eten dan helpt en thee drinken omdat dat je bloed zuivert maar sinds ik dit gebruik krijg ik op mn kin allemaal kleine puistjes die ook onderhuids zijn maar lang niet zo groot als die ontsteking. is dit een goed teken of juist niet??
ik zou het graag willen weten zou je me dit misschien kunnen mailen..??

alvast bedankt,

Sanne
Rita, 2009-06-20
( 0 )

Hoi Sanne,
Ik begrijp dat dit heel vervelend is voor jou. Zit jij nog in de puberteits-of adolescentie-leeftijd? dan gebeurt dat heel erg vaak. Je lichaam is hormonaal een weg aan het zoeken naar volwassenheid. toch kan je daar wat aan doen. Inderdaad is brandnetelthee heel zuiverend. Dat geldt ook voor paardenbloemthee en heermoesthee. Dat laatste vooral kan je meestal alleen in reformhuizen of speciale theewinkeltjesvinden.
Wat ook heel belangrijk is : ondersteuning van je leverfunctie. Dat kan je doen door wat "bittere"voeding te eten zoals witlof, waterkers,radijsjes en grapefruit in plaats van sinaasappels, maar wat ook heel goed is daarvoor is mariadistel. Dat kan je ook weer in reformzaken vinden of in een zaak waar ze fythotherapeutische producten verkopen.
Ook gebruik van goede voedingssupplementen zijn van groot belang om je immuunsysteem te ondersteunen tegen infecties. Wat dit betreft: Laat je ergens goed voorlichten (in een reformzaak) voor een goed merk.
Altijd blijft je voeding de basis; ook voor dit soort problemen. Dus alles wat je huid aangaat.
Ik hoop dat je hiermee wat geholpen bent.
Met vriendelijke en gezonde groet
Rita vanlommel
Cherryl, 2009-06-21
( +2 )

Halo Rita,
Ik ben op mijn 16de bestempeld met pseudo jicht. Ik ben nu 23 en de aanvallen worden heftiger en vinden niet alleen meer plaats bij mijn grote teen, maar ook mijn schouders en polsen en duimen. Ik heb nu zelfs twee knobbels bij mijn duimen!!
Ik ben vorig erachter gekomen dat ik ook nog pco's heb(hormoon afwijking); ook hier had ik al vanaf mijn 16de last van.
Ik probeer af te vallen, maar zit nu al 2 weken thuis vanwege een heftige jicht aanval..Een viscieuse cirkel dus!!
Ik wil graag iets aan mijn voeding doen, maar kan niet de juiste begeleiding vinden voor mijn geval; voor mijn jicht purine arm, maar voor mijn hormonen heb ik bijvoorbeeld brood nodig voor mijn schildklier..Het is allemaal heel erg dubbel en ik wil absoluut niet aan medicatie, maar wil zo natuurlijk mogelijk mijn problemen oplossen.

Heb je wat tips; misschien bij wie ik wel goede begeleiding kan krijgen, of wat voor kruiden ik kan gebruiken?

Met vriendelijke groet,
Cherryl
Rita vanlommel, 2009-06-21
( 0 )

Hoi Cherryl,

Ik hoop jou iets verder te kunnen helpen, maar je zal er ook hard aan moeten werken. m.n. je voeding en extra voedingssupplementen zullen erg bepalend zijn voor je vooruitgang.

1 Let a.u.b. heel erg sterk op de zogenaamde "witte" producten. daarmee bedoel ik; de geraffineerde koolhydraten. denk daarbij aan witte suiker, wil brood, witte pasta (spaghetti enz..), witte rijst, wit meel... dat zijn allemaal producten waar de goede voedingsstoffen uit verwijderd zijn om ze mooi wit te krijgen. Het zijn koolhydraten en dus suikers. Omdat er verder geen goede voedingsstoffen meer inzitten, hebben ze jouw lichaam niets te bieden en sterker zelfs: ze plegen roofbouw op jouw lichaam.
Volgens de cellulaire geneeskunde is het zo ( en dat is wetenschappelijk bewezen) dat ziekten ontstaan door tekorten aan goede voedingsstoffen en daarmee bedoel ik de micronutri√ęnten zoals vitaminen, mineralen, aminozuren e.a.
Als voeding die je eet ze niet in zich heeft, halen ze de reserves uit jouw lichaam en op die manier plegen ze roofbouw waardoor je ziek ken worden of in elk geval ziekten slecht of niet kan overwinnen.
In plaats van de witte producten kan je denken aan volkorenproducten, volkorenpasta, zilvervliesrijst, ruwe rietsuiker enz...
2 Gebruik a.u.b. geen magnetron.
3 Eet zo veel mogelijk biologisch en liefst veel groenten. Bij de bereiding van groenten is het heel verstandig om de kooktijd zo kort mogelijk te houden, te blancheren, te stomen of liefst nog rauw te eten als dat kan. Je hoeveelheid groenten moet in principe het grootste deel van je bord vullen.
4 Eet zo min mogelijk vlees en zeker niet als het met hormonen is bewerkt. Dus 2x per week biologisch vlees is veel beter dan 5x per week goedkoper vlees waar mogelijk hormonen in zitten.
5 Drink zo min mogelijk koe-melk. Ook d√°√°r zitten groeihormonen in.
6 Drink veel groene thee ( liefst met wat citroen)
7 Drink niet uit verwarmde plastic bekers. Verwarming van plastic laat hormonen vrij komen.
8 Last but not least: neem voedingssupplementen. Als je hier iets meer over wil weten, mail mij dan even naar ritavanlommel@aol.nl
het is een heel verhaal om dat duidelijk te maken en zeker om te vertellen welke je het beste kan nemen.
9 Blijf ook goed in beweging en geniet van het leven!!

Ik hoop dat dit allemaal niet te overweldigend is. neem rustig contact met mij op als je meer wil weten.
gezonde groet
Rita vanlommel
Sanne, 2009-07-23
( +2 )

Hallo rita,

hier een reactie van jou bericht op 20-6 ik kreeg zo rond mijn 16de wat puistjes omdat ik pas op mijn 16 de bijna 17de pas ongesteld werd ik was erg laat in de pubertijd. maar daarvoor had ik een mooi egaal huidje.
mijn puistjes gingen ook vanzelf weg zo rond mijn 19de behalve die onderhuidse rode bult op mijn kin die dan soms ook gaat ontsteken bleef terug komen, ik denk zelf dat dit een steenpuist is ofzo.
ik ben nu 25 dus hoop dat die ooit een keer weg blijft.
ik zal eens op mijn voeding gaan letten inderdaad witlof enz.
klopt het ook dat brandnetel echt je bloed zuivert?? toen ik hier namelijk aan begon leek het even erger te worden dan niet zon onderhuidse grote bult, maar allemaal kleine onderhuidse bultjes net of het mijn kin aan het reinigen was ofzo, dit had ik voor ik brandnetel thee dronk en brandnetels at nog nooit gehad. betekend dit dan dat het de boel aan het zuiveren is??

Sanne

Suren, 2010-04-07
( 0 )

Hallo Rita;ik heb een probleem maar weet niet zeker of het met een hoge urinezuur te maken heeft,het is namelijk zo dat wanneer ik lig of zit ,en wil opstaan ik bij m,n onder voet wat pijn waar neem,en bij het plassen het donkergeel is met een zuur geur ,heb ook last van duiseligheid ,kan heel moeilijk in slaap vallen en hebt het warm ,kan dit te maken hebben met te hoge urinezuur ,o ja onder m,n voet zie ik ook dat het geel is.wat denkt u dat het is?
Rita vanlommel, 2010-04-07
( 0 )

Hoi Suren,
Om te weten of je te"zuur"bent, kan je bij de apotheker een boekje met lakmoes testen kopen en dan kan je zelf je zuurtegraad meten. Dan weet je met iets meer zekerheid hoe je zuurtegraad is en... je kan na enige tijd ook vergelijken of het bter wordt.
Aan jouw verhaal te horen zou het best kunnen zijn dat je te zuur bent; zeker als je urine zo zuur ruikt.
Wat heel verstandig is te doen is veel water of kruidenthee drinken; ook tegen de duizeligheid en om afvalstoffen af te voeren. een huis maak je schoon met water dus jouw lichaam ook. dat lukt je nooit met frisdranken, melk, sappen enz...
De plaats onder je voet is ook een accupuntuurplaats van de nieren. dus ook dat heeft te maken met afvoer van urine en afvalstoffen.
Dus: lakmoesboekje kopen bij apotheker, zoals in mijn aktikel: ontzuren met basische voeding, veel water ( en kruidenthee) drinken en misschien zou voor jou ook accupunctuur een mogelijke hulp kunnen zijn.
ik hoop dat ik jou hiermee heb kunnen helpen.
lieve en gezonde groet
Rita
Ik hoop hiermee jouw vraag
Claire, 2010-05-10
( -1 )

Rita,

heb je ook tips voor lekkere gerechten. Wij eten al vanaf dat we geboren zijn 'basisch' en onze kinderen ook. Maar we leven in een zure wereld en de kinderen klagen erover dat basische allemaal niet zo lekker is. We willen niet overstag gaan of door de knieen voor een fristie of frietje. Maar het wordt wel moeilijk als iedereen dat wel doet.

Verder ook:
je spreekt over het drinken van heermoes thee. Wij hadden een tuin vol met heermoes ik weet dat heermoes 1 van het ergste onkruid is dat je kan hebben. Als je het plantje + wortels twee dagen met water laat staan, komt er een soort stinkwolk vrij en na roeren en roeren heb je na een week een soort vies prutje waarmee je meeldouw in de tuin kunt bestrijden. De kinderen noemen heermoes heksenharen. HEt is niet te verdelgen alleen voorzichtig helemaal uit te trekken. Maar de wortels steken tot wel 3 meter diep. Weet je zeker dat heermoesthee goed is????? En waarvan wordt het getrokken. Van de plantjes boven (denneboompjes of stengels met sporen) of juist de wortels of combinatie?
Rita, 2010-05-10
( 0 )

Hallo Claire,
Dank je wel voor je reactie.
Het verhaal van de heermoes als onkruid is helemaal herkenbaar. Ik heb er ook mee te maken gehad op de camping in Kaatsheuvel. On-uitroeibaar. Maar aan de andere kant heb ik er toen ook veel voordeel bij gehad. Ik had toen nog kleine kinderen. Heermoesinfusie kan je ook goed gebruiken tegen alles wat wonden zijn; dus ook schaafwonden. Ik had dus elke dag een vrse pot thee staan en gebruikte die de hele dag door voor uitwendig gebruik.
Om te drinken als thee is het van belang dat je steriele steeltjes plukt (dus zonder de sporen), ze heel erg goed laat drogen en daarna pas in kleinere stukjes breken. Als je helemaal zeker wil zijn van een veilige manier, is de thee ook te koop in reformwinkels of speciale theezaken. Daarvan weet je zeker dat de manier van plukken goed is gebeurd.
Ondanks dat heermoesthee goed basis is, is het aan te raden om toch regelmatig af te wisselen met andere thee soorten en dan kan je denken aan brandnetel thee.

Ik heb jammer genoeg geen recepten voor jou, maar als je grofweg aanhoudt dat dierlijke producten, granen en lustproducten zoals koffie en alcohol "zuur" zijn, is het niet moeilijk om zelf gevarieerd basis te koken. Dus vooral veel groenten.
Om te drinken kan je ook denken aan Alo√ę Vera dranken; die zijn tegenwoordig te koop voor hele goedkope prijs en in verschillende smaken zonder toevoegingen. Lekker en gezond!

wat je ook nog kan doen als je niet helemaal zeker bent: een boekje met lakmoestesten kopen bij de apotheker en daarmee zelf de zuurtegraden gaan meten. Dat is soms erg verrassend!
Ik hoop hiermee antwoord op je vraag te hebben gegeven.
Veel succes, Gezonde groet, Rita Vanlommel
Faraid, 2010-06-16
( +3 )

Hallo rita,
zou even graag om wat advies vrage, het is namelijk zo dat ik volgens mijn huis arts een soort begin vormende jicht hebt,hij zei wel tegen mij dat het geen jicht is, maar als ik naar de verschijneselen kijkt(licht opgeztte voet, heel veel pijn, en het lichtjes rood worde) ja dan lijkt het wel op jicht 4 mij, maar dat was zeker 2maanden geleden, toen was het voor het eerst, maar zeg sinds een week terug tot nu toe, begint de pijn weer op te duike, mijn vraag dan, als het een begin vormende jicht is, hoe kan ik het op natuurlijke wijze bestrijde??? want ik wil geen pijn stillers innemen,die werke weer negatief op je niere enz.. zou door het veel drinke van water, kunnen helpe de overtollige urinezuur op een of ander manier uit et lichaam te hale???............

Many thanx faraid
Marie, 2010-08-10
( 0 )

Hi rita


ikheb veel puisjes wat kan ik doen????????????
Jeanne, 2010-08-17
( +1 )

Hoi Rita
je zegt dat lakmoestesten te koop zijn bij apotheek ,ben er geweest maar daar kennen ze het niet.Waar kun je dan nog meer kopen.
Rita, 2010-08-17
( +1 )

Hoi Jeanne,
ik koop die van mij altijd bij de apotheek en dat is tot nu toe nooit een probleem geweest. Misschien bij een andere apotheek. Ik zou niet weten waar je ze nog kan kopen. Sorry; ik kan jou daar dan niet verder mee helpen.
in elk geval succes.
Succes en gezonde groet
Rita Vanlommel
Anton rekers, 2011-06-19
( 0 )

LS,
Ik heb gemerkt dat je zure kippensoep in de begin fase kan ontzuren door wat soda
tussen duim en wijsvinger met succes de soepsmaak kan herstellen.
Geldt dat ook voor zure groente zoals spinazie en rabarber?
Met groet en natuurlijk hartelijk dank ! Anton
Anton rekers, 2011-06-19
( 0 )

LS,
Ik heb gemerkt dat je zure kippensoep in de begin fase kan ontzuren door wat soda
tussen duim en wijsvinger met succes de soepsmaak kan herstellen.
Geldt dat ook voor zure groente zoals spinazie en rabarber?
Met groet en natuurlijk hartelijk dank ! Anton
Rita, 2011-06-19
( 0 )

Hoi Anton,

ja, je hebt gelijk. Soda is heel erg basis en kan een anatal verzurende groenten zoals inderdaag spinazie en rabarber meer basis maken.
Soda kan je daarom ook goed gebruiken in een voetenbad, zeker bij jicht of andere gewrichtsklachten.
Groetjes
Rita vanlommel
Tietie, 2011-08-19
( +5 )

Wat mag ik eten en drinken nu ik jicht heb
Grietjen, 2011-08-25
( +2 )

Wat kan i eten of drinken het is allemaal zo verschillend graag antwoord
Mirrie, 2011-09-17
( +2 )

Bedankt Rita voor de duidelijke uitleg. Ik ga met de adviezen aan de slag. Weet niet of ik een "alleen" maar een onsteking in mijn voet heb of dat het jicht is, maar dezelfde aanpak zal zeker bijdragen aan sneller herstel.
Rita, 2011-09-17
( 0 )

Hoi Mirrie,

heel veel succes.
Een ontsteking aan de voet kan een poosje duren. Zorg dan ook voor goede voetsteun(zooltjes), regelmatig rust en extra vitamine C ( ontzuurde vorm = ascorbaat-vorm). deze vitamine C mag oplopen tot een peer gram / dag. dat kan je zelf wat uitzoeken door je darmtoleratiegrens op te zoeken ( = tot je diarree krijgt en dan neem je net iets minder dan de dosering waar je diediaree van krijgt; dan zit je op de goede dosering)
Succes
Rita
Katrien, 2012-05-29
( 0 )

Hallo Rita,
bedankt om het belang van te ontzuren nog eens uit de doeken te doen.
Ik heb sinds 3 weken een machine aangeschaft die van gewoon kraantjeswater door een elektrolyseproces enerzijds een basische variant maakt en een zure variant.
Met die zure variant doe ik in feite niet veel en dat gooi ik meestal gewoon weg.
Het basische water kan je echter op 3 niveaus hebben, nl. low-medium-high. Low komt overeen met ongeveer een zuurtegraad van 7,5-8ph. High is 10,5 tot 11,5 ph en Medium ligt daar tussenin. Van het medium-basisch water drink ik nu al 3 weken ongeveer 1,5 liter per dag. Heb jij hier enige ervaring mee hoe snel ontzuring hierdoor kan omgekeerd worden?
J.j.d. janse, 2012-08-02
( 0 )

Zelf meten door bij de apotheek een boekje met zuurtegraadstripjes te kopen. Eén stripje stop je in een klein beetje urine en dan kan je aan de verkleuring de zuurtegraad afmeten. Hoe zuurder je urine, hoe lager de waarde. Dus een waarde van 6 is te zuur. Bij een waarde van 5 krijg je lichamelijke schade. Het omgekeerde van "zuur" in deze context is "base".

Verschillende apotheken gebeld het merk van de stripjes of iets dergelijks wil men weten dan kunnen ze het bestellen. Vriendelijke groet J. Janse.
Jennifer, 2012-09-20
( -1 )

Hallo Rita,
Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig geworden wie jij bent met al die goede adviezen over voeding en gezondheid.
Zou je dit de lezers willen openbaren ? En heb je een leuke inhoudelijke website ?
Dank je wel en groetjes,
Jennifer.
René robberechts, 2013-05-09
( +5 )

Beste Rita,
ik neem momenteel reeds 6 maanden Allopurinol 2x 300mg.
urinezuur zit momenteel net boven de 3
toch reageer ik merkelijk gevoeliger op urinezuur dan vroeger waar ik slechts heel sporadisch aanval kreeg met urinezuur +-7.
dokters kunnen me geen verklaring geven.
heb jij daar een verklaring voor?
beste groet,
rené

Jubi, 2014-01-04
( 0 )

Bedankt Rita voor de duidelijke uitleg en advies. Maar ik wil meer weten over voedings-
supplementen.
Paul, 2014-11-17
( 0 )

Beste Rita,
Ik heb zopas alles hier gelezen ik lijd namelijk ook aan jicht mijn dr heeft me hiervoor allopurinol voorgeschreven die ik niet verdraag ( jeuk en uitslag op de romp ).Graag wou ik eens weten welke voedingssuplementen ik kan nemen en wat je juist bedoeld met soda ? Ik vind hierover verschillende beschrijvingen. Soms word soda als een soort bakpoeder omschreven dan weer zie ik soda cristallen die worden gebruikt in de wasmachine bij het poetsen en word soms ook in de afvoerleidingen gebruikt .Ik zou dus een soda voetbad willen nemen maar weet niet wat ik juist moet kopen .
Beste groeten
Paul
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl