X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe een peuter op te voeden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van mamaricky mamaricky Auteur op infoyo sinds
02 Oktober 2008


Bekijk het profiel van mamaricky
Datum: 02-10-2008
Auteur: Mamaricky
Peuters weten nog niet wat wel en niet mag. Ze kennen nog geen verschil tussen goed en kwaad. Mar hoe zorg je er nu voor dat ze dat wel leren? Want soms wordt je er helemaal gek van, zon kleintje dat maar doet waar hij zin in heeft. Terwijl je net nog hebt gezegd dat hij NIET het zand uit de bloempot mag gooien. Of dat hij NIET met zijn houten vrachtwagen naar zijn zus mag slaan. Soms vraag je je af of het ooit nog goed komt.

Geweten en nieuwsgierigheid

Tot je kindje ongeveer 3 jaar is. heeft hij nog geen geweten. Je zal hem steeds weer opnieuw moeten uitleggen dat hij iets niet mag. En niet alleen omdat hij nog te klein is om het allemaal te onthouden. Je kindje is daarnaast ook bezig met een ontdekkingsreis. En zijn nieuwsgierigheid is veel sterker dan zijn angst om mama boos te maken. Hij wil gewoon graag weten wat er gebeurt als hij zijn zusje slaat. Of als hij een glas melk omgooit. En of het de volgende keer weer gebeurt. Gelukkig leert je kindje snel, en zal hij elke dag iets bijleren. Tegen de tijd dat hij naar school gaat, weet hij van veel dingen al of ze goed of slecht zijn.

Regels en grenzen

De beste manier om je kindje het verschil tussen goed en kwaad te leren, is het stellen van regels en het trekken van grenzen. Je moet hierin streng zijn, maar niet te extreem. Maak de regels niet te ingewikkeld, je kindje zal ze nog niet begrijpen. Daarom zal hij ook niet snappen waarvoor hij wordt gestraft. Dit is ontzettend slecht voor zijn zelfbeeld, en hij raakt er onnodig dor gefrustreerd. Ook te losse regels zal je kindje niet begrijpen. Als hij de ene keer gestraft wordt als hij aan zijn zus haar haren trekt, en de andere keer niet, zal hij nooit weten of hij het nu wel of niet mag.

Straffen

Het is erg belangrijk om je kind op de juiste manier te straffen. Natuurlijk zijn lijfstraffen uit den boze. Een kind leert niet van slaan, het wordt alleen maar bang van je. Het zal niet begrijpen waarom iemand die van hem houdt, hem pijn doet. De beste straf is voor elk kindje anders. Zorg er altijd voor dat de straf redelijk is. Als je kindje ondeugend is, kan je hem beter streng toespreken dan dat je hem voor de hele middag naar zijn kamertje stuurt. Verder moet je altijd meteen straffen. Als je kindje 's morgens zijn zus heeft gebeten, kan je niet 's avonds zeggen:"Jij krijgt geen toetje, omdat je vanmorgen je zus gebeten hebt." Je kindje is dat dan namelijk allang vergeten. En dat betekent dat de straf niet het gewenste effect heeft.

Reacties op dit artikel
Sandra, 2010-07-22
( 0 )

Hallo mamarricky,
wat een superartikel, dit zijn nou precies de dingen waar mijn schoonzuster problemen heeft en dat niet wil zien: oppakken als hij wat stouts gedaan heeft, enz enz.
Ik heb geprobeerd om uit te leggen tijdens hun vakantie van 2 wk bij ons in Frankrijk die ze in ons huis doorbrachten met hun zoontje van bijna 2.En wij hebben een dochtertje van 2,5 en zoon 9 en baby 8 mnd.
Uiteindelijk heb ik 2 wk op mn tenen gelopen op de rust in de familie te bewaren.
Bedankt voor je bevestiging ik dacht al dat het aan mij lag.
gr Sandra
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl