X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Deuren sluiten: laat het je niet fataal worden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Fanne Fanne Auteur op infoyo sinds
19 Januari 2009


Bekijk het profiel van Fanne
Datum: 25-02-2009
Auteur: Fanne
Iedereen wil zich veilig voelen in zijn eigen huis. Daar hoort het goed sluiten van ramen en deuren sluiten vanzelfsprekend bij. De manier waarop dit gebeurt is zeer belangrijk en vraagt om verstandig handelen. Veel mensen staan onvoldoende stil bij de mogelijke gevaren van Ďte goed sluitení.

Onlangs bereikte ons het trieste bericht over de heer Zomers, de vader van een goede vriend. De heer Zomers, 89 jaar oud, woonde nog op zichzelf. Een krasse man, nog midden in het leven, geliefd door familie, vrienden en buurtgenoten.
Op een nacht is in het appartement van de heer Zomers iets gaan smeulen. Nog steeds is onbekend wat de oorzaak was, maar plotseling was er sprake van grote rookontwikkeling.
De heer Zomers is wakker geworden en zocht door de rook, in het donker, zijn weg naar de voordeur. Dit lukte hem en zijn redding leek nabij. Het lukte hem echter niet de voordeur te openen. Deze had hij zoals altijd met de huissleutel gesloten. De sleutel hing netjes bij de andere sleutels in het sleutelbakje in de keuken. Daar kon de heer Zomers niet meer naar toe, de rookontwikkeling was te hevig. Met zijn volle bewustzijn nam hij zijn wandelstok en bonkte op de deur, de vloer en het plafond. De onderbuurvrouw werd wakker en realiseerde zich dat er iets ernstigs aan de hand was. Zij ging naar de bovenetage en hoorde achter de voordeur de heer Zomers nog roepen. Een schrijnende situatie omdat zij de deur evenmin kon openen. 112 werd snel gealarmeerd, maar kostbare minuten gingen verloren voordat de deur door hulpverleners met geweld kon worden geforceerd.
De heer Zomers werd in het halletje aangetroffen. Hij zat tegen de muur, erg benauwd en hevig in paniek. Wonder boven wonder was er nog geen sprake van brand, echter de rookontwikkeling was enorm. Het vervolg is verdrietig. De heer Zomers werd opgenomen op de Intensive Care in het ziekenhuis met problemen aan luchtwegen en longen. Enkele weken volgden van angst en hoop voor de familie. De man die zijn hele leven zo vitaal was geweest leverde iedere dag meer in, en na bijna 3 weken werd een longontsteking hem fataal.
Het had zo anders kunnen zijn. Had de heer Zomers zijn voordeur niet met een sleutel maar met deurgrendels afgesloten, dan was hij naar alle waarschijnlijkheid met de schrik vrijgekomen. Of had bij de sleutel maar op het slot laten zitten, dan was er waarschijnlijk ook niets aan de hand geweest. Na een opknapbeurt van zijn appartement had hij dan nog een aantal goede jaren prettig kunnen leven. Het mocht niet zo zijn. Voor ons is het overigens het tweede dramatische ongeval door deze verkeerde manier van afsluiten. Eerder verloor een zusje haar overbuurman bij een snel uitslaande brand. Hij werd achter de voordeur gevonden. Ook hier bleek de deur gesloten met een sleutel die niet onder handbereik was. Blijkbaar kan een mens in paniek de weg naar de deur vinden, maar denkt men er niet aan om eerst de noodzakelijke sleutel te gaan pakken. En dan is het mogelijk te laat. Het voorgaande is iets om over na te denken. Wij sluiten zelf de deur van binnenuit altijd met de deurgrendels, en niet met een sleutel. Wij gaan er van uit dat wanneer het ooit nodig zou zijn, wij in een automatisme deze grendels in een automatisme zullen kunnen openen. Daarbij is de deur met deze grendels voldoende goed gesloten. Wil een inbreker perse binnen, dan helpt daar immers geen sleutel of grendel aan.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl