X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De confrontatie aangaan

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 12-01-2009
Auteur: Normyo
Hoewel er vaak wordt gezegd, dat Nederlanders hard zijn en direct is dat maar waar tot op zekere hoogte. Nederlanders durven veel tegen elkaar te zeggen. Ze durven aan te geven wanneer ze iets niet goed vinden. Maar dat gaat vaak over externe waarnemingen.

Confronteren

Het elkaar zeggen wat je ziet is echter niet echt dapper. De ander kan daar namelijk niet veel tegen inbrengen. Het is een waarneming en de feiten spreken eigenlijk voor zich. Dus zolang je zegt, dat iemand een rapport te laat inlevert en je niet daar aan koppelt dat de ander een luiaard is, ben je redelijk veilig.

Het wordt anders als we onszelf moeten confronteren met onze tekorten. Hoewel je altijd de vraag kunt stellen of iets een tekort is. Een afwachtende houding is in het geval van een ongeluk niet zo slim. Maar in het geval van een mislukte ontploffing, kan die houding je leven redden. Tekorten zijn dus sterk situatie gebonden.

De kunst van het confronteren is dan ook het plaatsen van het tekort in de juiste situatie. Iemand simpelweg agressief noemen is niet handig. Iemand agressief noemen omdat hij voordringt in een rij of omdat hij zijn woede uit door mensen te slaan is verduidelijkend.

Jezelf confronteren

Het moeilijkste is het om jezelf met je eigen tekorten te confronteren. We hebben nu eenmaal graag het zelfbeeld, dat we perfect zijn en zonder fouten. Maar het zou wel wat vreemd zijn, als wij perfect zijn, terwijl we bij allerlei andere mensen de fouten her en der zien rondvliegen. Dus in een imperfecte wereld zou het wat vreemd zijn als wijzelf wel perfect zijn.

De kunst is echter om door die perfectie heen te stappen. De eerste stap is waarschijnlijk het erkennen, dat je als mens niet perfect bent. Maar nog belangrijker, dat je niet perfect hoeft te zijn. Hoe graag ouders dat misschien willen en verwachten van hun kinderen. Hoef je dat van jezelf niet te vinden. Dat maakt het al een stuk makkelijker om je fouten onder ogen te zien.

Een tweede stap in het confronteren van jezelf met je fouten is het accepteren van jezelf met die fouten. Dat gaat natuurlijk al een stuk makkelijker als je van jezelf niet perfect hoeft te zijn.

Het aparte is wel, dat deze twee eerste stappen elkaar helpen. Als je niet perfect hoeft te zijn, kun je accepteren, dat je fouten hebt. Als je accepteert dat je fouten hebt, dan heb je geen behoefte om jezelf perfect te vinden.

In stap drie komt dan de kunst van het het vaststellen van je fouten. Een belangrijk punt bij het vaststellen van fouten is echter, dat je onthoudt dat ze situatie afhankelijk zijn. Dus een fout in de ene situatie is een kwaliteit in een andere. Waar het nergens voor nodig is om tot op de cent nauwkeurig bij te houden hoeveel geld je vrouw uitgeeft, als je genoeg geld hebt. Is die nauwkeurigheid perfect als je geld van anderen beheerd. Waar het nergens voor nodig is om mensen te vragen drie keer op te passen, als ze per ongeluk een bord breken tijdens het afwassen. Is het goed om een beginnend chirurg nog drie keer naar zijn handeling te laten kijken, voordat je hem het mes in een levende patiŽnt laat zetten.

Dat betekent dan ook, dat je eerst vaststelt wat zinnig gedrag is in een bepaalde situatie. En dat je dan kijkt hoe jij je in zo'n situatie gedraagt. Wel is het belangrijk, dat je daarbij vaststelt wat je doel is in een bepaalde situatie. Want als het niet je doel is om honderd procent succesvol te zijn, dan hoef je ook niet je best te doen om al je fouten in die situatie te voorkomen. Overigens blijkt een effectiviteitsgraad van 80% in de meeste situaties voldoende.

Zelfs bij het opereren van mensen hoef je niet 100% perfect te zijn, zolang je maar boven de 90% komt, dan kan het menselijk lichaam het verder wel alleen af.

Jezelf confronteren vraagt dus vooral tijd en inzicht. Maar als je de tijd krijgt, dan komt het inzicht vanzelf. En anders kun je altijd nog iemand anders om hulp vragen. Hoewel dat kan natuurlijk behoorlijk confronterend zijn.

Reacties op dit artikel
Ikke, 2010-01-31
( 0 )

De eerste stap is waarschijnlijk het erkennen, dat je als mens niet perfect bent'


very important one..
Klaas, 2012-06-06
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl