X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Liefde, vriendschap of geen van beide..

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Merel Merel Auteur op infoyo sinds
11 Januari 2010


Bekijk het profiel van Merel
Datum: 27-01-2010
Auteur: Merel
Wat is liefde en wat is vriendschap? We maken tegenwoordig zoveel vrienden, maar wat zijn nu de echte? Zijn er eigenlijk wel echte vrienden?Liefde is gekoppeld aan een relatie, of familie, maar is liefde eindeloos? Kan liefde omslaan in haat?Dit artikel zet een en ander uiteen over mijn eigen ervaringen.

Liefde

Wanneer je jong bent, droom je van de prins op het witte paard. Natuurlijk bestaat die niet, maar toch krijg je te maken met vlinders in je buik, of ook niet, maar kom je iemand tegen waar je de rest van je leven mee wilt delen. Dit noemt men liefde. Je krijgt samen kinderen en die kinderen zijn je grootste liefde, nooit zal er iemand aan ze komen, want jij staat als een ware tijgerin voor ze klaar.

Toch kan er iets gebeuren waardoor de liefde eindigt.
In mijn geval gebeurde dat in mijn eerste huwelijk. Er was niets meer, niet zonder aanleiding, maar daar ga ik me niet verder over uitwijden.
Door de breuk verandert er zoveel voor de kinderen. Zij denken dat ze partij moeten kiezen. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, maar toch gebeurt het in veel gevallen wel. Dan heb je nog de scheidende partijen. Wat zegt de een over de ander? Dat is voor kinderen heel confronterent. In de meeste gevallen kiezen zij voor de zwakste partij. Het liefst zien ze natuurlijk hun ouders weer samen, maar wanneer dit niet mogelijk blijkt, dan wordt er vaak naar de zwakste partij geluisterd. Het betekend dat de liefde van de kinderen naar de sterkste ouder in dit geval wegebt. Niet alle kinderen zitten zo in elkaar, natuurlijk zijn er ook relativerende bij, die snappen dat het heel veel beter is op deze manier.

Ouders blijven atijd van hun kinderen houden. En zullendan ook altijd weer voor  ze klaar staan wanneer ze je nodig hebben. Toch schuilt hierin het gevaar dat er misbruik van je wordt gemaakt. Ook ik heb die ervaring. Het doet je dan ook weer extra veel verdriet wanneer je weer aan de kant wordt geschoven. Maar ondanks dat blijft de liefde voor je kinderen bestaan ook al is het op afstand. Ik heb me er bij neergelegd dat dit de realiteit is en het niet zal veranderen.

Ook een nieuwe relatie kan heel veel liefde doen voelen, maar in mijn geval is die van het ene moment op het andere omgeslagen in grote haat. Na me te hebbenopgelicht, geslagen, bedrogen en bedreigd, was die liefde ineens over.

Gelukkig is er altijd ruimte om de liefde weer te vinden. Het mooiste is wanneer je de vlinders weer in je buik voelt fladderen. En toch nog iemand te vindenwaar je echt oud mee wilt worden. Een soulmate, een persoon die je gevoelens deelt, en ook een zelfde soort ervaring heeft als jij.

Vriendschap

Ja wat is nu vriendschap? En heb je echte vrienden? Mijn antwoord is: nee! Wat zijn echte vrienden eigenlijk? Ik denk dat er nu een verschil gemaakt moet worden tussen vriendschap en liefde. Wanneer je echt van iemand houd dan ga je daar voor door het vuur. Laat je diegene nooit in de steek en sta je altijdachter diegene. Vrienden zullen altijd, als het erop aan komt voor zichzelf kiezen. Ook al doen ze nog zo aardig en belangstelend, er blijft in principe niemand over als er daadwerkelijk een beroep op hun vriendschap wordt gedaan.
Er zijn diverse vriendensites. Ook daar heb ik vrienden, maar geen echte, ook al noemen ze zich wel graag zo. Wanneer je diverse conflicten in je relatie hebt gehad, dan haken de eerste vrienden al af. Na de scheiding blijft er nog maar een enkeling over. Wanneer je ook nog eens bent bedrogen in de volgende relatie en je berooid achterblijft, dan is er amper niemand meer.
Dat heeft mij doen besluiten geen hechte vriendschappen te sluiten, en helemaal niet meer hechten aan iemand, behalve mijn echtgenoot, zoat het verdriet niet te groot is wanneer er iemand afhaakt.

Door de stress en ellendige tijd die ik heb gehad ben ik ziek geworden, juist op het moment dat het weer helemaal goed ging in mijn relatie. Het rustpunt, makte me ziek, doordat mijn lichaam het nu eindelijk eens zat was. Ik heb geleerd dat ieder voor zich leeft en dat de wereld keihard is. Ik leg me er bij neer.

Reacties op dit artikel
Benny55, 2010-01-27
( +1 )

Eén keer trek je de conclusie,
vriendschap is een illusie.

Voor jou Merel, was het de 3e keer raak.
Drie maal is scheepsrecht.

Hopen dat dit voor jou uitkomt.
Floor, 2010-02-02
( +1 )

Beste Merel,

Vrienden ,echte vrienden zijn er haast niet.
Als ze er zijn moet je die zoeken met een lampje.
Dan is de vraag of ze blijven.
Ook ik heb de ervaring met mensen die niet zo leuk waren en dan sta je veel alleen.
Vooral gemerkt als je altijd goed verdiend hebt, dan heb je vrienden.
Ben je ziek of heb je geen geld meer door overmacht wat je is overkomen, dan heb je geen vrienden meer.
Gelukkig heb ik nog een goede vriend waar ik al 25 jaar contact mee hebt, dit is een maatje voor het leven.

Maar voor de rest zul je veel alleen moeten blijven knokken voor je bestaan.
En dat valt niet altijd mee!
Kop op meid!
Angel, 2010-05-30
( +1 )

Volledig mee eens allemaal,zelf ruim 8 jaar goed in de maling genomen door een vriend...altijd klaar gestaan en alles voor gedaan. nu na een scheiding van diegene compleet afgedankt,meneer is verdergegaan met zijn leven en heeft mij ziek en verrot van verdriet achtergelaten.
ga ook nooit meer zo een intense vriendschap aan!! heb zo mijn lesje geleerd. ingezien dat mijn gezin degene zijn die van mij houden.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl