X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Voeding die je helpt om je buikvet te verminderen.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van doctorandusE doctorandusE Auteur op infoyo sinds
04 Oktober 2009


Bekijk het profiel van doctorandusE
Datum: 26-10-2009
Auteur: DoctorandusE
Mensen met overgewicht, dat zich vooral in de buikzone situeert, hebben een verhoogd risico op hartziekten, diabetes, infarct, en sommige soorten kanker.Volgens sommige studies kan een teveel aan buikvet op latere leeftijd ook dementie bevorderen.Door je voedingspatroon te wijzigen kan je je buikvet reduceren.

Waardoor hebben we teveel buikvet?

Het zijn vooral transvetten die zorgen voor een toename in buikvet.Transvetten zijn vetten die normaal niet in de natuur voorkomen. Het zijn oorspronkelijk onverzadigde vetten, die door een fabrieksmatige bewerking smeerbaar gemaakt worden, en aldus veranderd worden in geharde vetten.
Transvetten kom je tegen in margarines, halvarines, snoep, koekjes, snacks, pizza, en verder in alle voedsel waarbij in de ingrediŽntenlijst "geharde plantaardige olie" vermeld staat.
Een andere factor die bijdraagt tot vetafzetting in de buikstreek is stress.Bij elke vorm van stress komt het hormoon cortisol vrij.Dit hormoon maakt energie vrij in ons lichaam en zorgt voor een hongergevoel.in een ver verleden  werd deze energie door onze voorouders aangewend om te kunnen vechten of vluchten.Maar in onze maatschappij is vechten of vluchten geen optie meer.De vrijgekomen energie, en het voedsel waar we naar grijpen bij stress-situaties zetten aldus weer aan tot het vormen van buikvet.

Voedingsmiddelen die het buikvet reduceren.

We kunnen ons teveel aan buikvet reduceren door voedingsmiddelen met transvetten zoveel mogelijk te vermijden en meer van onderstaande voedingsmiddelen te gebruiken.

Blauwbessen (niet te verwarren met bosbessen): bosbessen zouden een gen in ons lichaam activeren, dat aanzet tot verbranden van buikvet

Groene thee: algemeen gekend als vetverbrander

Kaliumrijk voedsel: kalium neutraliseert de zuren die spiermassa afbreken. volwassenen die via voeding veel kalium opnemen, hebben normaal een grotere spiermassa dan diegenen die weinig kalium innemen.Kalium is een mineraal dat niet in het lichaam opgeslagen wordt, dus moeten we dagelijks kaliumrijk voedsel op ons menu zetten:

  • asperges,aardappelen (met schil), spinazie,tomaten,bonen, sla, chinese kool, linzen,uien,paddestoelen,rode biet, zeewier (kelp)
  • rozijnen,amandelnoten,paranoten,zonnebloempitten
  • babanen,appels,avocado, dadels,pruimen
  • bepaalde kruiden: curcuma (geelwortel), cayenne
Probiotica: probiotica zorgen voor een goede darmflora, verbeteren de spijsvertering, en verminderen het opgeblazen gevoel waar veel mensen met een te dikke buik last van hebben.
  • yoghurt, kefier,actimel,yakult

Reacties op dit artikel
Tilo, 2009-10-27
( 0 )

Ik ben al heel wat afgevallen met Weight Watchers, maar mijn buik is het minste afgevallen, misschien moet ik toch maar groene thee gaan drinken. Bedankt voor de tip.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl