X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verwarring in gevoelens die men depressie noemt

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Xarama Xarama Auteur op infoyo sinds
06 Mei 2009


Bekijk het profiel van Xarama
Datum: 20-05-2009
Auteur: Xarama
Depressies zijn er in vele soorten en maten. Het komt gewoon voor in de herfst omdat we dan minder licht hebben. Dan helpt lichttherapie heel goed, een zonnebank kuurtje is meestal al voldoende om er weer bovenop te geraken. Heeft de depressie echter een andere oorzaak dan moet je hulp inschakelen. We zijn allemaal wel een emotioneel en uit ons doen,vooral na een gebeurtenis die een behoorlijke impact in ons leven heeft.

Emotionele noodzaak

Indien we door een gebeurtenis uit ons normale doen geraken,dan moeten bepaalde zaken bespreekbaar gemaakt worden. Je loopt met iets rond wat je niet verwerkt hebt, dat graag verwerkt wil worden. De meeste van ons willen dat niet als zodanig erkennen. Want wie wil nou graag toegeven dat zijn psychés in nood zit. Laat staan dat er hulp bij gevraagd wordt. Toch is het belangrijk wel te doen. De depressie heeft altijd een oorzaak. Het kan een fysieke oorzaak hebben[een voedingstof die we missen], maar vaak heeft het te maken met onverwerkte zaken. Het is niet altijd gemakkelijk om meteen te achterhalen waar de depressie vandaan komt. Iedereen voelt zich wel eens down zonder reden. Dat zijn meestal kleine zaken waar je niet blij mee bent. Je kunt een depressie creëren met je denken. Als je gaat denken dat het allemaal slecht is in je leven, ben je niet goed bezig. Creëer je vanzelf een depressie. Word je verdrietig en zie je het helemaal niet meer zitten. Het denken kan de “last” zwaarder of lichter maken, daarin heb je altijd een keuze. Dus positief denken is al de eerste stap die genomen kan worden. Overal lees je hoe je het beste een depressie kunt aanpakken en wat je er tegen kunt doen, dat klopt en is ook zo. Maar als je merkt dat er geen verbetering inzit, schroom dan niet om professionele hulp erbij te halen. Want een langdurige depressie kan je in een heel donker gat drijven, zonder dat je het in de gaten hebt. Zover moet je het niet laten komen. We hebben allemaal wel zelf in de hand hoever we iets laten komen. Vanuit de omgeving komen de eerste signalen. Iedereen reageert toch anders op de depressie, dat heeft te maken met het soort persoon die je bent. Zelfs overdreven vrolijkheid kan een symptoom zijn. Deze mens is gewoon goed in het maskeren voor de buitenwereld hoe het werkelijk van binnen voelt. Geen enkele depressie is het zelfde, zoals geen enkel mens hetzelfde is. Heb je er eenmaal een gehad komt het vaker terug, bij dezelfde gebeurtenissen. Door anders te reageren op die bewuste gebeurtenis, is er al veel gewonnen. Als je dat in de gaten houdt ben je heel goed op weg.

Leefregels bepalen voorjezelf

Het overkomt ons allemaal, geen enkel individu uitgezonderd.Het grootste belang is dat je zelf de regisseur van je leven bent en beseft dat er uit ziekte geen winst te behalen is door erin te blijven hangen.De winst ligt in het aanpakken van je aandoening.Besef dat men in het beginsel je wel steunt  en helpt,maar als het te lang gaat duren zal dat verminderen.Onderzoek voor jezelf wat je nodig hebt,wat je gevalideerd wil krijgen.Ga dan aan de slag met jezelf en kijk wat je zelf kunt doen in je dagelijkse leven. Er zijn veel goede boeken met boordevolle  goed informatie.Toch ben ik van mening dat  er goede alternatieve akties zijn om ervoor te zorgen dat je niet aan de depressie ten onder gaat. Kies voor een goede coach of therapeut die niet alleen met je brein aan de slag gaat, want dat werkt niet langdurig. Lichaam en geest zijn beiden in nood bij een depressie.Werkzaamheid op beide fronten is aan te bevelen.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl