X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verslaving en pleegzorg

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 27-08-2009
Auteur: Yellow
De verslaving van mensen aan alcohol en drugs heeft zn effect op de pleegzorg. Regelmatig worden kinderen in pleeggezinnen geplaatst, omdat hun ouders verslaafd zijn aan alcohol of drugs. Veel van die kinderen zijn verslaafd geboren.

Verslaafd

Verslaafd Veel kinderen, die verslaafd geboren worden, worden na het afkicken in een ziekenhuis in gezinnen geplaatst, die ervaring hebben met FAS-kinderen. FAS is de afkorting voor Foetaal Alcohol Syndroom. Dit kan een kind oplopen alsde moeder tijdens de zwangerschap alcohol gebruikt en heeft bijzondere lichamelijke kenmerken en een geestelijke achterstand. Deze kinderen zijn extra kwetsbaar.
Door de verslaving van de ouders is er een verontruste toename van gevallen van kindermishandeling en verwaarlozing. Wat op zich niet moeilijk te verklaren is, want een verslaafde heeft het druk om aan z'n middelen te komen, heeft moeite om zijn leven op de rails te krijgen en is voortdurend in een staat van wazigheid dan wel afkickverschijnselen. 

Pleegzorg

Pleegzorg Als gevolg daarvan is de pleegzorg heel anders dan zo'n 50 jaar geleden. Toen werden kinderen voornamelijk in een pleeggezin geplaatst als de ouders waren overleden of ernstig ziek waren. Een enkele keer ook omdat er sprake was van drankmisbruik. Kinderen, die door omstandigheden niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien, hebben altijd te maken met speciale behoeften en zorg, maar kinderen, die verslaafd geboren zijn des te meer. Zij zijn door de verslaving van hun ouders zelf verslaafd geraakt en geestelijk en lichamelijk beschadigd. Zowel alcohol als drugs hebben een uiterst negatief effect op het geheugen, aandacht en waarneming. deze kinderen zijn prikkelgevoelig, kunnen weinig dingen aan en twee dingen tegelijk al helemaal niet.
Ook door dat ze vaak verwaarloosd zijn, lijden ze aan emotionele- en gedragsproblemen. Ze vertonen vaak een of meerdere van onderstaande kenmerken:
  • Verminderde of slechte concentratie
  • Geen tijd  en ruimte besef
  • Hechtingsstoornissen
  • Grensoverschrijdend gedrag, wat in de tienertijd makkelijk tot verslaving leidt
  • Wervend gedrag


Welke zorg

Welke zorg Voor hulpverleners zijn kinderen van verslaafde ouders een complex geheel. Welke zorg kun je ze het beste bieden. Zijn de ouders in staat om nog voor hun kinderen te zorgen als ze afgekickt zijn? Een groot deel van de kinderen gaat vroeg of laat terug naar de eigen ouders. Het is echter wel zo, dat deze kinderen na een jaar of langer toch weer uit huis gehaald wordt en terugkeert naar pleegouders.
Als ouders niet in staat zijn de kinderen een regelmatig en stabiel gezinsleven te kunnen bieden, dan is een perspectiefbiedend pleeggezin het beste en zou men niet opnieuw het kind terug moeten plaatsen naar ouders. Niet de ouders moeten steeds maar recht hebben op nieuwe kansen, maar het kind moet de kans krijgen om zonder verwaarlozing en angst op te groeien.

Voor informatie over FAS, zie mijn artikel: http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/kinderen/12282-het-foetaal-alcohol-syndroom-fas.html

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl