X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Op dieet en toch voldaan zijn

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van rafaella rafaella Auteur op infoyo sinds
28 Juli 2010


Bekijk het profiel van rafaella
Datum: 09-08-2010
Auteur: Rafaella
Het laatste wetenschappelijke inzicht kan bijdragen tot een voldaan gevoel zonder da je massas calorieŽn binnenkrijgt. Je kunt je verlangen naar eten onder controle krijgen.

Langer een vol gevoel

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om je eetlust in bedwang te houden. Wanneer je honger hebt, zul je vroeg of laat toegeven aan je verlangen om te eten. Bij een voldaan gevoel zul je minder eten en dus kilo's kwijtraken. Het is de droom van iedereen die wil afvallen om een dieet vol te houden zonder honger te lijden.
Hoe verzadiger je voelt na een maaltijd, hoe minder je de volgende keer zult eten, of hoe langer je zult wachten om opnieuw te gaan eten. Zorg voor een voldaan gevoel met zo weinig mogelijk calorieŽn en je bent op weg met succes af te vallen.

Vezels

Vezels zijn een verzadigend voedingstype. Een vezelrijk dieet zorg ervoor dat je langer een vol gevoel houdt, waardoor je over het geheel genomen minder calorieŽn binnenkrijgt.
Vezels leveren heel weinig calorieŽn maar voegen wel massa toe. Ook werken vezels als een soort spons: ze nemen water in de maag op en houden het vast. Voedsel dat veel water bevat, vergroot het voldane gevoel.
Water bevat geen calorieŽn maar doet het voedsel in de maag wel opzwellen. Groente en fruit bevatten vezels en bestaan voor zo'n 90 procent uit water. Caloriearme soep is een goede manier om de maag te vullen: het water wordt met de vaste stoffen gemengd, zodat het in de maag wordt vastgehouden.
Ten slotte blijven  vezels langer in de maag en dunne darm zitten omdat ze langzamer worden verteerd.
Vezels zitten in plantaardig voedsel als granen, peulvruchten, fruit en rauwe of lichtgekookte groente.

Eiwitten

Ook eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel honger krijgt. Eiwitrijk voedsel geeft vaak meer voldoening dan vette of koolhydraatrijke voeding. Eiwitten kunnen zorgen voor een voldaan gevoel, waardoor de honger afneemt. Producten die veel eiwitten bevatten zijn mager vlees, vis, bonen, tofoe en noten.
Er zijn onderzoekers die vermoeden dat noten de stofwisseling versnellen en daardoor bijdragen aan de verbranding van calorieŽn. En hoewel noten van nature veel vet bevatten, lijkt het erop dat dit vet niet altijd goed door de spijsverteeringsorganen wordt opgenomen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl