X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verwaarlozing van kinderen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( -5 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 09-02-2009
Auteur: Yellow
Babys en kleine kinderen zijn helemaal afhankelijk van de ouders.Een baby kan zichzelf niet helpen, kan nit opstaan en niet zeggen wat hij wil. Hij is hulpeloos.

Verwaarlozing en angst

Verwaarlozing en angst

Kleine kinderen hebben geen gevoel van tijd. Ze kunnen niet wachten en hopen, dat de voeding zo wel zal komen. Een vergeten maaltijd en veel te lang in het bedje liggen, brengt een kind in grote nood. Steeds maar weer tekort komen zal een kind in doodsangst brengen.Een ernstig verwaarloosd kind zal zich bedreigd voelen en de angst voor de dood voelen. Ook al kan hij dit niet onder woorden brengen. De ervaring leert, dat ruim tweederde van de pleegkinderen in ernstige mate verwaarloosd is. Vanuit het perspectief van het kind blijven het zijn ouders, maar hij voelt dat ze onbetrouwbaar zijn. Ouders, die hun kind verwaarlozen zijn daar niet actief of bewust mee bezig, wel zijn ze vaak erg druk met het overleven van hun eigen situatie.
Het kind groeit op zonder regels, zonder structuur, zonder rituelen van bijzondere momenten in de dag. Dit geeft een diepe onzekerheid en gevoelens van in de steek gelaten worden. het kind raakt vertrouwt met deze gevoelens van onzekerheid: hij kan nergens op rekenen en niemand vertrouwen.

De dagelijkse strijd om te overleven

De dagelijkse strijd om te overleven Verwaarloosde kinderen zijn vechters. Ze hebben moeten leren vechten om te overleven. Ze weten, dat ouders onbetrouwbaar zijn, dat ze niet zomaar iets krijgen, er zal voor gevochten moeten worden. Deze ouders hebben weinig tot geen emotionele band met hun kind en ook het kind hecht zich moeilijk aan ouders, die niet ingaan op de basisbehoeften van hun kind. Een verwaarloosd kind ontwikkelt strategieŽn om te overleven. Al naar gelang de situatie waarin hij zich bevindt.

Kenmerken van een verwaarloosd kind

Kenmerken van een verwaarloosd kind
 • Het kind heeft problemen met het omgaan met voedsel. Voedsel hamsteren, altijd met eten bezig zijn, inclusief jatten en liegen. Bedelen om eten, zodat het lijkt of hij nog steeds tekort komt.
 • Een fundamenteel gebrek aan gevoel. Het kind denkt altijd tekort te komen.
 • Problemen met tijd en ruimte.
 • Zich niet in kunnen leven in de gevoelens van anderen.
 • Problemen met zintuigen, kou, warmte, pijn.
 • Problemen met het hebben van vriendschappen en relaties.
 • Weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, verkeerde zelfstandigheid.
 • Het gevoel, dat het leven een strijd is en dat er geen hulp van de volwassenen te verwachten valt.
 • Geen gevoel hebben voor nabijheid en afstand.
 • Het gevoel hebben dat het nooit aan de verwachtingen van een ander kan voldoen

Parentificatie

Parentificatie In gezinnen, waar ouders hun kinderen verwaarlozen en tekortschieten in het geven van wat kinderen nodig hebben, neemt het oudste kind vaak de ouderrol over en probeert op die manier het hoofd boven water te houden van de gezinsleden. Dit kind verliest zichzelf en voelt zich verantwoordelijk voor het gezin, terwijl hij nog kind is en er voor hem gezorgd zou moeten worden.
Verwaarlozing gebeurt op verschillende gebieden, als de ouders het niet voor elkaar krijgen om het gezin draaiende te houden, voelt het kind zich niet goed genoeg. Soms loopt het gezin nog een tijdje op de hulp van een tante, buurvrouw of oma. Totdat het niet meer gaat en Jeugdzorg zich gaat bemoeien met het gezin.Als de kinderen uit het gezin gehaald worden is dat vaak de eerste scheiding van meerdere. De kinderen gaan meestal eerst naar een crisis-opvanggezin, zodat er gekeken kan worden, wat de kinderen nodig hebben. Dan komt er een dag, dat de kinderen naar een perspectief biedende plaats gaan en moet het kind weer afscheid nemen. Dat geeft een kind al snel de bevestiging van het gevoel van niet de moeite waard te zijn. Aan zijn lot overgelaten. Als het kind in een pleeggezin komt, waar hij groot mag worden, zal er dan ook hard gewerkt moeten worden om het kind het gevoel te geven van vertrouwen, maar ook dat hij zich waardevol gaat voelen.

Reacties op dit artikel
Calleeuw anna, 2010-01-09
( +1 )

Heel goed artikel!
ik moest een spreekbeurt geven over verwwarloosheid en ik heb hier heel veel informatie gevonden
Pipi, 2010-01-21
( 0 )

Kaka
Sabrina, 2010-02-23
( +3 )

Heel goed voor een spreekbeurt of op zoekwerk voor school
Anoniem, 2010-02-23
( +1 )

Idd! zeer goeie site voor opzoekwerk
Framboos, 2010-09-30
( +2 )

Mooi :)
Henrike, 2010-10-31
( +2 )

Weer een stukje waarin we onze pleegdochter in herkennen .. wel triest om te lezen!
Xxx, 2011-01-26
( -2 )

Een volwassene die spreek, 2011-04-08
( -1 )

Gelukkig is er tegenwoordig jeugdzorg. Niet dat die alles kunnen opvangen. Zelfs nu zijn er kinderen mogelijk ook in jouw omgeving die verwaarloost worden. Niet alleen met voeding, maar ook geen of te weinig liefdevolle of betrokken aandacht. affectieve of pedagochische verwaarloosing. Ze hoeven niet perse uit huis geplaatst te zijn. Klasgenoten die bij wijze van spreken naast je zitten. Teruggetrokken, angstig, onzeker. Of juist agressief en zich zelf overschreeuwend. Negeer ze niet. Probeer een praatje met ze te maken, vanuit belangstelling hoe het met iemand gaat. het is dichter bij dan je denkt
Bieke, 2012-02-08
( +1 )

Hallo,
Dit is een super goeie site!
Ik moest ook een spreekbeurt houden en ik heb hier van alles uit gevonden!
Bedankt!
Lorette, 2013-07-15
( 0 )

Dat is heel goed hor. genoeg informatie voor mijn spreekbeurt!!!!!!!!!!!!
Lorette, 2013-07-15
( 0 )

Dat is heel goed hor. genoeg informatie voor mijn spreekbeurt!!!!!!!!!!!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl