X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De wolf en de vijf geitjes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Reny Reny Auteur op infoyo sinds
01 November 2009


Bekijk het profiel van Reny
Datum: 03-11-2009
Auteur: Reny
Over astrologie is al heel veel geschreven. De meeste artikelen zijn serieus. Dit verhaal niet. Het gaat over de astrologische geit in de Chinese dierenriem en alle 5 elementen komen aan de orde. Het is geschreven als sprookje door mij, een geit met hout als element, westerse teken Ram met maagd als ascendant en de maan in Leeuw.

De 5 elementen

Er was eens, lang geleden, een sprookjesbos waar een heleboel dieren woonden. Aan de rand van het bos, vlak bij een beekje, woonde een familie geiten met een moedergeit en vijf kleine geitjes, die ongebruikelijke namen hadden: Waterman was een watergeit, Woody een houtgeit, Firefox een vuurgeit, Gea een aardegeit en Heavy metal een metaalgeit. Ooit was er een vaderbok geweest die het hele spul verwekt had, maar hij was er vandoor gegaan met de een of andere piepjonge geitenbreier die zijn dochter had kunnen zijn. Moeder geit was blij dat ze van die rokkenjager af was, maar stond nu wel alleen voor de opvoeding van 5 mekkerende pubers.

Waterman was nogal hoogsensitief, als andere dieren huilden, dan huilde hij mee. Soms zaten die andere dieren daar helemaal niet op te wachten. Een keer toen hij zich bij volle maan weer eens wat al te empathisch opstelde kreeg hij een hele roedel wolven achter zich aan. Die waren er helemaal niet van gediend dat Waterman met de wolven in het bos meehuilde en nog uit de toon ook. Hij was er maar net zonder kleerscheuren afgekomen en net op tijd binnen om zich in de klok bij de oma van Roodkapje, die naast hun woonde, te verstoppen! Gelukkig was hij veerkrachtig genoeg om er geen trauma aan over te houden en slim genoeg om voortaan onderscheid te maken in de verschillende soorten gehuil, zodat hij niet opnieuw door zo’n stelletje wilde wolven in schaapskleren achterna gezeten werd. Hij keek wel uit, het alfamannetje van het hele spul was nog het meest angstaanjagend geweest, die zou hij uit duizenden herkennen.

Woody, de houtgeit, was de meest avontuurlijke van allemaal. Hij vond het heerlijk om er in zijn eentje op uit trekken om in het wilde weg door het bos te zwerven. En daar hij ook erg creatief was combineerde hij vaak een ontdekkingstocht met het maken van een prachtig artistiek onderkomen van afvalhout, gras, bladeren en afgebroken takken. Als hij geluk had vond hij in een afvalbak losse colablikjes waar je een geweldig mobile van kon maken. Helaas vergat Woody nog weleens de tijd en dan raakte hij in de problemen omdat hij dan niet voor donker ergens binnen was. En in het donker is het bos nu eenmaal erg gevaarlijk. Hij ging er altijd maar van uit dat andere dieren net zo’n hoge moraal hadden als hij en hem niet zomaar als avondmaal zouden gebruiken. Dat was wel erg naïef van hem. Maar zijn gelukkige gesternte zorgde er dan ook voor dat hij doorgaans veilig thuis kwam! Wel veel te laat om zijn huiswerk nog te maken, maar ja dat was toch al geen hobby van hem.

Firefox, het vuurgeitje was het lievelingszusje van Woody. Zij was minstens zo avontuurlijk en eigenlijk nog een tikje erger! Ze nam soms grote risico’s door zich in gebieden te begeven die voor een meisjegeit helemaal niet geschikt waren. Gelukkig was ze nogal bazig en ze wist met haar grote mond heel wat belagers van zich af te schudden. Daar kwam bij dat ze ook nog een andere kant had, een verleidelijke, sensuele en warme persoonlijkheid die de bokken als vliegen op een strooppot deed afkomen. Dus als ze het weleens te bont had gemaakt was er altijd wel een of andere stille aanbidder in de buurt die het graag voor Firefox opnam. Soms was dat een ouwe bok die een groen blaadje dacht te verschalken, maar meestal waren het aantrekkelijke jonge Rammen. De dappere ridder kon er ook wel op rekenen dat hij daarna bedolven werd onder liefdevolle dankbetuigingen. Tja en wie kan dat weerstaan?

De meest vastberaden en zelfstandige geit van het gezin was Heavy Metal, die als drummer speelde in de popgroep Heavy Goat with the pettycoat. Hij was een individualist die het liefst zelfstandig opereerde en zijn eigen zaakjes opknapte. Dat lukte hem vrij redelijk en dat was maar goed ook, want aan hulp vragen had hij een broertje dood, net als aan teveel emoties. Deze rots in de branding had bijna nooit iemand nodig. Bijna, want soms brak die standvastigheid hem weleens op. Dan kwam hij in een situatie waarbij je maar beter overstag kon gaan om een andere koers te varen, maar dan sloeg Heavy Metal gewoon door op zijn drumstel. Zelfs als dat betekende dat zijn moeder boze buren op bezoek kreeg die al die herrie strontzat waren, dat boeide hem voor geen meter. Heavy Metal stond ook wel bekend als ijskonijn.

Gea, het aardegeitje was een zusje van de andere vier geitjes. Zij was het meest praktische van allemaal. Ze kon goed organiseren en hield thuis de hele administratie bij, zorgde dat de was gedaan werd en de rekeningen betaald, hielp moeder met koken en zorgde ervoor dat haar zusje en broers netjes gekleed de deur uitgingen door het onverbloemd te zeggen als ze iets aanhadden wat hun niet stond. Zo had ze Firefox al eens flink tegen zich in het harnas gejaagd door te zeggen dat ze er in een bepaalde jurk uitzag als een gestopte worst. Haar zus was daar niet blij mee, die dacht net dat ze met haar weelderige vormen juist heel sexy oogde in zo’n strak toiletje! Gea was wel een beetje een control freak, ze kon er absoluut niet tegen als ze niet wist waar de anderen uithingen en wanneer ze thuis zouden komen.

De verbondenheid van de familie Geit

De verbondenheid van de familie Geit Deze hele geitenfamilie woonde in goede harmonie bij elkaar tot er op een kwade dag een wolf voor de deur stond. En niet zomaar een wolf. Het was een wolf in schaapskleren, de broer van de wolf die Roodkapjes oma in een hinderlaag had gelokt. Die bedrieglijkheid zat bij hun in de genen. Zijn opa en vader hadden levenslang vanwege diverse misdrijven. Meneer de wolf had zich potsierlijk uitgedost met een witte Afghaanse jas met bontkraag. Die had hij ooit gestolen van een Afghaanse windhond, die nu met longontsteking rondliep. Een paar witte pumps waar veel te grote poten ingepropt zaten moesten het toilet completeren. En hij droeg flink wat witte make up, knalrode lippenstift, paarse oogschaduw, dramatische zwarte eyeliner en mascara dat al flink aan het uitlopen was door het zweten. Hij had zelfs zijn nagels bewerkt met French manicure. Alleen aan zijn stem kon hij niet zoveel veranderen. Maar toch waagde hij een poging.

Knock knock, ging de klop op de deur. “Wie is daar?” vroeg moeder geit, verbaasd over visite op dit late tijdstip. “Ik ben het, tante Agaath uit Deventer” klonk een krassende schrille stem. Tante Agaath? Moeder geit piekerde zich een slag in de rondte maar kon zich geen enkele tante Agaath uit Deventer herinneren. Heel voorzichtig opende ze het luikje in de deur om te zien wie er stond. Ze schrok zich een rolberoerte toen ze in het zwaar opgemaakte gezicht van meneer de wolf keek. Wat moet Amy Winehouse nou bij ons op bezoek? was haar eerste gedachte. Toen ze weer wat bij zinnen gekomen was keek ze nog eens goed. De wolf werd zenuwachtig en probeerde liefjes te glimlachen. Dat mislukte jammerlijk want door die poging lachte hij zijn grote gele tanden bloot waar de lippenstift overheen vlekte en hij zag er uit als de eerste de beste travestiet.

Moeder geit keek bedenkelijk en was geneigd om de wolf een tube tandpasta aan te bieden. “Mam, wie is daar?” vroeg Firefox, die zich net in een te strakke jurk probeerde te wurmen (ze zou gaan stappen die avond en de kerels het hoofd op hol brengen). Gea, die net de vaatwasser in stond te ruimen, kwam ook om de hoek kijken en voelde meteen weerzin toen ze die geschminkte kop zag. Dat is een fout type, was het eerste wat in haar gedachten kwam, vast iemand die moeder een verzekering probeert te verkopen. Heavy Metal die met Woody liep te kibbelen kwam zich er ook mee bemoeien: “Wat moet dat gekke wijf van ons?” vroeg hij puberachtig oneerbiedig. Woody, die geschokt was door zo’n schaamteloze opmerking wilde het goed praten, maar bleef abrupt staan bij het zien van de verklede wolf. Hij aarzelde omdat hij zo’n onderbuikgevoel kreeg wat niet meer weg wilde. En geheel tegen zijn natuur in moest hij zijn broer gelijk geven: het was een gek en onbetrouwbaar wijf!

Waterman die net aan kwam lopen van een ziekenbezoekje aan een ziek buurmeisje zag de verklede wolf aan de deur staan. Er was iets bekends aan die gluiperige gestalte. Hij sloop zachtjes dichterbij. Het was al donker dus niemand zag hem. Toen hij vlakbij was en vanachter een struik naar het profiel van de zogenaamde tante Agaath gluurde voelde hij zich verstijven van angst. Al zijn haren stonden overeind en het zweet brak hem uit. Deze kop kende hij! Herinneringen kwamen boven aan een hele roedel woeste wolven die hij ooit achter zich aan had gehad. Dit was geen lieve tante die op familiebezoek kwam. Het was de leider van het wolvenpak! Die tronie vergat hij nooit meer.

Bliksemsnel gingen zijn gedachten. Nu kwam het aan op handelen. Hij was buiten en de wolf ook. Er moest snel actie ondernomen worden voordat er drama’s zouden gebeuren. Waterman voelde zich verscheurd tussen de neiging tot zelfbehoud en het verdedigen van zijn familie. Dat laatste won het toch. Heel zachtjes liep hij achteruit naar het schuurtje. Een krakende tak verried zijn voetstap. De wolf schrok en reageerde onmiddellijk met een laag gegrom, wat bij moeder geit en de rest voor een paniekreactie zorgde. Het luik werd onmiddellijk dichtgegooid. Woest rende de wolf richting het geluid. Maar omdat hij verblind was geweest door het ganglicht moesten zijn ogen eerst weer wennen aan het duister. En dat was het geluk van Waterman, die hem aan zag komen stormen.

Hij stak razendsnel zijn voet uit en de wolf, die toch al ongelukkig liep op de witte pumps, lag meteen languit in de rozenstruiken. Waterman die inmiddels de drumsticks van Heavy Metal uit de schuur had gehaald deelde een paar welgemikte tikken uit en de wolf zakte zachtjes in coma. Heavy Metal en Woody die zich realiseerden dat hun broer nog niet thuis en dus in gevaar was kwamen naar buiten gerend. Met zijn drieën bonden ze de wolf stevig vast en legden hem in de schuur. De volgende dag brachten ze hem naar het politiebureau, waar hij vreselijk uitgelachen werd om zijn foute outfit, zijn doorgelopen make up en meteen als Sissy werd aangeduid.

De geitenfamilie was op slag beroemd door hun moedige optreden en ze leefden nog lang en gelukkig met elkaar en met de buren.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl