X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zwangerschapscursussen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Gerelateerde artikelen Alles over dystrofie
Datum: 04-11-2010
Auteur: Berto
Een aanstaande moeder kan baat hebben bij een zwangerschapscursus om zo beter voorbereid te zijn op de komst van de baby of babyīs. Bij deze cursus komen allerlei verschillende technieken aan bod zoals het leren van de juiste ademhalingstechnieken. Vaak worden deze technieken aangeleerd samen met de partner al zijn er ook individuele lessen. Bij een zwangerschapscursus krijgen de ouders bovendien allerlei handige tips om de bevalling zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Ook kunnen de aanstaande ouders hier hun ervaringen uitwisselen met de andere medecursisten.

Advies

Er zijn allerlei verschillende zwangerschapscursussen waaraan kan worden deelgenomen. De methodes kunnen hierbij behoorlijk verschillen. Bij de ene cursus kan een leuk klein groepje cursisten aanwezig zijn terwijl de andere cursus een grote groep cursisten kan herbergen. Veel mensen kiezen een cursus ergens bij ze in de buurt. De prijzen van de verschilende aanbieders kunnen onderling behoorlijk verschillen. Naast de kosten zijn natuurlijk ook uw eigen persoonlijke wensen belangrijk. Laat dat ook meewegen in uw besluit. Komt u er desondanks toch niet uit dan is er ook vaak de mogelijkheid om een proefles te volgen.  

Zwangerschapscursussen op een rij

- Cursus bevallen
- Samen bevallen
- Zwangerschapszwemmen
- Zwangerschapsgymnastiek
- Zwangerschapsyoga
- Massage
- Cesar
- Mensendieck
- Yoga
- Oudercursus
- Hypnose
- Haptonomie
- Psychoprofylaxe/Lamazemethode

Zwangerschapsgymnastiek

De meest bekende cursus is zwangerschapsgymnastiek. Een fysiotherapeut of een gymnastiekdocent geeft de leiding aan de cursisten. De oefeningen die zoal aan bod komen zijn het trainen van de rugspieren, buikspieren en de bekkenbodemspieren. Natuurlijk komen de verschillende pershoudingen ook uitgebreid aan bod. Er zal allerlei informatie worden verstrekt over de zwangerschap tot en met de bevalling. Voor zoīn cursus kunt u terecht bij de thuiszorgorganisatie, het ziekenhuis of bij de kruisvereniging. Zwangerschapsgym wordt vaak gesubsidieerd al moet er soms wel een eigen bijdrage worden betaald. 
80 % van de vrouwen die voor het eerst bevallen volgen een zwangerschapscursus. Er is echter niet aangetoond dat vrouwen die een cursus volgen soepeler zouden bevallen. Veel vrouwen willen deelnemen aan een zwangerschapscursus omdat ze denken dat ze dan meer controle hebben over de bevalling en minder angstig zullen zijn. Mensen die echter zeggen dat een zwangerschapscursus een must is voor de zwangere vrouw hebben niet gelijk want verschillende onderzoeken hebben dat namelijk nooit aangetoond.  

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl