X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Meer volume in je dieet

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Patrick Patrick Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Patrick
Datum: 11-08-2008
Auteur: Patrick
Eerst was het weinig vet eten, daarna weinig koolhydraten. Nu is de hype om kleinere porties te nemen. Sorry media, diŽtisten en TV-dieet-gurus, maar dat werkt niet. Natuurlijk klinkt het goed: eten wat je wilt, alleen in kleinere porties.

Waarom het niet werkt?
Je kan niet tegen iemand zeggen te stoppen met eten als die persoon nog niet vol zit. Dat is zoiets als zeggen dat hij/zij moet stoppen met seks vlak voor het hoogtepunt.
Het werkt niet.
Dit klinkt als een vreemde vergelijking, maar eten, en het genot wat we er aan hebben is geclassificeerd als een "sensueel verlangen", het valt in dezelfde categorie als seks.
Dit zijn belangrijke stimuli om leven te garanderen. Krachtig en moeilijk te beÔnvloeden. Combineer dit met de natuurlijke drift om te eten tot je vol zit en de overdaad aan goedkope, caloriedicht voedsel en het is niet vreemd dat mensen teveel eten en dik worden.

Een beter plan

Dus als weinig vet niet werkt, weinig koolhydraten vaak te kortzichtig is en portiecontrole voor 95% faalt, wat is dan het beste voedingsplan om die overtollige kilo's te verliezen?

Een groot deel van dat antwoord is: Volumetrics.

Volumetrics betekent simpel het eten van voeding met weinig calorieŽn en veel volume. Courgette bijvoorbeeld heeft maar 26 calorieŽn per 250 ml. Vergelijk dat eens met een klein eetlepeltje slaolie van 120 calorieŽn! Zulk voedsel is caloriedicht - erg weinig voedsel, niet vullend, maar bomvol met calorieŽn.

Normaal ben ik geen voorstander van de meeste "volumetrics"-dieten, omdat ze vaak de voordelen van goede vetten zoals omega-3 vergeten. Sommige vetten, zoals olijfolie of amandelen, zijn gezond en caloriedicht. Een grote kans als je een kookboek ziet over "volumetrics", het vaak een "weinig-vet" dieet is dat je stimuleert om alleen maar soep te eten.
Ik sla een rondje over..

Een neveneffect van een volumedieet is dat het je gezonder maakt, en zorgt dat je langer leeft. Want de meest vullende voeding, is vaak ook de gezondste.

Voorbeelden

Laten we eens wat voorbeelden bekijken.
  • Suiker: Vervang suiker door zoetstoffen. Dit bespaart per 250 ml 200 calorieŽn.
  • Eieren: Laat het eigeel eruit, dit scheelt per ei 50 calorieŽn.
  • Hamburgers: Mix mager kip- of kalkoenvlees door het vlees, of voeg groenten er aan toe.
  • Spaghetti: vervang de helft van de spaghetti met taugť.
  • Lasagne: vervang de helft, of alle, lasagnebladen met courgette of aubergine.
  • Aardappelpuree: gebruik gestroomde en gestampte bloemkool in aardappelpuree om het totaal aan koolhydraten te verlagen en calorieŽn te verminderen.
  • In plaats van boter, banaan, pindakaas of andere caloriedichte ingrediŽnten., kan je ook calorievrije extracten of smaakmakers gebruiken.
Een ander voordeel van een volumedieet, is dat je geen calorieŽn hoeft te tellen. Je zit vol na iedere maaltijd. Je houdt op een natuurlijke wijze de calorieŽn laag.
Vol, gezond en slank. Beter kan niet.


Reacties op dit artikel
Neldecibel, 2008-08-11
( 0 )

Nou in mijn omgeving zijn er ook mensen die een dieet volgen zonder koolhydraten... kan nou niet bepaald zetten dat dat lekker was toen ik mee ging eten... Een aardappel hoort er toch wel bij... En ik kan me niet voorstellen dat een ontbijt van alleen ei en spek wel gezond is iedere dag.
Irene, 2008-08-15
( 0 )

Minder eten van de dingen die je lekker vindt, werkt altijd, ok je hebt een beetje hongerig gevoel omdat je maag niet helemaal vol zit, maar na een weekje ben is je maag daar ook weer aan gewend. Als je 15 minuten na het eten nog steeds honger gevoel hebt, kun je altijd nog wat goed vullende groente nemen. Ik ben hiermee in 6 weken tijd 10 kilo afgevallen, en na verloop een weekje had ik al geen trek meer in de groente na het eten. Ik eet ongeveer 300 gram, van het geen ik graag wil eten.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl