X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Adhd en andere labels die kinderen opgeplakt krijgen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +10 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van herjabram herjabram Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van herjabram
Datum: 06-11-2008
Auteur: Herjabram
Hoeveel kinderen waren er 50 jaar geleden gediagnostiseerd met ADHD?Hoeveel kinderen zijn dat tegenwoordig?Hoeveel kinderen gebruiken medicijnen?De antwoorden mogen duidelijk zijn, en de vraag is of dat wel een goede ontwikkeling is.

Chemisch tekort/ imbalans in de hersenen bestaat niet!

ADHD is een label dat kinderen de laatste jaren steeds meer en sneller opgeplakt krijgen.
De psychiatrie zit met de handen in het haar.
Wat velen niet weten is de andere kant van het verhaal.
Men vertrouwt de psychiatrie maar blindelings en beschouwt hun als de wijzen die de wijsheid in pacht hebben.

Echter is er naar buiten gelekt dat de waarheid heel anders is.
Ja er zijn kinderen met een modern, maatschappelijk probleem; concentratiestoornissen, overschot aan energie, chaotisch denken, geen organisatievermogen.
Maar dit is zeer zeker geen aangeboren aangelegenheid, en heeft totaal niets te maken met een tekort aan één of andere chemische stof in de hersenen.
Men kan niet eens de hoeveelheid van wat voor "chemische stof" dan ook in de hersenen meten. Daar bestaan geen enkele testen of operaties voor.

De psychiatrie zat zo'n 20 jaar geleden met de handen in het haar, over de nieuwe problemen die zich voordeden bij kinderen. Men wist echter niet waar het vandaan kwam, en men had totaal geen oplossing voor het probleem.
Dus wat moest men doen?
De keuze was; gezichtsverlies lijden, en ruiterlijk toegeven dat de psychiatrie niet in staat was het probleem op te lossen; of doen alsof ze het wél wisten, en het beestje een naam geven, zodat ze niet als kwakzalvers overkwamen.

De American Psychiatric Association koos voor het laatste. Dit is een groep die jaarlijks vergadert over nieuwe diagnoses, kennis, ontwikkelingen etc.
Deze groep van 12 psychiaters hebben dus letterlijk zo besloten om het beestje een naam te geven, met 7 tegen 5 stemmen.
7 psychiaters hebben dus de naam ADHD verzonnen, en het naar voren gebracht alsof ze een wetenschappelijke ontdekking hebben gedaan, en hebben het verhaal wat aangedikt met een niet bestaande chemische imbalans.

Ritaline en andere medicijnen helpen?

Het werd niet alleen gedaan om de psychiatrie als wetenschap geen schade te berokkenen (als ze zouden toegeven dat ze niet weten wat het probleem is), het is ook gedaan om geld.

Psychiatrische medicijnen worden voorgeschreven en verkocht als warme broodjes. De psychiatrie heeft afspraken met grote bedrijven die medicijnen produceren.
Schrijf maar veel voor, dan verdienen wij veel.
Dat dit ten koste gaat van de kinderen, en ouders die in het donker worden gehouden, moge duidelijk zijn.

Ritaline is de meest beruchte drug die wordt voorgeschreven. Medicijn?; laat me niet lachen.
In de VS staat Ritaline op de lijst met verboden verdovende middelen, en het staat op gelijke hoogte met opium en cocaïne!
Ritaline wordt in de VS ook wel kinder-drugs genoemd.

"Maar het helpt toch, mijn kind is rustig!"- Ja, dat kan wel zo zijn, maar als ik een kind bewusteloos sla is het ook rustig, of als ik hem cocaïne inspuit is hij ook rustig.
Ritaline is geen oorzaak-bestrijder, maar een symptoom-bestrijder. Het kind wordt er niet mee geholpen, want de oorzaken worden niet aangepakt.
Het kind wordt alleen maar kunstmatig rustig/ duf gehouden, en wat de lange termijn effecten zijn weet nog niemand.
Bekend is wel al dat er bijwerkingen als slapeloosheid en hartkloppingen zijn; die helaas vervolgens ook weer met nog meer pillen bestreden worden.
Ook is bekend dat het verslavend is; tja, logisch, het is immers een drug.
Nou, ik zou mijn kind toch niet aan een verslavende hard-drug gaan helpen hoor, maar uiteraard kan men het ouders niet kwalijk nemen, omdat die alleen maar één kant van het verhaal gehoord hebben; nl. het mooie verkooppraatje van de psychiater, die het probleem met zijn wetenschap niet kan bestrijden, dus dan maar medicijnen gaat voorschrijven. Snel verdiend, toch?

Alternatieven

Velen denken; oh die heeft makkelijk praten. Nou, geloof me, ik klets niet zo maar wat.
Ik ben leraar in het ZMOK-onderwijs en weet dus heel goed waar ik over praat.

En er zijn succesvolle alternatieven.
Uiteraard moeten leerkrachten en ouders energie en tijd steken in het organiseren van een vast patroon met vaste routines voor het kind; regelmaat, gewoontes en een strakke organisatie zijn een pré.

Natuurlijke hulpmiddelen die rust kunnen herstellen zijn visoliecapsules en vitamine B12.
Therapieën die rustgevend werken zijn bijvoorbeeld Reiki, aromatherapieën, yoga.
Men hoeft hiervoor niet van een religie af te stappen, of in bovennatuurlijke dingen te geloven.
Het zijn gewoon oefeningen om tot rust te komen.

Voeding is ook erg belangrijk. Wat ik o zo vaak zie bij de zogenaamde ADHD-leerlingen is dat ze boterhammen met hagelslag bij zich hebben en snoepjes of koekjes; alleen maar zoetigheid, en van die suiker worden ze juist hyper.

Het Onderzoekscentrum voor Hyperactiviteit en Voeding in Nederland bereikt zeer goede resultaten met een dieet; ruim 60% van de kinderen komt blijvend van de diagnose ADHD af.

Nou, in ieder geval toch het proberen waard, dacht ik zo.

En gelukkig stappen er steeds meer psychiaters naar buiten die het kind voorop stellen en niet hun beurs, en die openlijk toegeven dat het ADHD verhaal onzin is, en dat ze zich echt moeite gaan nemen om oorzaken te bestrijden, en niet een de makkelijke weg te kiezen om een zombie van het kind te maken.


Reacties op dit artikel
Lala, 2009-01-11
( +7 )

Fijn dat je er een artikel over schrijft.
ADHD=ONZIN

Alleen ben ik van overtuigd dat ze een ziekte bij het medicijn(ritalin, wat er al was, maar niet meer zonder meer toepasbaar) hebben verzonnen.
Daarbij komt ook dat de Farmaindustrie een nieuwe markt wilde aanboren die tot nog toe nog niet was aangeboord; Kinderen. Zet deze aan de Drugs en grote kans dat ze de rest van leven aan de medicatie zitten...tel uit je winst.
Overigens is er pas een Film gemaakt: Generation RX. Deze film zet goed en duidelijk uiteen hoe de farmaindustrie werkt.

Maar bovenal...het is zo zielig voor de kinderen die worden afgekeurd door volwassenen op hun zijn. En als klap op de vuurpijl te horen krijgen dat ze ziek zijn in hoofd.
Laat kinderen kinderen zijn, met hun plussen en minnen..net als iedereen.
Daphne, 2009-03-03
( +2 )

Adhd word al jaren beschreven. Het werd niet altijd herkend helaas. Daarom worden nu veel volwassen alsnog gediagnosticeerd die al hun hele leven tegen problemen aanlopen.
Er zijn genoeg mensen die hun leven weer op orde hebben gekregen dankzij de diagnose en therapie, soms in combinatie met medicatie.
Helaas zijn veel van deze volwassenen aan de drugs/ drank geraakt voordat ze de diagnose kregen.
Van cocaine wordt je trouwens druk en onrustig als je GEEN adhd hebt. Van ritalin ook. Tevens is ritalin al 50 jaar op de markt en een van de meest onderzochte geneesmiddelen. Bij voorgeschreven gebruik (dus niet snuiven vabn medicatie, dus niet meer gebruiken dan voorgeschreven, dus niet bij gebruik door NIET adhders) is er nog geen schade ontdekt.
In NL zijn de doseringen trouwens wel iets lager dan in de USA.
Kinderen met adhd kunnen met medicatie soms wel meekomen in de klas, waar ze dat eerst niet konden. Als leeraar van de smok krijg je wel andere kinderen te zien, deze hebben vaak dubbele diagnoses. Dus adhd met nog iets!
Laat volwassen adhd ers hier maar wat schrijven. Voor heel veel mensen is medicatie een uitkomst. Bij anderen werkt het niet. Er zijn meerdere kanten aan het verhaal.
www.adhdxtra.nl
zie forum. zie meer info.
Ceral dincer, 2009-04-07
( +5 )

ADHD en methylfenidaat: Een door de farmaceutisch industrie verzonnen ziektebeeld om miljoenen eraan te verdienen door verkoop van dodelijke medicaties zoals Ritalin, Rilatine, Concerta enz.�

We worden gedrogeerd terwijl farmaceutische bedrijven ten koste van onze gezondheid rijker worden!ADHD en methylfenidaat: Een door de farmaceutisch industrie verzonnen ziektebeeld om miljoenen eraan te verdienen door verkoop van dodelijke medicaties zoals Ritalin, Rilatine, Concerta enz.
Ik had altijd al een gevoel dat er iets niet klopt aan zogenaamde ziektebeeld ADHD(=aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit). Deze 'ziektebeeld' zie je vaak terug bij autistische kinderen.
De behandelingsmethode die gebruikelijk is bij ADHD'ers is de toediening van Ritalin, Rilatine, Concerta.. e.a. gelijkaardige 'geneesmiddelen'. Ik zet het woordje geneesmiddelen tussen haakjes omdat ja na het lezen van dit stuk anders zou kunnen gaan denken.
Ritaline is de naam waaronder deze geneesmiddel wordt uitgebracht, maar er zijn nog meerdere namen. Wat al deze gemeenschappelijk hebben is dat ze dezelfde werkende stof hebben, namelijk cocainestof methylfenidaat. Dit is de boosdoener, je vraagt je wellicht af waarom?
Halverwege 2005 werd al door CBG (college ter beoordeling van geneesmiddelen, dat verantwoordelijk is voor welke geneesmiddelen op de NL markt komt) vastgesteld dat lage doseringen van methlfenidaat, de werkzame stof dus in Rilatine en dergelijke, de symptomen van ADHD doen vergroten.
Dus als een iemand door de doktor Rilatine krijgt voorgeschreven met een lage dosis vertoont juist meer kenmerken van ADHD. ADHD wordt versterkt.
Vervolgens wordt er overgegaan naar hogere dosis. De toedoening hiervan wordt nodig geacht omdat nu eenmaal nu het kind in kwestie de kenmerken vertoont van ADHD, dus hoe je het wendt of keert, de aangewezen wondermiddel lijkt Ritalin, Rilatine dan wel Concerta te zijn. Al deze farmeceutische bedrijven hebben een groot belang bij dat hun product wordt verkocht, hier kom ik later op terug.
Voor ik verder ga, wil ik iets kwijt over de manier waarop bij een potentiele patient ADHD wordt vastgesteld. ADHD op zich bestaat niet, als je voldoet
aan enkele gedragsverschijnselen wordt je al snel als ADHD'er bestempeld. Een ADHD is eigenlijk een normaal iemand die een stempel op zijn hoofd
krijgt. Bijvoorbeeld, ADHD wordt gezien als een neurobiologisch (zenuwziekte) aandoening, in dit geval zou je naar de neuroloog (zenuwspecialist) moeten gaan terwijl deze mensen naar de psychiater (gedragsdoktor) worden gestuurd. Jarenlang wordt er kritiek uitgeoefend op de wijze waarop
psychiatristen iemand geestelijk ziek (lees: ADHD) bestempelen. De diagnose die door psychiaters worden uitgevoerd om iemand als ADHD patient aan te merken is niet gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Nog sterker, men is normaal gedrag gaan beschrijven als psychiatrische aandoening. Volgens hen zou in de hersenen van een ADHD'er een tekort aan neurotransmitters kunnen zijn. Maar deze theorieen zijn eerder in de wereld geholpen om ADHD-medicatie (en Anti-depressiva) verkoopbaar te maken. Want, als er dan in werkelijkheid tekorten zouden zijn, dan zou men dit tekort moeten kunnen meten (net zoals dat men bijvoorbeeld glucosemetingen doet bij diabetici om te weten hoeveel insuline ze moeten krijgen). Maar wat doen de gedragsdoktoren? Psychotherapeuten denken mensen te kunnen genezen door deze te drogeren met methylfenidaat. Terwijl ze weten wat de werking en de gevolgen zijn van toediening van methylfenidaat, wordt dit jarenlang verzwegen en wordt over de werking van methylfenidaat kort afgedaan met de volgende woorden:'werkingsmechanisme onbekend'. Omdat mensen bij laag gebruik drukker werden, doordat ze waren gedrogeerd, is in de bijsluiter aangedragen om de dosering te vergroten, terwijl dit de patient dwangmatig psychotisch maakt. Dus: het gebruik van ADHD medicatie doet ADHD in eerste instantie versterken waardoor je meer medicatie gaat gebruiken waarna je helemaal psychotisch wordt gemaakt.
Kortom: Rilatine, Ritalin, Concerta e.a. gelijkaardige 'geneesmiddelen' tegen ADHD (maar ook andere middelen tegen anti-depressiva zoals prozac zijn gebaseerd op dezelfde principe) zorgen ervoor dat je je gebonden gaat voelen doordat je je op korte termijn geconcentreerder, gekalmeerder voelt en ook beter kunt studeren. Deze voordelen worden vooruit geschoven en wordt er informatie verzwegen over de werkelijke effecten van de werkende stof methylfenidaat, immers een gigantische farmaceutische industrie wordt er rijker van!


Zenuwverwoestend
De geheime nadelige effecten van methylfenidaat zijn het volgende: zoals eerder gezegd, bevat Ritalin de actieve stof methylfenidaat. Methylfenidaat is een scheikundige stof die als psychotica (lees: geesteziektebevorderend), hallucinogeen (net als LSD en cocaine) werken door neuronen (zenuwen) te doden! In feite werkt methylfenidaat als volgt: het jaagt het centrale zenuwstelsel op door energiereserves versneld op te branden, met verhoogde bloeddruk, hartslag, longfunctie, en concentratie als gevolg. In de 2de Wereldoorlog werd dit middel ingezet in het Duitse leger waar soldaten een paar dagen en nachten mee door konden vechten, vol zelfvertrouwen een constante concentratie en zonder honger. Aan het eind van de oorlog werd het middel op de opiumlijst (verboden verdovende middelen-lijst) geplaatst, maar de pakhuizen die er nog vol mee lagen vonden hun weg naar ex-soldaten, sportlieden, artiesten en ook studenten. Per toeval kwam men er achter dat Ritaline op hyperactieve en snel afgeleide kinderen (lees: abnormale kinderen) een geweldig effect had. Men deed kort af door te zeggen dat deze kinderen een onverklaarbare 'hersenziekte' leden en zo drong Ritalin met succes door in kinderpsychiatrie en huisartsenpraktijk. En, oh ja, het drugscircuit.


Stijging ADHD'ers gaat gepaard met stijging verkoop Ritalin
In recente rapporten wordt een stijging van aantal ADHD'ers gemeld. Dit is uiteraard een goede business voor de farmaceutische bedrijven die deze ADHD-medicatie produceren.
Wie de producenten zijn en welke medicaties zij fabriceren is allemaal terug te vinden op google en wikipedia. Hier ga ik niet op in. Maar wat steeds buiten de statistieken wordt gehouden en een wazig beeld geeft is het aantal dodelijke afloop als gevolg van gebruik van dit soort medicatie (ADHD alsmede anti-depressiva). Niet alleen ministers, maar ook kranten en media zijn hier niet altijd helder in, omdat dit vies spelletje op een mondiaal nivo wordt gespeeld. Er zijn verschillende films en documentaires uitgebracht om dit grootschalig schandaal in beeld te brengen. Echter, de farmaceutische industrie is dermate rijk en heeft een dermate grote macht om niet alleen media in breedste zin maar ook overheidsinstanties en zelfs universitaire instellingen in haar greep te kunnen houden. De aggressieve en immoreel toegepaste technieken om de verkoopresultaten te vergroten reiken buiten het voorstellingsvermogen van ieder met een gezond verstand. Misschien is de conclusie die we kunnen trekken toch gelijk aan die van C. Darwin: 'survival of the fittest'.


Ik hoop met dit stuk jullie enigszins wakker te hebben geschud. In feite is dit maar een heel kort stukje van hoe de werkelijkheid in elkaar zit. Onderstaand heb ik twee belangrijke
linkjes opgenomen die ik aanraad om te bekijken, deze zijn nog onlangs in maart 2009 verschenen. Eerste link is een heel belangrijke tekst over hoe alles in elkaar steekt en de tweede verwijst naar een korte animatiefilm waarbij de overbodigheid van inname van zogenaamde ADHD-medicatie op een simpele manier wordt verduidelijkt.
http://www.zitstil.org/TPT03/

http://www.megablunder.net/ADHDlozeWereld/


Bronnen:
http://blog.seniorennet.be/rilatine/

http://www.zitstil.org/TPT03/

http://www.zitstil.org/ADHDopPW/

http://www.zitstil.org/NB64.pdf

http://www.elsevier.nl/web/10196299/Nieuws/Wet...

http://www.elsevier.nl/web/10228402/Nieuws/Ned...

http://standaard.typepad.com/en_nu_even_ernsti...

http://www.indymedia.be/en/node/1592

http://www.megablunder.net/ADHDlozeWereld/

http://www.zitstil.org/PharmaceutischWeekblad0...

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?ar...

SEND FORWARD AUB!
Jeroen, 2009-08-01
( +2 )

Keb een vraag, bij mij is adhd geconstateerd, maar ook bordeliner en depressie, van een psychose weten ze nix maar ik ben wellis verward, me situatie ligt niet lekker etc, ik weet niet hoe ze op adhd komen, ik ben vaak stil, en weet nix te bedenken of te zeggen, maar voel me wel gespannen zenuwachtig, niet alsof ik op me gemak op de bank kan zitten, dit kan omslaan in druk gedrag zonder moment stil te zijn want dan sla ik in een denk wereldje, blow ook wel regelmatig. ZAo is de diagnose ook gesteld, blowend, heb vroeger veel hard drugs gebruikt en veel dingen meegemaakt, wat mij zwaar onzeker heeft gemaakt, depressie? Dus ik ben uit mijn doen in doen en denken.
Maar mowet ikk nou anti depresiva of adhd pillen slikken, of tegelyk, of alleen anti depresiva tijdelyk als hulpmiddel o m weer aan de slag te gaan met mij leven? Want me energie en doorzettingsvdermogen is op, ik wil elke dag vrolijk gezellig zijn, en veel dingen doen, maar heb geen fit meer, meestal, voor de normale dingen in ut leven, smorgens miss 1 uurtje , en dan verveel ik me ook wel, als er wel iets is te doen, doe ik het toch nog gewoon, maar me geest is op, lijkt wel, en soms helemaal vol inneens alsof ik ff een oplader heb gehad, heb ook aan de base gezeten (coke uitkoken en roken)

ik zit te twijfelen om ktoch weer anti-depresiva en sintjanskruid dan te kopen en te slikken, tijdelyk, en adhd pillen heoft niet, of er moet een geschikte combinatie zijn, want met basen word je hormonenstelsel wel gesloopt, dus kan deze weer aangezet worden, of zou ik boos moeten worden op de psychiater dat hij mij psychotisch aan het maken is. Want ik word wel steeds meer verward. ben btw maandje ggestopt nou met concerta
Bram, 2009-08-01
( +1 )

Hallo Jeroen,

Ik heb wel wat tips voor je, maar wil wel eerst duidelijk stellen dat ik niet op de hoogte ben van jouw situatie, en dat ik geen dokter of psychiater ben.
Ik zou je alleen het gebruik van antidepressiva af willen raden, want het pakt niet de oorzaak aan, bestrijdt slechts de symptomen.
Je wordt kunstmatig "happy" gehouden door deze chemische pillen, waar je eigenlijk je lijf mee vergiftigd en je persoonlijkheid veranderd.
Datgene waarom jij ongelukkig en depressief bent, zal er ook nog steeds zijn als je antidepressiva slikt.
De moeilijkheid is om te graven en te graven en te graven in je brein totdat je de oorzaak vind waarom jij ongelukkig en depressief bent. Dat is niet makkelijk, maar misschien dat het volgende boek je kan helpen (ik weet het wel zeker):
"uw brein als medicijn" door dokter David Servan-Schreiber. Dit boek beschrijft hele simpele maar zeer effectieve manieren om jezelf geestelijk gezond te maken, en om de oorzaken aan te pakken.
Deze dokter schrijft geen antidepressiva meer voor, nu hij deze methode heeft ontdekt, en zegt ook zelf hoe gevaarlijk anti-depressiva is, en dat het al meer dan één keer tot zelfmoord heeft geleid.
Verder zou ik het bij st. Janskruid houden zoals je zelf al zegt, en visolie capsules, vitamine B12.
Succes er mee! (en laat hier eens over een tijd horen wat je gedaan hebt en of het geholpen heeft).

groetjes An
Ilse2891, 2009-08-30
( -1 )

Over ADHD en de hersenen: http://www.psyq.nl/Programma/ADHD-bij-volwassenen/online-voorlichting-film-adhd/Hersenen-ADHD-voorlichtingsfilm
Hamawillow, 2009-09-04
( +2 )

Hoi, intressant artikel !
Weet je waar ik aan moest denken toen ik het las? aan het boek van Ira Levin: 'de dag der dagen'.
Het lijkt mij toe dat in onze maatschappij de mensen en dus vooral de kinderen, steeds meer naar een gemiddelde worden gepusht.
Alles wat afwijkt wordt aangepakt. Je ziet op school dat er steeds meer verplichte tests en toetsen komen, dat alle 8-jarigen dit-en-dat moeten kunnen en kennen, anders lopen ze uit de pas en moet er iets gebeuren.
Ik hou juist van uit de pas lopen, niks mis mee, iedereen is anders.
groetjes.
Knorretje, 2009-10-07
( 0 )

Ik heb het artikel gelezen. Ik vind dat je behoorlijk verbitterd klinkt. Ik weet niet in hoeverre er andere mogelijkheden zijn om ADHD te bestrijden. Ik weet wel dat ouders met kinderen met ADHD met de handen in het haar zitten. Ik vind dat ouders en kinderen zelf mogen kiezen voor het innemen van Ritalin of niet. En het kan heus niet zo zijn dat een medicijn 'zomaar' verstrekt wordt. Hier gaat altijd jarenlang onderzoek aan vooraf.
Ik vind dat je een tunnelvisie hebt, alles in een negatief daglicht zet. Ik vind het goed dat er ook kritische kanttekeningen gemaakt worden, maar dit moet wel gebeuren op een manier dat je niet 1 kant op kijkt. Breed kijken, kritische kanttekeningen zetten, geeft men het idee dat je niet op een kruistocht bent maar de zaak wilt ophelderen.
Bram, 2009-10-07
( +2 )

@knorretje:
Na 5 jaar research, en 2 kanten bekeken te hebben vind ik zelf niet echt dat ik een tunnelvisie heb; ik weet waar ik over praat; jij ook?
Volgens mij niet; want als jij de bronnen in het artikel, en andere reacties geraadpleegd had, of je eigen research had gedaan, had je de feiten gelezen over de "jarenlange onderzoeken" die vooraf gingen aan het verstrekken van Ritalin. Over tunnelvisie gesproken.
TIP: Kijk zelf eens breed, en doe wat research, voordat je blindelings vertrouwt op --En het kan heus niet zo zijn dat een medicijn 'zomaar' verstrekt wordt. Hier gaat altijd jarenlang onderzoek aan vooraf.--
Misschien kijk je nog eens op van je bevindingen. Succes,
groetjes Bram
Marris, 2009-11-09
( 0 )

Zeg bram jij hebt zeker zelf geen kinderen met adhd ? dan zou je namelijk je mening wel veranderen en echt twee kanten bekijken , want heb je de kinderen zelf wel gevraagd of het ze helpt?
Bram, 2009-11-09
( +1 )

@Marris; ik denk dat jij een andere definitie van "helpen" in je vocabulair hebt staan. Ik kan een druk kind ook een fles whiskey laten drinken, wordt die ook rustig van, maar als jij dan zegt dat het "helpt", dan heb ik toch een andere mening helaas. Ik versta iets anders onder "helpen".
Maris, 2009-11-13
( -2 )

Bram: de medicijnen zorgen dat ze zich kunnen concenteren en beter leren, ze worden minder gepest omdat ze geen ondoordachte dingen zeggen, dat is dus helpen. jou fles whiskey werkt heel anders. maar het antwoord op de vraag of jij zelf kinderen met adhd hebt, heb je niet gegeven, dus ik weet het antwoord nu wel.
Purkk, 2010-01-25
( 0 )

Hoe het nu dan wel?
Ik heb namelijk te horen gekregen dat ik ADHD heb... Wtf verzinnen ze iets en zeggen ze later dat het helemaal niet bestaat... Wat is het wel als het geen ADHD is wat ik heb, dat zou ik dan wel even heel graag willen weten!!

Groeten
Sindy, 2010-02-03
( +1 )

Beste Purkk,

ADHD is een naam die bedacht is voor een aantal persoonlijke kermerken die volgens een scorelijst worden getoets. Voldoe je aan de meeste hiervan dan heb je ADHD.
Dit wordt, in het algemeen, als een stoornis gezien, maar is dat wel zo? Dat is maar net hoe je het bekijkt. Ik ben zover dat ik het liever zie als een andere manier van denken, informatie verwerken en ervaren die juist heel veel kan opleveren. Dit klinkt misschien erg optimistisch maar waarom niet? Het leven wordt er wel een stuk leuker van en het vergroot je eigenwaarde.
Mijn vermoeden is dat jij een heel bijzondere gave hebt en wellicht net als mijn dochter beschikt over een dominate rechterhersenhelft waardoor je de wereld om je heen in beelden waarneemt en niet, zoals onze maatschappij is ingesteld, in woorden.
Beelddenken lijdt (vaak) tot vormen van dyslexie, ad(h)d en autisme-achtige kenmerken, leer- en gedragsproblemen omdat deze alternatieve intelligentie ervoor zorgt dat informatie op een andere manier wordt verwerkt. Bij beeldenken heeft iemand een mulit-zintuigelijk waarneming d.w.z. je vormt je een beeld van de werkelijkheid door een combinatie van zien, horen, proeven, voelen en ruiken. Wij leven in een talige-maatschappij waarin links-georienteerde mensen of mensen waarbij de hersenhelften in balans zijn zich prima kunnen handhaven. Mensen die in beelden denken raken echter doorgaans in de war wanneer zij informatie steeds moeten omzetten naar beelden om het te begrijpen, dit kost allemaal extra verwerkingstijd en wanneer het niet lukt de informatie om te zetten lijdt dit tot verwarring. Deze verwarring lijdt tot de kenmerken die men doorgaans onder de noemer 'stoornis' rekent.
Belangrijk is dan dat zij leren hoe zij deze verwarring kunnen voorkomen, dan pak je de problemen aan bij de oorzaak en niet zoals met medicatie bij de symptomen. Dit rechterhersenhelft oftewel beelddenken levert dus een hoop problemen op maar juist ook bijzondere talenten, ik zou me juist op dit laatste gaan focussen. Ik raad je aan dit voor je zelf eens te gaan onderzoeken. Ik hoop dat je daar veel antwoorden zult vinden over jou bijzondere karakter zoals ik veel antwoorden heb gevonden voor mijn dochter. Ik heb in twee jaar tijd ontzettend veel informatie verzameld en heb daardoor een goed beeld gekregen van de manier waarop mijn dochter informatie verwerkt en de wereld om haar heen ervaart. Binnenkort wil ik hier zelfs een studie aan gaan wijden omdat ik vindt dat mensen met zgn. 'andere intelligenties' moeten worden geholpen met begeleiding en het ontwikkelen van hun sterke kanten (want die zijn er zeer zeker!) Bij mijn dochter is het zo: zij is super creatief en heeft bijzonder veel fantasie, dit levert haar iets op. De andere kant van de medaille is dat haar creatief denken en fantasie haar belemmerd om de werkelijkheid te zien, ze heeft leerproblemen op school. Dus zijn wij nu bezig haar gave: beelddenken, aan te spreken om informatie op een juiste manier op te slaan en te verwerken.
Google eens op: Beelddenken, Ruimtelijk visuele intelligentie, Meervoudige intelligenties, Hoogsensitiviteit.
Voor begeleiding eventueel: Davis Counseling, Matrixmethode.
Succes! Ik hoop dat je er iets aan hebt.
John, 2010-07-08
( 0 )

Ook ik vind het belachelijk hoe jij hier omgaat met adhd Bram.
Ik ben zelf laatst gediagnosticeerd op 20-jarige leeftijd, en er ging een wereld voor me open.
Sindsdien slik ik ritalin en concerta (afhankelijk van de dagindeling) en eindelijk ervaar ik mezelf als rustig. Normaal gesproken was ik nooit bij de dingen die ik deed met mijn hoofd, of als ik ergens naar keek zag ik dat wel, maar ook tig andere dingen die van binnen uit geprojecteerd leken paralel aan mijn eigen visie.
Dankzij die pilletjes kan ik weer functioneren.

Daarnaast vind ik de vergelijking met cocaïne begrijpelijk als je fel tegenstander bent, maar als je even realistisch bent slaat dat natuurlijk helemaal nergens op...
Wat betreft het feit dat ritalin/concerta je zenuwstelsel verpesten, even aan de kant gelaten of dit zo is of niet, wat hebben ADHD'ers aan hun zenuwstelsel in de huidige staat? (dit klinkt erg dramatisch, maar ik bedoel maatschappelijk resultaat gericht)
Liever 70 jaar op deze manier, dan 80 op de oorspronkelijke.

Daarnaast kan ritalin ook gebruikt worden om het onder controle te krijgen, en van daaruit ermee om te leren gaan, zodat je het niet je hele leven hoeft te gebruiken.

En dan nog dat ADHD nooit bewezen is, je hebt de input (de pillen), en de output (verbeterd gedrag), en op die manier is het verantwoord om te stellen dat er een verband is tussen die 2 en er niet op de blinde gok maar drugs worden toegediend met een mooi verhaaltje.
Overigens zijn volgens jouw redenatie dingen als depressie en hoofdpijn ook niet bestaande klachten?
Ik neem aan dat je wel eens paracetamol gebruikt als je hoofdpijn hebt?
En dat terwijl de dokter helemaal niet kan vaststellen of jij wel echt hoofdpijn hebt...

Ik hoop dat ik je nu in ieder geval een frisse kijk op zaken kan geven en dat je je cynisme wat betreft adhd/ritalin wat kan bijstellen.
Iris, 2011-01-11
( +1 )

Een kind wordt rustig, ook als ik het bewusteloos sla...

..uh.. ja.. dat zal ja..

Maar Ritalin maakt mensen die geen last hebben van klachten daadwerkelijk drukker..........

Of je nou in een diagnose gelooft of niet, het gaat hier over klachten. En feit blijft wel dat sommige mensen last hebben van bepaalde klachten die worden vermindert door dit medicijn zodat ze makkelijker aan praktische oplossingen kunnen werken. Dat is het punt van medicatie.

En jaja, nu gaat je vast zeggen dat medicatie te vaak voorgeschreven wordt. Dat zal wel, maar ga niet het hele medicijn verdoemen en de gehele gezondheidszorg. Negeer het woord ADHD even en bedenk je dat de mensen deze diagnose krijgen omdat ze 'klachten' hebben. Die klachten hebben ze wel degelijk en daar gaat behandeling om. Dus ga niet tegen gezondheidszorg aan lopen schoppen omdat je een afkorting onzin vindt.

De klachten zijn er wel degelijk. De medicijnen zijn bedoeld om een beter basis te krijgen zodat mensen hun leven op de rails kunnen houden en met een betere basis aan hun leven kunnen werken, zodat ze met hun klachten om leren gaan.

Denk niet altijd dat medicijnen enkel verdovers zijn. Medicijnen zijn onderdelen van behandelingsprogramma's en worden niet vaak in hun eentje voorgeschreven. Ook denk ik dat als je dat niet weet je zelf waarschijnlijk dus geen ervaring hebt met het ondergaan van deze zorg. Dan kan je ook weinig zeggen over de werking van Ritalin of kritiek hebben op diagnoses.
Moerstaal, 2011-10-17
( +1 )

Waarom zijn zo weinig mensen in de Amazone psychisch ziek.
Ik heb hier nog nooit een antwoord op mogen krijgen.
Wel heb ik voor mijzelf de conclusie getrokken dat er iets goed mis is met dat HOL-land.
En maar rennen voor hypotheek en lease auto op die vierkante meter.
Het begint al bij 4 jaar, hele dag stilzitten. Om op je 70ste erachter te komen dat je chronisch ziek bent, niks genieten van pensioen. Van de NL bevolking is 50% chronisch ziek en 40% psychisch ziek... Hé, dat is wel gek met al die technische mogelijkheden...
Het is gewoon een doorgeschoten materialistische maatschappij waarin echte kernwaarden als duurzaamheid (echte kwaliteit) en liefde van ondergeschikt belang zijn aan korte termijn winsten en de waan van de dag.
Geen wonder dat er een selectie plaats vindt van wie wel mee kan rennen en wie niet.
Die polder heeft ergens een schreeuwend gebrek aan wat ik godzijdank heb gevonden in de Amazone. Een bescheiden leven zonder al dat geren en gestress, met natuurlijk voedsel, zuivere lucht en water, lieve en echt gastvrije mensen en plenty vrije tijd voor echte geestelijke ontplooiing en niet die vreselijk tenenkrommende brainwash van die polder televisie.
Dan wil ik graag afsluiten met de wijze woorden, ik weet niet meer van wie die waren;
"Voor een diagnose heb je minimaal twee personen nodig..."
Vergeet dus niet dat iedereen vooral met zichzelf bezig is en door een geconditioneerde bril kijkt...
En als je het niet met mee eens bent?
Kom maar eens een paar maanden hier ontstressen. De schok zal groot zijn.
Je werkelijkheid kon weleens 180 graden draaien.
Mirjamba, 2012-01-02
( -1 )

Ik zoek kontakt met ouders, wiens zoon volgens de school adhd heeft en ritalin moet slikken.Wat moet je dan doen als ouder? Graag een mailtje op mirjam.bartelsman@gmail.com
Pieter, 2012-05-01
( 0 )

Problemen horen bij het leven, dat is dan niet meteen een stoornis. Ik stel voor dat ouders weer gewoon de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen op zich nemen ipv met hun carriere bezig te zijn. Ouders staan het dichts bij hun eigen kind dus lijkt mij dat zij hun kind het best kunnen behandelen ofwel opvoeden.
Ruben, 2012-06-29
( 0 )

Aan moerstaal:
Amazone gebied? woont u daar?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl