X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het verschil tussen adhd en add

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +10 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Monique1965 Monique1965 Auteur op infoyo sinds
02 September 2008


Bekijk het profiel van Monique1965
Datum: 05-11-2008
Auteur: Monique1965
De Nederlandse vertaling van ADHD is "aandacht tekort hyperactief syndroom" en van ADD "aandacht tekort syndroom".Bij ADD hoeft er dus geen sprake te zijn van hyperactiviteit.Het is een complexe aandoening en er wordt vaak een verkeerde diagnose gesteld. Het is wel belangrijk dat de juiste diagnose wordt gesteld.† De diagnose is belangrijk voor de behandeling en de acceptatie van de omgeving. Kinderen met ADHD kunnen er niets aan doen dat ze rusteloos en druk zijn.

Algemene informatie

Algemene informatie De belangrijkste symtonen van ADHD zijn:
Kinderen met ADHD hebben ontzettend veel energie en zijn heel actief. Veel bewegen en geluid maken, praat aan een stuk door, geeft het antwoord voordat de vraag is afgerond, onderbreekt gesprekken van anderen, onrustig en gespannen, slapen vaak slecht, snel afgeleid, kan moeilijk stil zitten, kan zich moeilijk concentreren, moeite met opletten in de klas, vergeetachtig, vaak spulletjes kwijt ect.
Een hoop ouders zullen nu misschien denken, dat heeft mijn kind ook.
Het verschil, met een kind dat geen ADHD heeft, is zichtbaar tijdens de momenten dat een kind rustig moet werken, stil zitten en op moet letten.
Het is ook moeilijk om de diagnose vast te stellen. Niet ieder kind wat druk is heeft ADHD. Het kan ook zijn dat het kind moeilijk slaapt en zich daardoor moeilijk kan concentreren.
Een kind met ADD heeft last van dezelfde symptonen op de hyperactiviteit na.

De diagnose vaststellen is dus moeilijk. De diagnose betaat uit een gesprek met de ouders over de klachten, maar ook de levensloop. Hoe was de zwangerschap, eten, drinken, slapen, zindelijkheid, sociale ontwikkeling ect.
Een lichamelijk en eventueel een psychologisch en/of psychiatrisch onderzoek.
ADHD is niet vast te stellen aan de hand van een urinemonster of bloedonderzoek en daarom moet er zoveel mogelijk informatie verzameld worden.
Er zijn gespecialiseerde ADHD kinderartsen.

De behandeling

Stel dat de diagnose wordt vastgesteld wat is dan de behandeling?
Thuis is structuur, orde en regelmaat belangrijk. Probeer als ouder kalm en positief te reageren en beloon goed gedrag.
Gedragstherapie
Medicijnen
De school speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. De leerkracht moet er goed mee om kunnen gaan. Een leerling gedraagt zich niet uit onwil negatief maar eerder uit onmacht.
Ik ken een ouder van wie het kind verplicht wordt om medicijnen te slikken door de leerkracht. Zo niet, dan wordt zij geschorst. De diagnose is niet vastgesteld. De leerkracht kan het gewoon niet aan. Een grote klas en dan is het kind een "stoorzender" en dat mag natuurlijk niet gebeuren.

Ritalin

Ritalin Ik heb een artikel op Infoyo geschreven over het medicijn Ritalin

http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/kinderen/16807-het-medicijn-ritalin.html

Reacties op dit artikel
Florus, 2008-11-05
( +2 )

Is het een boek of alleen dat stukje?

ik zelf wil namelijk wel meer van weten. deels door dat ik het zelf heb en ander deel dat als ik later kinderen krijg dat de kans groot is dat zij het zelf ook kunnen hebben.
Monique1965, 2008-11-05
( +1 )

Hoi Florus, het stukje heb ik geschreven. Ik heb een plaatje er bij geplaatst van Herman van Tinteren.Hij is kinderarts en heeft een goed boek geschreven over ADHD.
Cjvdstokker, 2008-11-15
( +1 )

Hallo Monique, ook ik heb een kind met adhd, hij is inmiddels wel 32, toen hij pas geboren was begon hij met huilen en dat hield gewoon niet ja nu weet je dat het een huil baby was, toen was er geen naampje voor ik had gewoon een moeilijke jongen en doe het daar maar mee, pas 2 jaar geleden werd er adhd vastgesteld, je zou zeggen he he we weten wat het is, maar het is er wel moeilijker door geworden, doordat hij problemen in zijn jeugd had ben ik ook strenger geweest hij moest structuur regelmaat, als moeder weet je hoe lastig dat kan zijn, nu hij 32 is breekt het op, omdat hij vind dat hij achteruit is gesteld tegenover zijn broer, nou redt je daar maar eens uit, het is nu nog steeds heel moeilijk om er mee om te gaan.
ik wilde even reageren op je stukje.
Groetjes Corrie Schooremans
Sannieke, 2009-05-29
( +1 )

Hallo Monique, ook ik heb een zoontje wat ADHD heeft, en ik dus ADD, wat soms wel eens flink kan botsen. Maar is pas op latere leeftijd er uit gekomen, bij mij dan, bij mijn zoontje hadden we al vroeg het idee, maar dan moet het nog geconstateerd worden.
En dat is nu ook gelukkig gedaan, dan weten we tenminste wat.
Met de juiste begeleiding kom je er wel, ook botst het wel eens.

Groetjes Sannieke
Monique1965, 2009-09-15
( +1 )

Http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/kinderen/16807-het-medicijn-ritalin.html

Voor meer info over het medicijn Ritalin heb ik een artikel geschreven.


Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl