X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Afvalllen? Een makkie!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van broekriem broekriem Auteur op infoyo sinds
25 Oktober 2010


Bekijk het profiel van broekriem
Datum: 16-11-2010
Auteur: Broekriem
Op mijn zesde was ik nog een tenger meisje, daarna begon ik uit te dijen. Elk jaar een paar kilo erbij. Artsen hadden er geen verklaring voor. Ik moest gewoon maar minder eten. Dus zetten mijn ouders me op dieet. Niet dat het hielp. Want tegen de tijd dat ik twintig was woog ik zo’n 130 kilo. Veel en veel te zwaar voor iemand van 1,78 meter. De eerste keer dat ik echt afviel was toen ik in het buitenland ging studeren en alleen woonde. Ik kon eindelijk eten wat ik lekker vond en waar en wanneer ik maar wilde. En de kilo’s vlogen eraf.

Eenmaal terug in Nederland ontmoette ik de man van mijn dromen en toen ik op mijn vijfentwintigste trouwde woog ik 75 kilo en was voor mijn doen redelijk slank. Maar wat doe je als je pas getrouwd bent? Juist ja, lekker koken voor je man. En dan vooral dingen die hij lekker vond en die zijn moeder hem thuis ook voorzette. Want je wilt toch niet onderdoen voor je schoonmoeder? Dus kwamen de stamppotjes met vette worst, aardappelen met jus, aangemaakte groenten en karbonades, enzovoort, op tafel. En de kilo’s vlogen eraan. Nog geen drie maanden later woog ik weer ruim 90 kilo. Dus maar weer aan de lijn. Enfin, aankomen, lijnen, afvallen, weer aankomen en afvallen, was dertig jaar lang het verhaal van mijn leven. In die tijd schommelde mijn gewicht tussen 72 en 125 kilo en mijn kasten puilden uit met kleding vanaf maat 42 tot en met maat 54. Welk dieet of nieuwe afvalmethode ook in de mode was, ik heb ze allemaal gevolgd en uitgeprobeerd: Atkins, het Hollywood dieet, het brooddieet, het proteïne dieet, fruitdagen, groentedagen, maaltijdvervangers, afslanken in groepsverband, HGC kuren, sapkuren, reisjes naar één of andere louche afvaldokter in België...noem maar op. En dan al die talloze afslankpilletjes, poedertjes, drankjes en zalfjes, ik heb er fortuinen aan uitgegeven. En telkens maar op de weegschaal springen, soms wel drie keer per dag. Pondje eraf, kilo erbij, kilo eraf, vijf kilo eraan. Ik werd er haast gek van, heb tranen met tuiten gehuild. En dat allemaal vanwege de lijn. Maar dat gebeurt me niet meer. Want ik heb eindelijk ontdekt hoe ik echt kan afvallen zonder mijn leven te vergallen. Hoe ik dat doe wil ik met u delen. Misschien hebben mensen die in hetzelfde schuitje zitten iets aan mijn ervaringen. Sinds ik alleen kwam te staan, omdat mijn man overleed en de kinderen het huis uitgingen, leef en eet ik weer net zo als in mijn studententijd. Ik eet uitsluitend dingen die ik echt lekker vind, waar en wanneer ik wil. Ik lijn niet meer, doe niet meer mee aan allerlei onzinnige diëten, en spring nooit meer op de weegschaal. Ik heb geen flauw idee wat ik weeg en het interesseert me ook niet. Ik vind het veel belangrijker dat ik me goed voel en blij ben met mijn spiegelbeeld. Een paar jaar geleden droeg ik nog maat 48, nu maat 44. Als dat maat 42 wordt zou ik helemaal tevreden zijn. Ik weet dat het waarschijnlijk nog wel een jaar duurt voor het zover is, maar dat vind ik prima. Slank worden doe je niet in een dag een week of een maand. Je moet er misschien wel jaren voor uittrekken. Maar als je lekker eet is dat toch geen straf, nietwaar?

Mijn dag ziet er ongeveer als volgt uit:
Ontbijt: 1 glas grapefruitsap, 1 volkoren boterham met een plak kaas, zonder boter.
Lunch: 2 volkoren boterhammen, 1 plak kaas, tomaat, sla, komkommer, of rauwkost. De sla of rauwkost maak ik aan met een beetje balsamicoazijn en peper en zout.
Avondeten: roergebakken verse groente of stoomgroente met kip of kalkoenfilet of gepocheerde vis, wat gekookte zilvervliesrijst of een paar gestoomde krieltjes en een stukje fruit. Roerbakken doe ik met een lepeltje maïsolie of olijfolie en ik maak gerechten smakelijker met sojasaus, Thaise vissaus, of een roerbaksausje, of met Italiaanse of Provençaalse kruiden. Vis pocheer ik in visbouillon. Ik houd zelf niet zo van rood vlees of varkensvlees, maar niets let u om het wel te eten.
’s Avonds, voor het slapen gaan, een grote beker warme, halfvolle melk of magere melk met extra calcium. Daar slaap ik lekker op.
Tussendoor drink ik zwarte koffie of thee zonder suiker, light frisdranken en water, alcohol alleen als ik uitga en dan maximaal twee glaasjes witte wijn.

Als ik uit eten ga eet ik gewoon met iedereen mee, alleen toetjes laat ik meestal staan. Dat kost mij geen moeite, want ik ben geen echte zoetekauw. Ik heb wel een zwak voor chocolade. Daarom koop ik eenmaal per week een lekkere, dikke reep. Soms eet ik die gelijk helemaal op en soms doe ik er een week mee. Maar op is op en ik haal absoluut geen nieuwe voor de week om is.

Wat voor mij ook goed werkt is eten wanneer ik honger heb. Als ik ’s morgens al om elf uur wil lunchen of ’s middags om vijf uur al trek heb in warm eten, eet ik ook. Anders zit ik mezelf maar in de weg. Omdat ik alleen ben kan dat gemakkelijk. Als dat niet kan omdat je onderweg bent of omdat je eettijden vastliggen zou ik een kop bouillon of versgemaakte groentesoep of een lekkere cappuccino nemen om de honger te stillen.

Natuurlijk varieer ik wel eens, eet ’s morgens een boterham met jam of honing in plaats van kaas. Of ’s middags een grote kom versgemaakte minestronesoep met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. Ook staan pasta met roergebakken scampi en broccoli of met bolognese saus soms om het menu. De bolognese saus maak ik met mager rundergehakt, tomaten uit blik, een uitje, wat knoflook, peterselie, selderijblad, oregano en basilicum. Ik bak het gehakt rul zonder olie. En in de winter komt er heus wel eens zuurkoolstamppotje met veel zuurkool, weinig aardappelen en wat uitgebakken blokjes magere ham of een kop erwtensoep op tafel. Dat kan af en toe best. En als je het eet, geniet er dan ook van en zeg nooit, “dat mag ik niet”. Want wie zegt je dat? Mijn devies is; afvallen is geen straf, zolang je maar lekker eet. En als je net als ik hysterisch wordt van de personenweegschaal, stop hem dan ergens ver weg waar je hem niet meer ziet en ga er voorlopig niet meer op. Waar het om gaat is dat jij je goed voelt en blij bent met je spiegelbeeld.

Reacties op dit artikel
Bea68, 2010-11-18
( 0 )

Heeeel herkenbaar.
Dank je voor het delen.
Dit lijkt me geen straf en ik ga het zeker proberen!
Broekriem, 2010-11-18
( 0 )

Hi Bea,
Leuk dat je reageerde en het gaat proberen. Wens je veel succes.
Groetjes, Yuquinda
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl