X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De valkuilen van seniorendating

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van broekriem broekriem Auteur op infoyo sinds
25 Oktober 2010


Bekijk het profiel van broekriem
Datum: 23-11-2010
Auteur: Broekriem
“Jij daten op het internet? Dat is toch niets voor jou”, zeiden de mensen om me heen toen ik vertelde dat ik me had ingeschreven bij een datingsite. Maar als ik vroeg wat ik dan moest doen om de man te komen wisten ze het niet. Of ze mompelden iets in de trant van “nou ja, je kan toch gewoon lid worden van een club of vereniging of zo.” Maar bij welke club of vereniging lopen bosjes vrijgezelle mannen van middelbare leeftijd rond die een vriendin zoeken? Ik weet er geen.

Lid worden van een datingsite leek mij dus de aangewezen weg om een leuke vent te ontmoeten met wie ik nog wat lollige jaren zou kunnen beleven. Drie jaar en een heleboel dates later ben ik hem nog niet tegengekomen. Maar ik heb intussen wel het een en ander beleefd en ben wijzer en mondiger dan ik was. Al blijven mannen me soms verbazen. Want wat moet je nou met een man die in zijn profiel zegt dat hij driftig en dominant is? Alsof dat een aanbeveling is! Of zouden er soms vrouwen zijn die daarop vallen?

Wat dating voor senioren betreft ben ik zo langzamerhand een ervaringsdeskundige, beginnende daters hebben misschien iets aan mijn ervaringen. Laat ik beginnen met je eerste inschrijving bij een datingsite en bij het woordje ‘gratis’. Dat betreft namelijk alleen inschrijven en het plaatsen van je profiel. Zodra je berichten wilt lezen of versturen moet je volledig lid worden en dat kost geld. Hoeveel verschilt van site tot site. Lid worden voor een paar maanden kost per maand minder dan wanneer je maar een maand lid wordt. Maar je moet wel voor de hele periode vooruit betalen en dat tikt behoorlijk aan. Ik ben inmiddels lid geweest van een aantal sites en schrijf tegenwoordig nooit meer langer in dan voor een maand. Waarom? Als je nieuw binnenkomt op een site krijg je meteen veel reacties. Naarmate je langer lid bent neemt de belangstelling af. En als je na een poosje door de site surft zie je telkens dezelfde profielen voorbijkomen. Vooral al je het van de oudere garde moet hebben, zoals ik. ‘Oudjes’ die daten zijn in de minderheid en er komen relatief weinig nieuwe ‘oudjes’ bij, zelfs als een site veel nieuwe leden krijgt. Een langlopend lidmaatschap heeft m.i. weinig zin. Bij datingsites voor senioren ligt dat anders, maar ik heb niets met zulke sites. Misschien omdat ik niet van hokjes houd of triest word van alleen maar oude koppen. Overigens, als een site je bevalt kun je het lidmaatschap altijd verlengen.

Als je eenmaal besloten hebt om te gaan daten ga er dan ook voor en ‘verkoop’ jezelf door middel van een goed profiel met foto. Met foto scoor je namelijk altijd beter dan zonder. De binnenkant is weliswaar belangrijker dan de buitenkant, maar jij ziet toch ook graag met wie je te maken hebt. Want stel je voor, je spreekt af en weet niet hoe degene die je gaat ontmoeten eruit ziet. Dan blijkt je date een besnorde baardaap te zijn terwijl jij juist op ‘gladgeschoren’ valt . Hoe kom je dan snel weg? Plaats ook niet ‘per ongeluk’ een foto van je superslanke dochter bij je profiel in plaats van eentje van jezelf in volle glorie. De vriend die zo’n ‘ongelukje’ meemaakte maakte zich na vijf minuten ijlings uit de voeten. Zoiets is voor beide partijen knap gęnant. Mijn eerste afspraak met een man die ik via een datingsite leerde kennen was haast even gęnant. We hadden wekenlang vrijwel dagelijks met elkaar gemaild. Hij schreef heel poëtisch en ik verbeelde me dat ik verliefd op hem was. Kon haast niet wachten op onze eerste ontmoeting. Toen ik hem in levende lijve zag was die verliefdheid in één klap over. Alles aan die man stond me tegen, met name zijn vieze, kapotte broek. Hij nam mijn afwijzing niet aardig op en ik schaamde me kapot dat ik hem zo liet zitten. Tegenwoordig denk ik in zo’n geval, beter hij huilen dan ik. Wat ik ervan leerde is dat wekenlang mailen zinloos is. Want je weet pas of het klikt als je elkaar ontmoet. Trouwens, vooraf met elkaar telefoneren werkt soms al heel verhelderend. Als iemand door de telefoon al ‘naar’ overkomt of zoiets zegt als, “ik spreek altijd daar en daar met de vrouwtjes af”, dan weet jij al hoe laat het is.
Maar zelf als het allemaal klikt kan een ontmoeting op niets uitlopen. Bijvoorbeeld omdat de man in kwestie na enkele weken heel bezitterig blijkt te zijn, aandringt op samenwonen terwijl je van te voren gezegd hebt dat je dat niet wilt, of vaker dan gewenst te diep in het glaasje kijkt. Of omdat je bij hem thuis telkens achterom moet rijden en uit het zicht moet parkeren omdat de buren ‘het’ anders weten. Of omdat je zo nodig fietstochten moet maken terwijl jij fietsen haat. Of verplicht naar televisieseries moet kijken waar je anders nooit naar kijkt omdat je er niets aan vindt. Of omdat je genoeg krijgt van almaar op de bank zitten knuffelen en je nooit eens samen uitgaat. Of omdat de man gelijk na de eerste ontmoeting te pas en te onpas zegt dat hij ZOVEEEL van je houdt of gewoon anders mint dan jij prettig vindt. Zulke dingen gaan op den duur knap tegenstaan, weet ik uit ervaring. Dan kun je beter kappen voor het te laat is. En dan de perikelen van een eerste ontmoeting: de mannen die je gelijk hun hele levensverhaal vertellen, vaak inclusief scheidingsdrama’s en hun gespannen relatie met “heksen van exen” en dwarsliggende kinderen; de mannen die na tien minuten hun borst ontbloten om de littekens van hun open hart operatie te tonen en hun hele ziektegeschiedenis met je doorlopen; de mannen die je gelijk onzedelijk willen betasten of hun bedgeheimen aan je kwijt willen. Ach, zo kan ik nog wel een paar dingen opnoemen. Wat ik hiermee zeggen wil, of je nou man of vrouw bent, gooi niet gelijk al je sores op tafel. Daar zit niemand op te wachten en het komt de romantiek niet ten goede. Net zo min als grove avances maken.
Toch weerhoudt dit alles me er niet van om te blijven daten. Al ga ik wel selectiever te werk dan toen ik eraan begon. Mannen die ver weg wonen vallen gelijk af, want hoe leer je iemand kennen als je twee uur moet rijden om op de koffie te gaan. Een relatie opbouwen op afstand werkt gewoonweg niet, heb ik ontdekt. Zo heb ik nog een aantal criteria waar dates aan moeten voldoen voordat ik zelfs maar aan een ontmoeting begin. Dat klinkt misschien wat hard, maar in zee aan met een overtuigd atheďst als je zelf wel ergens in gelooft of met een verstokte zeezeiler als jij al zeeziek wordt in een rondvaartboot is vrij zinloos. Vind je ook niet?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl