X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De ontwikkeling van een baby, 1 - 3 maanden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 13-03-2009
Auteur: Yellow
Als een baby wordt geboren begint voor de ouders een ander leven. Een baby geeft veel vreugde, maar kost ook de nodige inspanning. Vooral een eerste baby is voor veel ouders spannend. En vaak zullen ze zich afvragen of alles wel gaat zoals het moet gaan. Ontwikkelt de baby zich normaal?

Het gewicht

Het gewicht Een belangrijke aanwijzing voor de groei en ontwikkeling van de baby is het gewicht. Het gemiddelde gewicht van de zuigelingen bij de geboorte is 2800 tot 4200 gram. Veel ouders worden nerveus als de baby in de eerste dagen na de bevalling gewicht verliest in plaats van aankomt. Dit is heel normaal en geen reden om je zorgen te maken. Een pasgeborene verliest 10 tot 15% van zijn geboortegewicht in de eerste periode, omdat hij nog maar relatief weinig voeding binnen krijgt, maar wel zijn luiers volplast en poept.
Na een week of twee, hoogstens 3 moet het geboortegewicht wel weer bereikt zijn. Dan gaat het heel snel met het gewicht. Tijdens de eerste 3 maanden verdubbelt de baby in gewicht - het typische babyvet wordt aangemaakt. Na de geboorte is het percentage lichaamsvet 10% en na 3 maanden is dat al 40%. Deze vetreserves zijn belangrijk, om infectieziektes te voorkomen en weerstand te krijgen.

De eerste maand

De eerste maand In de eerste maand van zijn leven is de baby vooral bezig met acclimatiseren. Van een leven in de baarmoeder naar een leven erbuiten. Gemiddeld slaapt een baby zo'n 20 uur per etmaal. Dit hebben ze nodig voor zelfbescherming en om het lichaam de kans te geven om de voeding te verteren en te groeien. Als je de baby tijdens de slaap observeert zie je wel veel refexen.Onwillekeurige bewegingen, die later weer verdwijnen. Speelgoed is in deze fase niet belangrijk, ze kunnen er ook nog niets mee. Het mooiste wat de  baby overkomt is opgepakt te worden door zijn vader of moeder en op tijd verschoond te worden en voeding te krijgen. De nieuwe zintuigelijke indrukken, zoals kleuren, geluiden, stemmen en geuren zijn al stimulerend genoeg voor baby's.

De tweede en derde maand

De tweede en derde maand In deze periode  gebeurt er erg veel. De baby slaapt minder, ongeveer 15 uren per etmaal. Er zijn al tekenen van een dag- en nachtritme,maar de doorslaapfase is meestal niet meer dan 5 uur. Huilen is de voornaamste manier van communiceren en ouders horen en interpreteren vaak al snel de verschillende manieren van huilen. Ergens in de tweede maand zal de baby voor het eerst bewust glimlachen.  Hij kan zijn hoofd al een paar seconden optillen als hij op z'n buik ligt. In deze houding zal hij ook al zijn knietjes gaan optrekken, de voorbereidingen voor het kruipen.
De gesloten knuistjes van de baby gaan vaker open en hij zal probereb met zijn handjes dingen aan te raken. Hij kan zich al vermaken met z'n eigen handen door er naar te kijken. Hij zal zijn voeten ontdekken en ze willen pakken met zijn handen.  Vaak kun je ook al goed zien aan het gezicht of de baby tevreden is of dat er iets niet goed is.
In de derde maand zal de lichaamhouding van de baby zich wat meer gaan ontspannen, de handen zijn meer open en hij ligt ook wel met gestrekte armen en benen. Langzamerhand zal hij plezier krijgen in speelgoed, rammelaars, bijtringen en zachte speelgoeddiertjes.
De eerste 3 maanden zijn voor zowel de baby als de ouders een tijd om aan elkaar te wennen en te gaan genieten van elkaar.

Reacties op dit artikel
Nuno, 2009-03-13
( +2 )

Ik wist dat niet wat er allemaal getypt is
Sakurahl86, 2009-03-18
( +1 )

me kleine was na een paar agen ver overzn geboorte gewicht. Maar hij at ook super veel echt een lekkerbekkie is die.
Weet we dat de eerste 3 maanden als een flits voor je voorbij gaan.
En als ouders denken gaat alles zols het moet gaan. Volg gewoon je gevoel is 9 van de 10 keer goed.
SakurahL86, 2009-03-18
( +2 )

P.S. Goeie info gegeven hoor!!!!!!
Anneloes, 2009-04-17
( 0 )

Mijn baby glimlachte al met 2 weken en hier staat dat al bij de tweede maand, is mijn baby daar dan zo supervroeg mee? evenals zijn hoofdje optillen deed hij ook al met 2 weken!
Yellow, 2009-04-17
( +1 )

Twee weken is inderdaad vroeg, is hij misschien overtijd geboren? Ik ga uit van het gemiddelde, 5 - 6 weken. Het is nooit exact te zeggen, elk kind is verschillend.
Marlies, 2009-10-05
( 0 )

Mijn dochter waself uur oud en hield haar hoofd al omhoog als ze op haar buik lag dus je kunt er geden leeftijd op plakke ze is nu twee maand maar neemt nog niks vast en is op momenten serieus afgeleid en ze kan ni stil zitten en ik denk dat de tijd ook wel zal komen voor haar om dingen vast te nemen as ze nu op haar buik ligt begint ze haar armen al te gebruiken
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl