X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Help!!! Hoe red ik mijn relatie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 10-05-2010
Mijn relatie zit in het slop. We maken ruzie, hebben discussies of praten niet meer met elkaar. Onzekerheid, twijfel en angst zijn nog het enige dat ik zie. Er is geen "samen" meer. Wat moet ik doen om mijn relatie weer op de goede weg te helpen.In dit eerste artikel over dit onderwerp, en de mogelijkheden die je hebt om terug te vinden wat je denkt te hebben verloren zal ik je wat tips geven, vanuit mijn jarenlange ervaring met probleemrelaties.

Deel 1. Verwachtingen

Wat waren je verwachtingen, toen je aan deze relatie begon, en wat is er van die verwachtingen terecht gekomen.
Zonder oordelen over die ander of over jezelf, kun je jezelf afvragen, wat was mijn verwachting van deze relatie. Vaak hebben we een beeld voor ons van hoe we het zouden willen zien, en laten dan de uitkomst van die verwachting over aan de ander.
Ga voor jezelf eens na, wat jij zelf hebt gedaan, om aan die verwachting te voldoen. Wat is jouw aandeel in het geheel.
Als het jouw wens is geweest om een gelijkwaardige relatie te krijgen met iemand, en je hebt nu het gevoel, ondergeschikt te zijn aan je partner, heb je dan wel het nodige gedaan om als gelijkwaardige partner te handelen, of heb je je laten meeslepen in het moment.
Ben je langzaam maar zeker weggezakt in een houding van geven, zonder te ontvangen.
Het is vaak een kwestie van jezelf teruggeven wat je hebt weggegeven aan de ander, waardoor je eigenwaarde en je zelfvertrouwen verdwijnt op de achtergrond.

Laat nu de verwachtingen rond je relatie los, en ga met jezelf aan de slag. Ga met jezelf het gesprek aan, zie jezelf niet als onderdeel van een geheel, maar als individu. Zie jezelf staan aan de oever van jouw eigen bestaan, en zie je partner als iemand die aan de oever van zijn bestaan staat, en bouw aan een brug over de rivier, waarop je elkaar kunt ont-moeten.

Stel jezelf de vraag: wat is mijn doel in dit leven, en hoe ga ik dat bereiken

Deel 2. Hoe ga ik het gesprek aan

Als je voor jezelf hebt duidelijk gemaakt, wat de verwachting van jouw leven is, ben je klaar om het gesprek met je partner aan te gaan.

Spreek met elkaar af, dat je het gesprek zo indeelt, dat ieder voor zich, uitsluitend zal spreken van zijn IK.
Zorg dat je in het gesprek niet in de verdediging hoeft, en dat ook de ander zich niet hoeft te verdedigen.

Begin iedere zin met de woorden: "Ik wil"  "Ik voel" "Ik denk".
Je zult dan merken dat de ander een gevoel van veiligheid gaat ervaren. Hij of zij hoeft zich niet te verdedigen, omdat jij uitsluitend vanuit jouw denken en gevoel aangeeft hoe jij de dingen ervaart.

Als ieder voor zich duidelijk heeft gemaakt wat de wensen zijn in de relatie, en wat de verwachtingen zijn, dan kun je gaan praten over hoe dit te realiseren.

Het belangrijkst is, is de Liefde tussen jullie nog aanwezig. Als je elkaar in de ogen kijkt, is die vonk er nog, is de passie nog daar.
Haal herinneringen op aan de tijd dat jullie samen gelukkig waren en in elkaars armen lagen en spraken over de toekomst.

Wil je meer tips over dit onderwerp, volg dan mijn artikelen.
Mocht je vragen hebben, laat mij dat dan weten in een reactie, zodat ik deze vragen in mijn volgende artikel kan behandelen.

Veel leesplezier, en succes met het oplossen van jouw relatieproblemen.

Reacties op dit artikel
Forever2006, 2010-05-10
( +7 )

Wat een duidelijk artikel zou veel mensen helpen
Apolonia, 2010-05-10
( +3 )

Dank je wel...ik hoop het...

groet apolonia
Maangodin, 2010-08-28
( +2 )

Een relatie (ook na jaren) goed te houden is niet altijd even gemakkelijk en ik denk dat er genoeg mensen zullen zijn die wat met je tips kunnen doen en dus hun relatie kunnen verbeteren. Juist door veel met elkaar te communiceren en duidelijk te maken wat je voelt, vindt en wilt kun je je partner een heleboel duidelijkheid en zekerheid bieden. Goed artikel Apolonia.

Blessed Be. Maangodin
Apoloniasoudant, 2010-08-28
( 0 )

dank je wel
Vincent, 2010-12-08
( +14 )

Beste Apolonia,

Mijn relatie heeft op dit moment zijn dieptepunt bereikt.
ik zou bijna zeggen, exact zoals u heeft beschreven.
We praten nauwlijks, en ALS we praten onstaat er een discussie of een ruzie.
we zijn het met ongeveer alles van elkaar niet meer mee eens.
ik kan helemaal niks meer goed doen bij haar ik weet dat ik niet altijd een echte heer ben geweest tegenover haar. en heb al vaak een 2de of 3de of zelfs een 4E kans gehad bij haar. en keer op keer heb ik niet genoeg gedaan om haar eens een goed gevoel te geven, al zeg ik het zelf. Al is zij ook niet altijd een geweldige vriendin tegenover mij geweest. maar daar draait het toch niet om? met een weegschaal achter elkaar aanlopen om te kijken wie meer voor wie doet? nou, zo gaat het nu wel. en ik heb geen idee hoe ik nu verder moet ik wil er nu eindelijk wat van maken van onze relatie, alleen is zei niet meer zo zeker van ons ''samenzijn''' is dit het eind van mijn relatie? of heeft iemand een tip voor me?

Groetjes,
Vincent
Bibi, 2011-02-09
( 0 )

Hallo,

Ik zit in de zelfde situatie alleen mijn vriend wil het niet meer na 17 jaar .Hij heeft gevoelens gekregen voor mijn beste vriendin .en hij weet niet wat hij hier mee moet
Ik hoop zodat het goed komt .
Bibi, 2011-02-09
( 0 )

Hallo,

Ik zit in de zelfde situatie alleen mijn vriend wil het niet meer na 17 jaar .Hij heeft gevoelens gekregen voor mijn beste vriendin .en hij weet niet wat hij hier mee moet
Ik hoop zodat het goed komt .
Apoloniasoudant, 2011-03-08
( +1 )

Dank voor alle reacties. warme groet apolonia
W@lter, 2012-02-13
( 0 )

Hallo Vincent en Apolonia,

Momenteel bevind ik mij in precies dezelfde situatie als Vincent. Afgelopen zomer zijn mijn vrouw en ik getrouwd en sinds begin december van het afgelopen jaar heb ik haar verdacht van vreemdgaan. Alle tekens waren aanwezig, maar ze blijft zweren dat er niks is gebeurd. Keer op keer heb ik haar het vertrouwen gegeven en haar gezegd dat ik haar geloofde, maar toch bleef ik twijfelen aan haar woorden en gedrag. Ook ik heb de afgelopen weken meerdere herkansingen gekregen, maar ben nu bang dat ik gisteravond alles kapot heb gemaakt. Ik was nooit iemand van het praten en het delen van mn emoties. Die hield ik liever voor mezelf en loste mn eigen problemen wel op zonder dat ik haar daar mee lastig zou vallen.

Graag zou ik van Vincent willen weten hoe hij zijn probleem uiteindelijk heeft opgelost of advies van Apolonia. Ik wil heel erg graag mijn huwelijk redden...
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl