X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Als de morgen is gekomen.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Mysteryaapje Mysteryaapje Auteur op infoyo sinds
21 November 2010


Bekijk het profiel van Mysteryaapje
Datum: 23-11-2010
Auteur: Mysteryaapje
Als de morgen is gekomen. Mijn mobiele wekker gaat af. Zo moe ik nog ben druk ik de wekker uit. Nee ik wil nog niet wakker worden, en dan slaat de harde werkelijkheid toe. Dit is geen ochtend zoals andere ochtenden. Dit is de ochtend dat ik besef dat ik nooit meer die vrolijke en spontane vrouw zal zijn.

Met nog dikke ogen en een zwaar kloppend hart sta ik op. Is het allemaal echt waar, is het echt allemaal gebeurd? Of was het een nare droom? Was het maar een droom, maar helaas is de werkelijkheid hard. Dit gebeurt in een film, dit zie ik op het nieuws, maar nu overkwam het mij en mijn gezin. Ik zucht diep en sta op om naar beneden te gaan. De kindjes laat ik slapen, want vandaag hoeven ze van mij niet naar school. Daar zijn ze niet toe in staat, er moet eerst rust komen. Vandaag is het aan mij de taak om contact te zoeken met allerlei instanties, maar het is ook de dag dat ik een hele dikke muur om me heen bouw, want die heb ik heel hard nodig. Na mijn eerste slok koffie besef ik mij dat alles op mij aankomt. Ik moet alles regelen maar er ook voor mijn kinderen zijn. Nu besef ik dat ik die dag mijn oude ik heb begraven en er een nieuw totaal onbekend persoon is geboren. Zoals we allemaal weleens zeggen, ik weet niet wat ik zou doen als er dit of dat mij overkomt. Ook ik had een oordeel, maar die klopte niet.

Na mijn laatste slok koffie laat ik heel langzaam de woorden van mijn dochter terug in mijn geheugen komen. Gelijk pak ik een pen en begin te schrijven. Mijn gevoel zei me alles in korte zinnen op te schrijven, dat deed ik dus ook. Dikke tranen lopen over mijn wangen, en vallen neer op mijn notities.
Hoe schrijf je in godsnaam op wat je normaal niet eens door je gedachten laat gaan? Maar ik moet, want gisteren was de dag dat mijn dochter mij per ongeluk vertelde dat er vieze spelletjes met haar werden gespeeld.

Ik zit in een nachtmerrie, maar voor zelfmedelijden is nu geen plaats. Snel veeg ik me tranen weg als ik boven gestommel hoor. De kinderen worden wakker. Op mijn tanden moet ik bijten, ik moet vechten vechten vechten!

 Met een prima geforceerde glimlach wens ik de kinderen goedemorgen, en begin aan het zelfde ochtendritueel zoals altijd. Mama moeten we niet naar school? Nee lieverds vandaag hebben jullie vrij. Blij en verrast zetten ze de tv aan om samen een leuke film te gaan kijken! Heerlijk mama lekker vrij.

Ik geniet even van die blije gezichtjes maar er gaat maar 1 ding door mijn hoofd, waarom? Maar het maakt me gelijk sterk. Ik ga er voor zorgen dat jullie hier door komen en dat die mooie lachjes van jullie blijven!

Word vervolgd.
Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl