X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verzwakt afweersysteem tijdig herkennen en versterken

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 19-08-2010
Auteur: Francois580
Een verzwakt afweersysteem. Daar krijgen zowel jong als oud mee af te rekenen. En dan vooral bij iedere seizoenswissel. Het is dan ook van groot belang dat we ook op dit vlak naar ons lichaam luisteren en tekenen van een verzwakt afweersysteem zo vlug mogelijk herkennen. Alleen dan kunnen we ons lichaam een handje toesteken in zijn strijd tegen vervelende kwaaltjes die de komende weken en maanden beslist weer de kop zullen opsteken.

Gebrek aan concentratie

Om ons afweersysteem bij iedere seizoenswissel te versterken, is een extra dosis vitaminen en mineralen voor ieder van ons onontbeerlijk. In dit kader is het van groot belang de tekenen van een verzwakt immuumsysteem tijdig te herkennen. Enkel dankzij een extra dosis vitaminen en/of  mineralen zijn we immers in staat onze afweercellen te versterken en zo een dreigende ziekte te neutraliseren nog voor deze de kop opsteekt.
Duidelijke signalen van een verzwakt afweersysteem zijn ongetwijfeld een gebrek aan concentratrie en toenemende vermoeidheid. Is ons immuumsysteem aangetast, dan krijgen we vooral meer en meer last van neus-, keel-en oorkwalen dewelke ons steeds in versneld tempo en gedurende langere perioden in hun greep zullen houden. Ook allerlei allergieŽn, urinewegontstekingen of kleine wondjes die slechts moeizaam genezen, zijn belangrijke signalen van een verzwakt afweersysteem.

Gezonde ťn gevarieerde voeding

Verschillende factoren werken de steeds weerkerende seizoenskwaaltjes in de hand. Voornaamste oorzaak van een verzwakt immuumsysteem is ongetwijfeld een ongezonde en onvoldoende gevarieerde voeding. Inderdaad, de juiste voeding is onontbeerlijk voor voldoende weerstand. Volwaardige, natuurlijke kost zoals zilverrijst, verse en rauwe groenten zoals geraspte wortelen, witte kool, koolraap, knolselder, zuurkool en vers fruit zijn aanraders.  Groenten en fruit zijn belangrijke leveranciers van kalk, onmisbaar voor ons afweersysteem. Ook zure melkproducten als yoghurt, karnemelk en kwark kunnen ons immuumsysteem versterken. Fastfood is duidelijk te mijden.
Kinderen die vaak kampen met seizoenskwaaltjes gebruiken best zo weinig mogelijk snoep, frisdrank en geraffineerde producten van wit meel. Deze zijn immers ontdaan van alle hulpstoffen die voor onze vertering nodig zijn met vitaminen B, calcium, zink en chroom voorop. En het zijn uitgerekend deze stoffen die een hoofdrol spelen bij het goed funcioneren van ons afweersysteem.
Stress, slaapgebrek en ons aangetast leefmilieu zijn andere belangrijke facoren die ons immuumsysteem sterk op de proef stellen.
Het afweersysteem van 65-plussers vraagt extra aandacht. Een vitamine-boost is bij iedere seizoenswissel voor hen een noodzaak.

Natuurproducten tegen seizoenskwaaltjes

Echinacea en vitamine C, maar zeker ook natuurproducten als probiotica en koninginnebrij zijn onze sterkste wapens tegen seizoensziekten.
 Vooral koninginnebrij is een weldaad van de natuur en een belangrijke leverancier van vitaminen en oligo-elementen. Het is een bron van koolhydraten, essentiŽle vetzuren, aminozuren en van heelwat mineralen als koper, ijzer, zink en fosfor, en van B-vitaminen, foliumzuur en biotine. Koninginnebrij stimuleert ons natuurlijk afweersysteem, geeft ons extra energie, helpt ons chronische vermoeidheid te bestrijden en neutraliseert de meeste virale en bacteriŽle infecties. Het heeft ook een gunstige invloed op onze bloeddruk en cholesterolgehalte en is een uitstekend middel tegen bloedarmoede en depressies.
Een ander belangrijk wapen tegen seizoenskwaaltjes zijn probiotica. Deze goede bacteriŽn herstellen onze darmflora en versterken zo ons afweersysteem.


Reacties op dit artikel
T heidbuurt, 2013-08-09
( 0 )

Ik heb gebrek aan vitamines mijn lichaam neemt dat niet op ik denk aan b 12
ik vraag maar wat moet ik anders
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl