X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De gevolgen van pesten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 02-02-2009
Auteur: Yellow
Het algemene idee over pestkoppen is, dat ze pesten om hun eigen angsten de baas te worden. Natuurlijk zal dat een deel van de waarheid zijn, maar om dat als redelijk excuus te aanvaarden, gaat me te ver. Waar blijft dan de verantwoordelijkheid, die ze zullen moeten nemen voor hun daden?

Angst of macht

Angst of macht De vraag is dan ook niet of de pestkop bang is. Iemand, die anderen pest voelt macht over die ander. Ze zoeken dan ook kinderen uit, die geen krachtige uitstraling hebben, maar kinderen, die alleen staan, die verlegen zijn of niet zo makkelijk met anderen omgaan. Pestkoppen kwetsen, intimideren en bedreigen anderen, omdat ze zich dan pas iemand voelen. Dat is het sterkste gevoel van macht. Als we aan pestgedrag denken, hebben we het vaak over jongens, maar het aantal meisjes, dat hun klasgenoten, zusjes, broers of kinderen uit de straat pest, neemt dramatisch toe. Pesten stopt ook niet na schooltijd. Of pestkoppen nu thuis zijn, op school of dat ze via het internet de ander pesten, het geeft ze een enorm krachtig gevoel. Veel pestkoppen op school zijn dat thuis ook.

Gevolgen

Gevolgen Wat zijn de gevolgen van pesten? In het ergste geval spreekt men van PTSS, dat is Post-traumatische stressstoornis. Vaak gaat het om mensen, met een ernstige gewelds- of sexueel misbruikverleden. Daardoor hebben deze slachtoffers het gevoel geen enkele controle te hebben over de pijn die ze voelen of nog zullen meemaken. Ze leven in voortdurende angst, omdat ze niet weten wanneer en hoe ze opnieuw gekwetst zullen worden. Kinderen, die voortdurend gepest worden en door niemand beschermd worden, zullen symptomen van PTSS ontwikkelen: constante angst, niet meer kunnen slapen, nergens meer plezier in hebben, niet meer naar school willen en eigenzinnig gedrag om die angst te compenseren.
Kinderen, die pesten zullen op een stevige manier moeten gaan ervaren wat ze aan het doen zijn. Ze moeten gaan beseffen, dat ze voor dit denigrerende en kwetsende gedrag zelf verantwoordelijk zijn. In het werken met pestkoppen zal sociale training nodig zijn, waarin geleerd wordt om eigen gevoelens onder woorden te brengen, sociale vaardigheden zullen ontwikkeld moeten worden en een eerlijke communicatie moet worden aangeleerd.  dat is moeilijk, maar niet onmogelijk. Allereerst moeten ze verantwoordelijk gehouden worden voor hun gedrag, er moeten grenzen gesteld worden en een stappenplan om tot ander gedrag te komen.

Mijn kind is de pestkop

Mijn kind is de pestkop Als ouders merken, dat hun kind degene is, die anderen pest, dan zullen ouders moeten beseffen, dat dit aangepakt moet worden. Niet jezelf voor de gek houden en hopen, dat het wel over zal gaan. Als pestkoppen niet worden gestopt en op hun verantwoordelijkheden gewezen worden, wat zullen ze dan doen als ze eenmaal volwassen zijn? Wat voor echtgenoot, chef, trainer of vader zal hij worden? Ze hebben dan niet geleerd om problemen op een normale manier op te lossen. Ze hebben wel geleerd hun gevoel van machteloosheid op te lossen door anderen te vernederen en intimideren. Voor ouders is er een belangrijke norm: Voor pesten is geen enkel excuus.Er is geen excuus voor het slaan van iemand, voor het kapotmaken van andermans dingen of voor het aanrijden van een kind dat jou in de wegloopt. Als je deze norm strak handhaaft kan dat plaats maken voor empathie voor het slachtoffer. Laat de pestkop zijn excuus maken aan het slachtoffer en uitspreken wat hij heeft gedaan en dat dat fout was. Als er niet gecommuniceerd wordt en niet uitgesproken wordt, wat er fout was dan blijft de dader zichzelf rechtvaardigen voor zijn daden. Voor pesten en misbruik van anderen moeten gevolgen zijn. Over problemen van de dader kan men later nog praten.

Je kind wordt gepest

Je kind wordt gepest Op een dag kom je erachter, dat jouw kind wordt gepest. Vooral als hij moeite heeft om voor zichzelf op te komen, zal hij makkelijk een slachtoffer kunnen worden. Als hij geleerd heeft om pestkoppen te vermijden en hen te negeren zal dat het beste zijn. Vermijd pestkoppen als dat mogelijk is. Is dat niet mogelijk, dan zal er hulp moeten komen van iemand, die sterker is. Leer het kind, dat gepest worden niet zielig is, maar pesten wel. Laat hem altijd iemand zoeken, die meer macht heeft dan de pester: de leraar of vader. Het kind mag weten, dat een volwassene verantwoordelijk is voor het gezin of de klas en deze zaken aan moet pakken. Het doet pijn om gepest te worden en dat moet niet weggepoetst worden door uitspraken als: Ach, het zijn maar kinderen, zoiets gebeurt...
Volwassenen hebben de verantwoordelijkheid om het leefmilieu van de kinderen gezond te houden. De beste scholen zijn de scholen, waar pesten en geweld niet wordt toegestaan. Ouders kunnen dat van de school eisen of ondersteunen.
Terwijl de ouders hun verantwoordelijkheid nemen is het ook belangrijk om het gepeste kind te laten ervaren, dat hij zelf ook initiatieven kan tonen en bedenken, hoe zijn situatie verandert kan worden. Hij mag weten, dat hij niet in elke situatie een slachtoffer hoeft te zijn of altijd machteloos is. Bemoedig hem en ondersteun zijn ideeŽn. Maar laat altijd weten , dat je er voor hem bent en hem zal beschermen.

Reacties op dit artikel
Moh, 2009-04-09
( -2 )

Moh
Kendy, 2009-09-28
( 0 )

Hallo ik ben een jongen van 16 jaar :) ik werd 10 jaar lang gepest
de gevolgen zijn dat ik mense vertrouw maar er niet tegen kan als ze me in de steek laten , ik ben redelijk depressief want als er plotseling iets verandert in mijn omgeving kan ik snel beginnen huilen of woedend worden door wat iemand deed of zei
nog een gevolg is dat ik praat met mezelf en niet gewoon een woordje maar echte gesprekken tot discussies enzo voort .
van het vorige weet ik dat het van het pesten komt maar ik wil weten of het met mezelf praten komt door het pesten of door iets anders .
Yellow, 2009-09-28
( 0 )

Hoi Kendy, bedankt voor je reactie. Ik vind het niet vreemd dat je depressief bent, na zo lang gepest te zijn. Wat doet zoiets met je? Dat je hele gesprekken met je zelf voert, komt me niet vreemd over: je bent waarschijnlijk jezelf aan het overtuigen van iets of hoe je die pesters terug kunt pakken, ooit.. Als je op mijn persoonlijk profiel klikt, dan kun je mij een persoonlijk bericht sturen. Als je wilt dan kan ik je via je mail adres het een en ander vragen en antwoorden.Dat gaat dan buiten deze site om.
Larissa, 2009-10-07
( 0 )

Ik ben een meisje van 14 jaar en ik wordt gepest omdat ik bruin haar heb.
echt dom zijn zulke mensen ik wordt er gek van.!!

xx Larissa
Isabelle, 2009-10-23
( 0 )

Ik ben een meisje van nu 18 jaar.. Ben op de basisschool van groep 3 tot en met groep 8 gepest door de hele groep en wist nooit de reden. Middelbare school ging alles beter en ik heb genoeg vrienden. Wat ik wel heb gemerkt is dat ik erg verlegen ben (krijg supersnel een rood hoofd waar ik me dan ook weer voor schaam..), ook heb ik een vriend die veel van me houdt, maar ik geloof hem gewoon niet. Ben erg onzeker over mezelf, vaak negatief. Ik ging een beetje googlen en vond wat over de gevolgen van pesten op latere leeftijd. Jammer dat er nooit meer onderzoek naar is gedaan. Maar veel van de dingen die er stonden vind ik terug in mezelf. Ik wil zo graag van die negatieve gevoelens af maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen! Zou een psycholooog kunnen helpen denk je? Iemand ideeen?

Groetjes Isabelle
Mieke, 2009-10-25
( -1 )

Hallo ik doe onderzoek naar de gevolgen van pesten op de langere termijn. Ik schrijf er mijn eindscriptie (voor kinder-en jeugdtherapeut) over en ik ga met jeugdigen werken als ik dit jaar ben afgestudeerd. Ik ga me specialiseren in het onderwerp pesten, want ik vind dat pesten moet stoppen!! Ik heb een vragenlijstje opgesteld en ik hoop dat iedereen die met pesten te maken heeft gehad dit in wil vullen en anoniem aan mij op wil sturen.
- Hoe oud ben je nu?

- Hoe lang is het geleden dat je gepest bent?

- Hoe lang ben je gepest?

- Hoe vaak ben je gepest? ( wekelijks, dagelijks e.d)

- Denk jij een reden te weten of was er gewoon geen reden?

- Vind jij het gewoon/logisch dat je gepest werd?

- Heb je er over gepraat? En zo ja: met wie (vrienden, ouders, professionals)

- Heeft het geholpen en w√°t heeft er dan geholpen?

- Waardoor ging je uiteindelijk praten?

- Hoe denk dat je anders zou zijn geweest/geworden, als je niet gepest zou zijn?

- Hoe zie je jou toekomst?

- Heb je uit deze periode ook iets positiefs kunnen halen?

- Hoe kijk je nu tegen de pesters aan, wat voel je?


Wil je de antwoorden mailen naar: mieke.elberts@gmail.com
Bij voorbaat dank:

Mieke
Nisrien, 2010-02-08
( 0 )

Hey ik ben een meisje van bijna elf en ben 3 jaar gepest en dat is geen leuke ervaring ik durfde niet meer naar school en huilde in de avond nu is dat gelukkig over ik heb meer vrienden
Yellow, 2010-02-08
( +1 )

Dat is inderdaad niet leuk, fijn, dat je weer vrienden hebt. Hoofd omhoog he, je mag er zijn.
Dylan, 2010-02-09
( 0 )

Hoi ik ben dylan ik ben 11 jaar ik heb eens gepest en nu wil die persoon het nog altijd niet vergeven wat moet ik doen
Hasnaatje, 2010-03-15
( 0 )

Hoi,ik moest van school een onderwerp kiezen voor mijn onderzoekscompetentie en ik heb "pesten" gekozen,en vooral in de gevolgen op de gezondheid van de gepeste en op zijn latere leeftijd.wie kan er hier vertrouwbare sites en boeken die me hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt
Hasnaatje, 2010-04-27
( 0 )

Niemand???
Gino frings, 2010-06-10
( 0 )

Ik ben 14jaar ik kom uit antwerpen ik wordt soms gepest omdat ik klein ben belachlijk
Femke, 2010-07-11
( 0 )

Hoi,

Ik ben Femke, 35 jaar, en ik ben 4 jaar lang ieder dag gepest op de middelbare school.
Ik was depressief en nu nog. De gevolgen van het pesten heeft er bij mij toe geleid dat ik nu pas te horen heb gekregen dat ik PTSS, chronisch, heb. IK word er binnenkort aan geholpen, maar het gaat nooit helemaal weg omdat het chronisch is...

Groetjes Femke
Harrie, 2010-12-12
( 0 )

Na 25 jaar niet meer gepest te worden kom ik er achter dat het niet afgelopen is, dagelijks merk ik in de omgang met mensen hoe ik ook nu nog mijn houding en gedrag aanpas aan en eventule pestaanval.
Volgens mij ben ik ook niet in staat normale relaties met mensen op te bouwen.
gepest ben ik van mijn twaalfde tot mijn achtiende.
Eenzaam ben ik altijd gebleven.
Yellow, 2010-12-12
( 0 )

Wat triest dat dit de gevolgen zijn.
Stef, 2011-01-30
( +1 )

Dag,
ik ben op de middelbare school dagelijks getreiterd zes jaar incl. dat mijn vader plotseling overleed. Ik ben er ziek van. Ik zit al 3 jaar thuis, want studeren lukt niet meer. Ik doe thuisstudies en ik zie het niet meer zitten. Maarja... het moet maar.
Bram, 2011-04-04
( 0 )

Annoniem, 2012-04-13
( 0 )

Hallo ik ben (.....) ik wordt al heel lang gepest omdat ik oranje haren heb ik wordt er gek van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ines, 2012-04-18
( 0 )

Hallo,
ik heb nu 4 jaar een relatie met iemand die vroeger gepest werd
hij praat niet over zn gevoelens
hij heeft veel last van concentratie problemen..vaak zo erg dat normale gesprekken voeren niet meer lukt
hij kan totaal niet overweg met kritiek en heeft regelmatig last van agressie.
Hoe maak je zo iemand duidelijk dat hij hulp nodig heeft??
Fatoma, 2013-06-04
( 0 )

Hahahahahahahahahahahahahahhihihihihihihihihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhohohohohohohohohohohohohoohhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhheheheheheheheheheheheehehehehehehe word maar lekker gekkkk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl