X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


U bent wat u drinkt

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van valerie valerie Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van valerie
Datum: 25-08-2008
Auteur: Valerie
Water is de belangrijkste levensbehoefte van de mens. Het is de belangrijkste voedingsstof die door het lichaam wordt opgenomen.

Water is de belangrijkste voedingsstof voor ons lichaam

Iedereen weet het eigenlijk wel,water is heel belangrijk voor het lichaam, maar weten wij ook waarom het zo van levensbelang is?

Een paar dingen die best belangrijk zijn, om er voor te kunnen zorgen dat we ons lichaam goed verzorgen, niet alleen aan de buiten kant maar juist aan de binnen kant.

Elke cel, en elk weefsel en elk orgaan heeft water nodig om goed te kunnen funcioneren. Het zorgd voor balans in de elektrolyten,die helpen het lichaamstemeratuur te regelen en de bloeddruk onder controle te houden.
Het water spoelt ook giftige stoffen uit onze nieren weg, je staat er niet altijd bij stil maar de nieren hebben een voltijds job om giffen weg te halen uit onze lichaam.
Het water verzorgd ook voor je smering van de gewrichten en vormt daarom als een schokdemper voor alle organen.

Het maatde ogen mond en neusholtes vochtig en draagt bij aan een goede werking. CafeÔne en alcohol werken laxerend. Ze drogen het lichaam uit door vocht aan te onttrekken in plaats van het vast te houden. Het is een feitdat het menselijk lichaam voor 70% uit water bestaat, en door dagelijkse activiteiten kan het lichaam dagelijks tussen de 1 en 1,5 liter vocht verliezen, dus water drinken tijdens het sporten geeft niet aleen meer energie, het verbetert ook de conditie en je reactietijd.
Het wordt niet voor niks geadviseerd om minimaal 1,5 tot 2 liter per dag te drinken.

Hoewel het menselijk lichaam wekenlang zonder voedsel kan overleven, kan het maar slechts enkele dagen zonder water. Ook al heeft u minder energie als u ziek bent, toch is het belangrijk om regelmatig water te drinken om het vochtverlies door transpiratie te compenseren.


Reacties op dit artikel
Jmwinkel, 2008-08-25
( 0 )

Heel goed, water is leven! Voldoende vocht is belangrijk voor vele functies in ons lichaam. Let wel op: Sommige mensen drinken juist veel te veel water. Daardoor kan het lichaam de belangrijke voedingsstoffen niet opnemen en vasthouden waardoor er schade kan ontstaan aan het systeem. Want in water zitten geen voedingsstoffen. Genoeg water drinken is goed, teveel is slecht. Dus afwisselen met vruchtensap, thee, bouillon e.d!
Carino, 2009-07-08
( 0 )

Het is bij mij zelfs opvallend merkbaar dat als ik me een beetje suffig ga voelen,en ik twee glazen water drink, mijn energie peil weer prima is!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl