X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kinderopvang thuis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 08-09-2008
Auteur: Carina03
Het ziet ernaar uit dat ouders massaal minder zullen gaan werken als het oppas-tarief Ä2,50 per uur wordt. Onzin zegt Sharon Dijksma, onzin zeg ook ik maar dan wel om een andere reden.

Maatschappelijk verantwoord

Grootouders en tantes zijn sinds oudsher de oppas voor de werkende moeder. Vanaf het moment dat dit beloond werd, werden ook de regels anders. Oma's en opa's die gratis oppassen hebben geen problemen, het is jouw huis waar de kleintjes komen. Komt er een toeslag bij kijken dan moet je hele huis kindvriendelijk worden gemaakt. Huisdieren, roken e.d. worden verboden. Je moet traphekjes, kinderveilige bedjes en ga zo maar door. Vaak zijn de onkosten hoger dan je in een jaar terugkrijgt. En laten we niet vergeten dat deze mensen die zelf gezonde kinderen groot hebben gebracht gecontroleerd worden of ze het allemaal wel goed doen en volgens de regels van onze maatschappij.

Oppassen

Ook ik vind deze regels onzin en ben het eens met Sharon Dijksma dat hierom moeders niet minder gaan werken. Het is een excuus om zelf voor je kinderen te kunnen zorgen zonder dat de maatschappij je erop aankijkt dat je niet werkt maar "gewoon" thuis bent. Heb je voor die paar centen werkelijk een toeslag nodig? Waarom kan het niet als vroeger en geef zelf af en toe wat extra's aan degene die oppast. Niemand hoeft zich aan te passen, je doet in jouw huis wat jij wil. Zijn de ouders het niet met de gang van zaken eens dan zoeken ze maar een ander. Ik ben ook een oma, ik rook, heb geen hekjes voor mijn trap en als mijn kleinkind blijft slapen ligt hij in het grote bed. Dit alles net als ik vroeger bij mijn oma en mijn kinderen bij mijn moeder en we zijn allemaal in een liefdevolle omgeving, gezond groot geworden. Dat hele gedoe moet hier in Nederland eens eindelijk ophouden.

Reacties op dit artikel
Yvonne, 2008-09-14
( 0 )

Hallo Carina,

Ik ben met een heleboel zaken met je eens.
Ik heb altijd op mijn kleinkinderen gepast voor niets, terwijl de moeders uit werken gingen.
Gewoon omdat het de gewoonste zaak is van de wereld is, je hebt heerlijk de kids bij je en je bent gewoon oma en opa.Je verwend ze af en toe,dat moet kunnen.

Maar helaas zijn er gezinnen dat ik zeggen moet uit ervaring,dat deze regeltje er moeten zijn.
En dan is het goed dat dit groepje goed beschermd word,nietwaar?

groeten yvonne
Carina, 2008-09-16
( 0 )

Natuurlijk zijn er uitzonderingen Yvonne, in situaties komen waar je niet om hebt gevraagd. Buiten die gevallen om hoor je echter te vaak, dan kan ik net zo goed thuisblijven en zelf voor mijn kind zorgen, nu houd ik niets over. Terwijl en laten we eerlik zijn - het excuus voor werkende moeders was "dan ben ik er ook eens uit". Die gevallen die gaan werken om er even uit te gaan kunnen genoeg vinden. Ik heb zelf jaren als vrijwilligster op de school van mijn kinderen gewerkt, heel leuk, heel nuttig en het geeft voldoening ook al beur je geen dubbeltje.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl