X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Blauwe superbes tegen veroudering

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 15-09-2010
Auteur: Francois580
Blauwe besjes zijn zonder meer een superwapen tegen veroudering en typische ouderdomsziekten. Ze zijn een niet te onderschatten concurrent voor broccoli, tomaten en citrusvruchten, bekend als échte vitaminenbommen.Het kleine, blauwe besje moet er beslist niet voor onderdoen, wel integendeel.

Wees lief voor hart en bloedvaten

Wie zij n kansen op een hoge leeftijd en een aanvaardbare gezondheid gaaf wil houden, en wie wil dat niet, moet beslist zijn hart en boedvaten in ere houden. En het is uitgerekend anthacyaan, een stof die dit wonderbesje zijn typische blauwe kleur geeft, die een positieve werking heeft op ons hart en bloedvaten. Deze kleurstof zorgt er inderdaad voor dat de vetophoping door hoofdzakelijk slechte cholesterol in de bloedvaten, sterk wordt vermindert. Daardoor wordt de doorbloeding van onze bloedvaten sterk beter.

Bescherming tegen kanker

Blauwe bessen zijn ook rijk aan antioxydanten. Deze vertolken zonder meer een hoofdrol in ons verouderingsproces. Ze werken immers ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen ons tegelijkertijd tegen een hele resem verouderingsziekten, kanker op kop.
Niet verwonderlijk, want er zijn weinig andere voedingstoffen die méér antioxydanten bevatten dan blauwe bessen. Aardbeien, pruimen, sinaasappelen en blauwe druiven zijn  andere belangrijke leveranciers van deze antioxydanten. Vitamine c afkomstig uit vers fruit en groenten een van de belangrijkste antioxydanten voor ons lichaam. 
Zelfs de bladeren van de blauwe bessenstruik bieden ons vele voordelen.Daarom ook dat hier dikwijls thee wordt van gemaakt, die op zijn beurt dan weer bijzonder afdoend is tegen verkoudheden, keelpijn, diarree, diabetes en andere infecties van de urinewegen.

Niet combineren met suiker

Toch heeft de blauwe bes ook enkele belangrijke nadelen. Zijn vele, gezonde eigenschappen verminderen immers sterk naarmate men dit vruchtje combineert met suiker, zoals in vele gerechten nochtans het geval is. Daarom is het eten van bijvoorbeeld blauwe bessenjam af te raden.
Blauwe bessen  worden bij voorkeur onmiddellijk na aankoop gegeten. Stevige, blauwe vruchtjes met een zilverachtige, waas garanderen ons de beste kwaliteit. Verschrompelde en overrijpe bessen en hun lightversie zijn te mijden. Ze worden bij voorkeur ook niet al té lang bewaard, ze verliezen dan immers heelwat van hun goede eigenschappen.
Wie niet zo erg gesteld is op deze blauwe bessen, kan ze verwerken in bijvoorbeeld een verfrissende smoothie, samen met een handvol van hun rode broertjes, aardbeien en frambozen. Dit alles gedurende dertig seconden in een blender en afwerken met ijsblokjes. Heerlijk.
Om zoveel mogelijk antioxydanten naar binnen te werken, kiezen we best voor een zo groot mogelijke variatie aan groenten en fruit. Op die manier krijgt ons lichaam het maximum aan gezonde voedingsstoffen toegediend.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-09-18
( -1 )

Dat lekker zo gezond kan zijn.
Jeraa.(a'), 2010-10-04
( +1 )

Jonge ik heb niet eens gelezen lijkt me ook niks om te eten..
Je gaat er ook heus niet dood aan gaan.
En carina dat is echt niet gezond meer.
daar krijg je de pest van.
Krijg de klere allemaal.
en vooral die dit heeft geschreven dom hoaar,,


En nu iemand anders::


krijg tog allemaal de klere val van mijn pad allemaal dood heb geen zin om braaaf te leren val van mijn pad allemaal dood..
duhhh je weet tochh..
Walla abii fock niet met ons..xx jeraaa samen 2 namen..
Knoop dit goed in je oren.!!
Mark, 2010-11-28
( 0 )

Ook een soort blauwbes, alleen beter http://www.maqui-bes.nl

De Maqui bes het nieuw ontdekte "Superfruit" met de hoogste antioxidant waarde van alle vruchten tot nu toe. Zelfs hoger dan de Acai bes.
Luke, 2011-03-14
( 0 )

Part niet pad
Luke, 2011-03-14
( 0 )

Lekker duur, die blauwe bessen, je kan ook blauwe pruimen eten.
Francois580, 2011-03-14
( 0 )

Inderdaad, en die smaken even zoet...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl