X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mastopathie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van korstanje55 korstanje55 Auteur op infoyo sinds
24 Augustus 2008


Bekijk het profiel van korstanje55
Datum: 30-08-2008
Auteur: Korstanje55
De Stichting Begeleidingsgroep voor Vrouwen met goedaardige borstaandoeningen (Mastopathie) zegt: Vrouwen die wit meel en suiker laten staan, hebben vaak minder klachten. Ook melkproducten kunnen een negatief effect hebben. Het kan van belang zijn teunisbloemolie in te nemen, voor het aanvullen van een tekort aan onverzadigde vetzuren. Daarvan vermoedt men, dat het de vorming van prolactine (een hormoon dat de melkklieren activeert) remt.

Menstruatiecyclus

De menstruatiecyclus heeft invloed op de borsten. Veel vrouwen merken dat hun borsten voor de menstruatie wat gevoeliger en harder zijn dan normaal. Maar ook ernstiger klachten komen voor, zoals hevige pijn, knobbeltjes of harde plekken in 1 of beide borsten. Na de menstruatie verminderen de klachten weer of verdwijnen helemaal.
Sommige vrouwen hebben er elke maand last van, anderen om de zoveel tijd.
Het is goed om bij dergelijke klachten de huisarts te raadplegen, om ernstiger aandoeningen uit te sluiten.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie hoort bij de koudgeperste plantaardige olieen evenals saffloer,tarwekiemen, zonnebloem, die allen rijk aan overzadigde vetzuren zijn. Deze kunnen verlichting geven bij Mastopathie zoals ik al genoemd heb, maar ook bij PMS klachten. ( Pre Menstrueel Syndroom ). Deze klachten komen voor de menstruatie voor, meestal maandelijks en ontstaan door een verstoord evenwicht tussen hormonen.

Die onverzadigde vetzuren zoals teunisbloemolie zijn speciaal ontwikkeld ter verlichting van de maandelijkse ongemakken en zijn te krijgen o.a. in capsulevorm. Deze bevatten teunisbloemolie en zalmolie gecombineerd met de vitaminen B3,B6 en E evenals enkele mineralen en plantaardige werkstoffen.

Reacties op dit artikel
J v t, 2008-12-14
( 0 )

Nou nu ik de baarmoeder sinds 17 juni 2008,kwijt ben.
heb ik pas last van mastopathie.
ik vraag me af waarom nu wel last van heb en eerder nooit,
vind het maar een lastig iets,je schrikt teneerste al als je knobbels voelt in 1 borst,en je komt bij de huisarts,en je moet je er maar mee redden,nou ik zeg al dan mag van mij de eierstok er ook wel uit,als het daar mee over gaat,je neemt besluit om baarmoeder er uit te laten halen,ivm veel vloeien,denk je ben je mooi van alle ellende af,loop je daar met een enorme zere borst.maar de huisarts was er geen voorstander van om weg te laten halen omdat je dan gelijk in de overgang komt en kans op botontkalking hebt,ja nou als ik voor het zeggen had ging de eierstok ervandaag nog uit.
Anne, 2009-02-14
( +5 )

Ik heb afgelopen Donderdag te horen gekregen dat ik Mastopathie heb.
Ik heb via google allerlei sites bekeken, maar omdat ik niet weet waar bij mij de oorzaak licht voel ik me nergens thuis. Kan me niet identiviseren.

Na 13 jaar de pil slikken kreeg ik problemen, dus gestopt met de pil, Mijn keus samen met mijn partner was het spiraaltje de mirena wel te verstaan. Nou een en al ellende. mijn lichaam accepteerde het niet! Pijn en nog eens pijn! Toen hebben we besloten dat mijn man zich liet sterreliseren. Ben nu een bijna een jaar van de pil af. mijn menstruatie verloopt zo als het hoort netjes kan agenda er op na slaan.

Maar voelde een knobbel in mijn borst. Paar keer naar de huisarts geweest, tot de pijn zo erg was en ik niet meer kon slapen. De huisarts heeft me toen doorverwezen naar de chirurg die constateerde Mastopathie ( verhard weefsel in de bosrt)

Waar kan ik me wel identiviseren?
Lielke, 2009-03-12
( +7 )

Het is een doffe ellende met mastopathie!!!
Heb al j√°ren problemen, met beide borsten. Die worden geregeld gecontroleerd, via mammografie en echo. Vorige week weer 2 flinke cystes laten leeg zuigen....8 cc en 13 cc kwam eruit. Zit nu een paar dagen voor de menstruatie en wordt niet goed van de pijn. Deze maand is het niet te harden!!!! Ben bijna 46 jaar en tob al zeker 20 jaar met mijn borsten....ik HOOP dat dit gedoe OVER is na de overgang!!!!!
Ben het spuugzat....je kunt niet liggen, niet rennen, fietsen doet pijn, je moet een stevige bh dragen, je wordt vaak niet begrepen, mijn man mag me niet aanraken. Ik baal er echt van!!!!!!
Wikke, 2009-05-09
( +2 )

Beste allemaal,
Ook ik kamp al minstens 20 jaar met die ellende en heb alle onderzoeken en therapie√ęn geprobeerd in de reguliere geneeskunde. Dat er geen pilletje voor is, dat het met de hormonale cyclus te maken heeft en dat het 'there to stay' is, is me al heel lang duidelijk. En voor velen met mij zoals ik lees. ECHTER ik heb baat bij fasciatherapie, sinds kort. Google maar 's wat rond op het net. Het klinkt allemaal wat zweverig als je nog nooit van gehoord hebt. Dat was voor mij niet anders. Aan de andere kant klinkt het ook weer erg plausibel allemaal. Die therapeut verteld me dat de klacht zich wel in de borst manifesteerd maar dat de oorzaak in de baarmoeder schuilt. Juist, verrassend nietwaar. Maar ook weer logisch omdat baarmoeder, eierstokken, bijnieren enz toch weer alles met hormonen te maken hebben. Ik doe nu zelf oefeningen en ervaar zo'n 50% minder klachten. Ik geloof 'nog' niet dat de cystes verdwijnen of mastopathie een herinnering zal worden maar minder pijn maakt het leven een stuk leefbaarder. Ik blijf gewoon mammo's en echo's maken voor controle en mijn oefeningen doen (baat het niet, het schaadt zeker niet. Dit wilde ik jullie niet onthouden, succes ermee.
Zuluf, 2011-01-30
( 0 )

Hoi allemaal,

Ik ben 21 en ik heb deze aandoening al sinds mijn 16de. Ik heb continu pijn en soms heb ik een dag of twee geluk. Ik weet zelf ook niet wat ik ermee aanmoet. Men denkt dat ik me aanstel en ik heb zelfs overwogen om gewoon mijn borsten weg te laten halen. Om de 6 mnd laat ik een echo maken ter controle. Op dit moment ga ik naar de pijnpoli, maar of zij wat voor mij kunnen betekenen is ook maar de vraag. Ik kan niet sporten waardoor ik bijna geen weerstand meer heb, dus als ik een verkoudheidje oploop ben ik makkelijk 4 weken zoet.
Sarah, 2013-12-30
( 0 )

Hoi allen,

Ik ben 25 en heb, net als Zuluf, ook al sinds mijn tienerjaren last van ontzettend pijnlijke borsten. Ik heb verschillende grotere en kleinere knobbels, allemaal goedaardig gelukkig. Er zijn jaren geweest dat ik ook niet kon sporten, alleen al lopen of me omdraaien in bed deed zo'n pijn. Inmiddels heb ik heel wat dingen geprobeerd, en het enige wat ik kan concluderen: blijf in de alternatieve geneeskundige hoek zoeken tot je iets vindt wat aanslaat. Bij mij was dat eerst homeopathie, en nu doe ik een combinatie van homeopathie en acupunctuur. Voor het eerst sinds jaren minder pijn, en soms zelfs geen!
hiernaast heb ik ook endometriose, mijn hele hormoonsysteem is dus in de war. Ook daar kunnen ze in de reguliere geneeskunde niks mee, maar op alternatief gebied wel! Daarom volg ik een speciaal dieet (o.a.gluten-, koemelk-, suiker- en soja-vrij en vegetarisch), en ik heb het idee dat dat ook erg helpt. Sowieso voel ik me energieker en vrolijker.
Dus blijf accupunctuur, homeopathie, chiropractor, reiki, haptonomie, etc. proberen :)
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl