X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Chlorella een ééncellige zoetwateralg met bijzondere eigenschappen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Roosje Roosje Auteur op infoyo sinds
23 November 2009


Bekijk het profiel van Roosje
Datum: 04-09-2008
Auteur: Roosje
Chlorella is wel dé ontdekking van de 20e eeuw! Er is geen plant op aarde die zoveel chlorofyl en andere voedingsstoffen bezit als Chlorella. Het maakt het lichaam energieker.

Naast het chlorofyl is er nog een belangrijke eigenschap van chlorella en dat is de zogenaamde "chlorella groeifactor"(CGF) Dit blijkt het DNA en RNA in het lichaam te optimaliseren en biedt de cellen meer bescherming tegen giftige stoffen.
Deze groeifactor houdt wetenschappers over de hele wereld bezig. Het is bijzonder dat chlorella zichzelf iedere 20 uur verviervoudigt! Daardoor verhoogt het vermogen om weefsels te herstellen aanzienlijk bij inname van chlorella. Bovendien wordt de lactobacillus(een gewenste darmbacterie)vermeerdert in de darm.
Het chlorofyl helpt het calciumgehalte op peil te houden in het bloed en verbetert de opname van ijzer. Chlorofyl maakt het bloed krachtiger, omdat het het zuivert.
Bovendien zorgt chlorofyl voor een betere vertering van stoffen als eiwitten.

Een aantal eigenschappen van chlorella zijn verder:

Een hoog vitamine B12 gehalte, met name voor veganisten een noodzakelijke aanvulling op hun dagelijkse voeding. Bij een tekort aan B12 kan een vorm van anemie en zenuw,- en hersenbeschadiging optreden, die soms neurologische beschadiging tot gevolg heeft.
Verder bevat het tal van belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine A, foliumzuur, niacine,zink, een hoog calcium en ijzergehalte en een hoog eiwitgehalte.
Gedroogte chlorella bevat 60% eiwit, terwijl vlees, vis en kip slechts 18% tot 25% bevat, bovendien is deze van plantaardige oorsprong en dus beter voor je gezondheid.
Naast dat bevat het ook een groot aantal aminozuren.

In tegenstelling tot spirulina is chlorella een zoetwateralg en bevat het geen jodium, dus mensen met schildklierproblemen, die geen extra jodium mogen gebruiken is chlorella een prima oplossing. Ook bevat het 30% meer calcium en 12 keer meer ijzer dan spirulina.

Chlorella heeft nog een belangrijke eigenschap en dat is dat het zware metalen als lood en kwik kan binden en kan dus een doeltreffende ondersteuning bieden bij ontgiftigen. Men dient dan wel een minimale dosis van 6 gram per dag in te nemen en in bepaalde gevallen zelfs tot 15 gram. Kortom chlorella bezit een keur aan mineralen, vitaminen, aminozuren,spore-elementen en stoffen als CGF en chlorofyl. Chlorella vertraagt het ouder worden en ondersteunt bij ouderdomsklachten, het geeft gewoon meer energie! Wilt u uw bezoekersaantal naar uw website verhogen?
Geheel gratis http://www.linkpiramide.nl/?36518

Reacties op dit artikel
Koen, 2008-09-04
( +1 )

Erg interessant artikel roosje!
Kun je wellicht wat voedingssupplementen aanraden waar Chlorella in zit?
Of is het ook in pure vorm te verkrijgen en zo ja, waar?
Roosje, 2008-09-10
( 0 )

Dank voor je interesse!
Ik geloof niet dat je een supplement kan kopen waar chlorella tesamen met andere voedingstoffen in zit.
Je hebt chlorella van diverse merken, en in div.hoeveelheden(per tablet dan) Ik zelf gebruik het ook en ik heb een hoog gedoseerde van 1000 mg per tablet, deze kan ik goedkoop krijgen bij www.perfectbody.nl
Je hebt ook bij de tuinen van 500 mg. dat is ook nog best te doen, maar het ligt er een beetje aan waarvoor je het wil gebruiken. En dan heb je er nog van Bloem, deze zijn in een lage dosering en kleine tabletjes, dus daar moet je er zoveel van innemen wil je wat effect ervan bemerken. Er zijn nog meer merken, maar ik gebruik het liefst die van 1000 mg
Leo cz, 2008-11-09
( 0 )

Ik heb er ook gevonden op www.chlorella.be in handige vacuum packs van 100 gram (400 x 250 mg)
Gina mulder, 2010-02-05
( 0 )

Jullie schrijven dat er in chlorella geen jodium zit en dus door schildklierpatienten
gebruikt kunnen worden.
De firma Bloem Natuurprodukten raadt dit af omdat er 1.200 microgram jodium in 1 tablet zit. Ik ben schildklierpatient, wie moet ik geloven?
Op zich lijkt mij chlorella een uitstekend produkt. Maar ik wil wel weten of het voor mij veilig is.
Ik hoop dat u mij en daarmee ook andere schilsklierpatienten hier antwoord op kunt
geven.
Alvast mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Gina Mulder
Roosje, 2010-02-06
( +1 )

Voor zo ver mij bekend is, zit er geen jodium in. Het is een zoetwateralg , in tegenstelling tot spirulina die een zoutwateralg is. Zoek anders eens op internet.
Succes!
Luci, 2010-09-29
( 0 )

Dag roosje.
Ik heb bij jou site gekeken en er zit idd 1000mg per tablet in maar verder zit er weinig in.Andere merken adviseren om de multi te schappen want alles zit in de chlorella.Ik zie dat niet bij die van PerfectBody maar ik kan het mis hebben.
Jij gebruikt het al zeker vanaf 06-02-2010 kan je meer vertellen wat het met je doet??
Gr Luci
Roosje, 2010-09-29
( 0 )

Hallo Luci, wat je ook kan nemen is van het merk NOW( bij bv bodyenfitshop)
Deze is ook 1000mg per tablet. In chlorella zitten niet alleen div. vitaminen en mineralen, maar ook aminozuren. Teveel om op te noemen, google het maar eens.
Ik gebruik het al een aantal jaren om te ontgiften voor zware metalen. en dat doet het goed. Ook geeft het meer energie.
Succes!
Luci, 2010-09-30
( 0 )

Dank je Roos!!
Ja ik weet dat er erg veel in zit en ik gebruik het ook al.

En het is bijna overal voor te gebruiken.Maar dat merk van jou zag ik niet zoveel bij staan vandaar mijn vraag.Enne ik heb me rot gegoogeld vandaar dat ik hier op terecht kwam.die van bodyfitshop had ik echter nog niet gezien maar alles is ook uitverkocht daar.Maar ik heb er van 400mg en zelfs 450 stuks in huis.Eerst een tijdje proef gedraaid een maand geleden en nu ben ik gisteren weer begonnen.Ga kijken of het op de lange termijn echt iets doet.
Nogmaals bedankt.
Ananda, 2011-03-24
( 0 )

Voor echt goedkope biologische chlorella kijk op:
http://www.smart-nutrition.eu
Myrthe, 2012-09-05
( 0 )

De goedkoopste van Nederland: www.metbeidehanden.nl! Ik ben vorige week gestart en merk dat m'n lijf aardig aan het ontgiften is!
Luc, 2012-09-17
( 0 )

Hoe kan iets wat in een pil zit gezond zijn?
Hoe vaak lees ik zo'n dingen.. maar dat kan toch niet?
Alles wat in pillen zit is toch ongezond? (is niet natuurlijk en je kunt toch niet in zo'n klein pilletje alles in stoppen :S!)
Sonja staessens, 2012-10-14
( 0 )

Ik neem al zeker 20 jaar spirulina en ben nu overgeshakeld naar chlorella met het gedacht dat het mijn lever en mijn lichaam reinigt ...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl