X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Melk, de witte sloper

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Yonego Yonego Auteur op infoyo sinds
01 Juli 2008


Bekijk het profiel van Yonego
Datum: 10-09-2008
Auteur: Yonego
Op de universiteit in Rotterdam wordt door een voedingsdeskundige aan de studenten geleerd dat melkconsumptie door mensen onnatuurlijk en ongezond is. Boeren in Nederland krijgen voor hun melkproductie subsidie van het Rijk. In Amerika proberen veel artsen en specialisten de negatieve aspecten van melkgebruik onder de aandacht te brengen. Tot op heden met weinig succes.

Melk van koe naar supermarkt

Melk wordt voor het naar de supermarkt gaat behandeld. Het wordt onder andere gepasteuriseerd bij een temperatuur tussen de 70 en 80 graden Celsius. De meeste bacteriŽn worden gedood, ook de goede zoals de melkzuurbacterie. Veel eiwitten en enzymen worden gedenatureerd bij een temperatuur van 65 graden Celsius. Het gevolg is dat 50% van de enzymen en vitamines vernietigd wordt. Ook wordt melk gehomogeniseerd zodat de room niet op de melk drijft. De vetbolletjes in de melk worden verkleind zodat ze niet meer bij elkaar kruipen. Maar bij het homogeniseren vindt niet alleen een fysische verandering plaats (het verkleinen), maar ook een chemische, anders zou het vet niet blijvend van het waterige deel van de melk gescheiden worden. Een vetbolletje heeft een membraan, een soort huidje dat om het vet zit. Door het homogeniseren wordt de membraan verbroken, waardoor er een spontane chemische verandering optreedt in de structuur van de melk. Een bewerking die de aard van de melk wezenlijk aantast.

Samenstelling van koemelk

Koemelk bevat ruim 3x zoveel eiwit als moedermelk. In moedermelk zitten meer suikers. Moedermelk bevat veel meer taurine en onverzadigde vetzuren dan koemelk, wat goed is voor onze hersenen. Het caseÔnegehalte in koemelk is 20x hoger dan in moedermelk. CaseÔne is een eiwitproduct in de koemelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-spijsverteringstelsel van de koe. Doordat de massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert het de opname van veel mineralen, ook in de dunne darm. Het calcium in koemelk is vooral lichaamsvreemd calciumcarbonaat. Doordat het calcium in de moeilijk verteerbare caseÔne zit en er veel fosfor in melk zit, kunnen we juist osteoporose, allergie en nierstenen krijgen. Osteoporose en allergie ontstaan door calcium en mineralen tekort, nierstenen door teveel uitscheiding via de urinewegen van calciumfosfaat. Er zijn drie redenen waarom kalk uit koemelk geen verhoging hiervan in ons lichaam geeft:
1. Het calcium is moeizaam uit de caseÔne te halen
2. Het is lichaamsvreemd calciumcarbonaat
3. De fosfor in de melk wordt wel goed opgenomen en trekt calcium uit de botten.

Kanker en melk

In melk zitten oestrogenen en deze kunnen vooral borstkanker stimuleren, net zoals de pil dit kan doen. Publicaties in de Lancet wijzen op een relatie tussen het groeihormoon (GH), insulin-like growth factor (IGF-I) in melk en kanker. Bij een verhoging van GH, zoals bij acromegalie bestaat, is er een verhoogde kans op borst- en prostaatkanker. Een verhoging van het IGF-I heeft dezelfde gevaren. Deze twee stoffen schijnen door pasteurisatie niet stuk te gaan en de groei van kankercellen te bevorderen. Een onderzoek in 1981 vermeldde al dat melk kanker van prostaat en colon kan veroorzaken.

Attention dificit hyperactivity disorder (adhd) en melk

Onderzoek in Nederland wijst in de richting dat voeding en vooral melk ADHD kan veroorzaken. Andere voedingstoffen zijn tarwe, chocola, eieren en pindaís. Een teveel aan fosfor veroorzaakt moeheid en opvliegendheid. Denk in deze gevallen ook aan coca cola die veel fosfor bevat en agressiviteit kan geven. Door een kalktekort kan teveel histamine vrij komen, waardoor een allergie ontstaat en symptomen als hyperactiviteit en ongeduld kunnen optreden. Bij ADHD kinderen vindt men regelmatig tekort aan mineralen in het bloed, vooral calcium, zink en magnesium.

Het natuurlijk proces

Het feit dat veel mensen ook na hun zuigelingentijd steeds melk blijven drinken is een onnatuurlijk gebeuren. In de dierenwereld wordt gezoogd tot een jong drie maal het geboortegewicht heeft bereikt. Dat is bij de mens 1 jaar, bij de olifant 3 jaar. De melk van koeien, geiten, mensen, olifanten, wolven en walrussen verschilt heel sterk van elkaar. Olifanten gedijen niet goed op geitenmelk. Alle dieren groeien alleen goed op melk van hun eigen soort.

Een groot deel van de blanke bevolking kan koemelk verdragen, maar de koemelk die we nu drinken is zo bewerkt, dat deze voor ons nog van weinig waarde is en zelfs schadelijk kan zijn. De volle rauwe melk van de koe geeft al veel problemen en pasteurisatie, sterilisatie, homogenisatie en het proces om halfvolle en magere melk te maken verergert dit nog eens.

Melk goed voor u? Ik dacht het niet!

Reacties op dit artikel
Rosaliebloem, 2009-02-20
( +2 )

Gewerkt bij een acupuncturist en hij adviseerde veel mensen geen melk meer te drinken bij bepaalde kwalen.en inderdaad de meeste hadden geen klachten meer,door heel eenvoudig geen melk te drinken!
Zelf drink ik al van af dat ik klein was geen melk omdat ik vaak een bloed neus had,zei de huis arts dat ik beter geen melk moest drinken.waarom weet ik niet .maar na dit artikel heb ik wel een vermoeden.
Sury, 2009-05-29
( -1 )

U zegt het zelf, de verwerking van melk is het grootste probleem en mijn vermoeden is dat de meeste van de onderzoeken tegen de gunstige werking van (koeien)melk zijn gebaseerd op volgens moderne maatstafen geprocesseerde melk. We moeten eerst respect voor de natuur en onze omgeving beoefenen voordat we de echte resultaten van onze collectieve daden kunnen overzien. Alles wat met liefde gemaakt wordt (zoals bijv. kan met eten) heeft een heel ander effect dan iets met dezelfde naam maar dan zonder liefde. Wetenschappelijk bewijs hiervoor is hoe onze eigen moeders voor ons hebben gezorgd.

Melk goed voor je? Er zijn dingen slechter...
Erik, 2009-07-28
( +3 )

Kalveren hebben ook geen vier magen die kunnen koemelk dus ook niet goed verteren volgens dit artikel.
Het vier magen systeem ontwikkelt zich pas na 6 maanden bij een kalf
Antony vd oetelaar, 2009-07-28
( 0 )

Melk verkoop is toen des tijds in het leven geroepen omdat het een product was daar de boeren niets aan haden maar toch wel veel winst aan konden maken
Herr doctor, 2012-07-10
( 0 )

Mijnheer van de Oetelaar....u brengt wel het domste argument naar voren. Melk wordt al gedronken sinds de eerste koe gehouden werd. Gewoon voor eigen consumptie. en ruilhandel. Omdat een koe een te reproduceren voedselbron van vlees en melk is. Elk nieuw kalfje zorgt voor opnieuw melkproductie bij de koe en het kalfje wordt een nieuwe koe, enz. De oude koe is een goed stukje vlees, enz.
"melkverkoop is in het leven geroepen....." Woehahaha.... Dom, dommer, domst. Mijnheer van de Oetl.l
Odilia, 2012-07-18
( -1 )

De vraag is niet OF je melk moet drinken, maar WElKE melk.
Rauwe melk van koeien die dagelijks buiten grazen op weiden met voldoende biodiversiteit (genoeg klaver, kruiden enz.) leveren melk die buitengewoon gezond is en voor de meeste mensen zeer licht verteerbaar. Er zijn inderdaad bepaalde volkeren die absoluut geen melk kunnen verdragen, en daar wordt het ook niet gebruikt.
Je kunt ook absoluut gezond leven zonder melkproducten, maar als je toegang kunt kijgen tot goede kwaliteit rauwe melk van een biologisch bedrijf waar de melk met de grootste zorg gewonnen wordt, is dat zeker aan te raden.
Zeker als je klachten hebt van maag en darmen, of als de spijsvertering niet goed werkt.
De volgende werken zijn aan te bevelen als je echt alles wilt weten hierover:
Weston Price : Voeding en Fysieke degeneratie
William Campbell Douglas: The raw truth about milk
In de ayurveda wordt rauwe melk beschouwd als een tonicum voor de hersenen, en goed voor allerlei ontstekingsprocessen.
Het is het beste om melk altijd apart te drinken, dus niet bij de maaltijd, en goed met speeksel te vermengen.
Van weerdinga tot zuid, 2014-05-01
( 0 )

Mijn dochter had alle kenmerken van wat met ADHD noemt, al sinds ze peuter was.
Ik heb van alles geprobeerd: osteopathie, dieten, neurofeedback, mindfullness, vitamine supplementen etc etc. Van medicatie kreeg ze een enorm hoge bloeddruk en tics, dus dat was ook geen optie
Ongeveer een aar geleden kwam ik bij een arts-homeopaat die aanraadde geen melk meer te drinken. Langzaam maar zeker ging het beter. MIJN DOCHTER HEEFT NU GEEN ADHD MEER!! Ik vertel het aan iedereen die het horen wil: Heeft je kind ADD/ADHD of een ander stempel probeer je kind dan 6 maanden geen melk te laten drinken. Heel veel succes voor al de ouders die zoekende zijn naar een oplossing voor hun kind.

Blondie, 2015-03-30
( 0 )

Melk wordt gepasteuriseerd tussen 72 en 73 graden. De melkzuurbacterie sterft pas bij 83 graden en overleeft dit dus gewoon. De vitaminen en enzymen die stuk schijnen te gaan, doen dan pas na langere tijd blootgestaan te hebben aan hoge temperaturen en pasteuriseren duurt slecht 15 tot 20 seconden en dat is niet lang genoeg.
Homogeniseren is niet hetzelfde als oplossen en in je artikel klinkt het wel zo. Grotere vetbolletjes worden verkleind en het duurt daarom langer voor ze naar boven drijven. De tijd die de rest van de melk nodig heeft om te bederven is korter, daarom krijgt het melkvet gewoon de kans niet meer om te drijven, niet omdat het de molecuulstructuur verandert.
Blondie, 2015-03-30
( 0 )

Melk wordt gepasteuriseerd tussen 72 en 73 graden. De melkzuurbacterie sterft pas bij 83 graden en overleeft dit dus gewoon. De vitaminen en enzymen die stuk schijnen te gaan, doen dan pas na langere tijd blootgestaan te hebben aan hoge temperaturen en pasteuriseren duurt slecht 15 tot 20 seconden en dat is niet lang genoeg.
Homogeniseren is niet hetzelfde als oplossen en in je artikel klinkt het wel zo. Grotere vetbolletjes worden verkleind en het duurt daarom langer voor ze naar boven drijven. De tijd die de rest van de melk nodig heeft om te bederven is korter, daarom krijgt het melkvet gewoon de kans niet meer om te drijven, niet omdat het de molecuulstructuur verandert.
Blondie, 2015-03-30
( 0 )

Melk wordt gepasteuriseerd tussen 72 en 73 graden. De melkzuurbacterie sterft pas bij 83 graden en overleeft dit dus gewoon. De vitaminen en enzymen die stuk schijnen te gaan, doen dan pas na langere tijd blootgestaan te hebben aan hoge temperaturen en pasteuriseren duurt slecht 15 tot 20 seconden en dat is niet lang genoeg.
Homogeniseren is niet hetzelfde als oplossen en in je artikel klinkt het wel zo. Grotere vetbolletjes worden verkleind en het duurt daarom langer voor ze naar boven drijven. De tijd die de rest van de melk nodig heeft om te bederven is korter, daarom krijgt het melkvet gewoon de kans niet meer om te drijven, niet omdat het de molecuulstructuur verandert.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl