X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom pleegt iemand zelfmoord?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +7 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van carlatje carlatje Auteur op infoyo sinds
12 Oktober 2009


Bekijk het profiel van carlatje
Datum: 14-10-2009
Auteur: Carlatje
Zelfmoord is de hype van tegenwoordig. Vele mensen zien het einde van hun problemen niet meer en denken daarbij aan zelfmoord. Zelfmoord is de laatste jaren ferm gestegen en dit niet alleen bij onbekenden. Denk maar aan zangeres en presentatrice Yasmine. Zelf heb ik een aantal maanden geleden mijn schoonbroer verloren door zelfmoord.  De grote vraag voor iedereen: waarom? . Helaas moet ik het antwoord op deze vraag u schuldig blijven, maar ik kan uit een persoonlijke uitvalshoek proberen om mensen te helpen de signalen te zien bij een persoon die het overweegt om zelfmoord te plegen.

Aanzet tot zelfmoord.

Iemand die beslist om zelfmoord te plegen, heeft deze beslissing niet genomen van dag op dag. Er gaat een gans proces aan vooraf. Zelfmoord plegen is iets wat veel lef vraagt. Maar zoals je waarschijnlijk wel al weet  zijn het de mensen waar je het minst van verwacht die toch  zelfmoord plegen. Dit zijn mensen die geen andere uitweg meer zien en die denken dat alles zal opgelost raken als zij er niet meer zijn. Zelfmoord is iets wat men doet uit wanhoop. Deze wanhoop kan veroorzaakt worden door een mislukt huwelijk, financiele problemen of zelfs pestgedrag. De oorzaken van zelfmoord zijn heel uitlopend en voor bepaalde mensen is het de moeite niet waard om er zorgen over te maken terwijl het voor anderen de druppel is die de emmer doet overlopen. Denk dus niet dat een gelukkig getrouwde man met voldoende financiële middelen en een pracht van een job, niet in staat is om over te gaan tot deze wanhoopsdaad. Meestal maar niet altijd, is zelfmoord het gevolg van een depressie. Iemand met een depressie heeft vlugger zelfmoordneigingen dan een gezond iemand. Wat natuurlijk niet wegneemt dat niet iedereen die zelfmoord pleegt de stempel krijgt van een depressief persoon.

Signalen

Meestal denkt iedereen dat hij of zij zeker en vast wel zal zien als er iemand zelfmoordneigingen heeft. Jammer genoeg is het zeker niet zo. Mijn schoonbroer zag er gelukkig uit en praatte nooit over de dood of zelfmoord. De voornaamste signalen zijn;
- Als een persoon zich volledig terugtrekt in zijn eigen leven en niets wil zeggen over zijn huwelijk, zijn baan of alles wat rond de gewone gang van zaken draait. Telkens iemand erover begint zal deze persoon het onderwerp ontwijken door over iets helemaal anders te praten.
- Die persoon zal zich ook zo veel mogelijk afsluiten van familie en vrienden. Dit kan gebeuren door niet meer te bellen en/of te komen. Ook zal deze persoon altijd een smoes verzinnen om niet aanwezig te zijn op bepaalde familie feestgelegenheden.
- Soms zullen deze mensen huilen op de meest vreemde momenten.
- Als die persoon zijn defenitief besluit heeft genomen om tot deze wanhoopsdaad over te gaan zal je zien dat hij/zij volledig tot rust zal komen. Zijn of haar besluit staat vast en op één of andere manier zien ze uit tot de werkelijke daad.
- Vergeet in dit alles je eigen gevoel en intuïtie niet. Als je iemand goed kent en je voelt een verandering bij die persoon is het aan u om u open te stellen voor eventuele problemen waarmee deze persoon worstelt. Een persoon met zelfmoordneigingen zal dan ook nooit zelf om hulp vragen. Wie wel om hulp vraagt zal dat meestal doen op een subtiele manier, waar het aan u is om tussen de regels door te lezen.

Eerbetoon

Eerbetoon Dit artikel is voor mij een eerbetoon aan mijn dierbare schoonbroer. Hopelijk zijn er mensen die door dit artikel te lezen kunnen voorkomen dat iemand deze wanhoopsdaad doet. Heb je een vermoeden bij iemand, twijfel dan niet om erover te praten met familie of een ander vertrouwenspersoon. En voor iedereen die kampt met zelfmoordneigingen heb ik 1 goede raad. De mensen rondom u, houden van u. Voor hen is het geen oplossing als jij er niet meer bent. Er blijft dan enkel een grote leegte en heel veel verdriet. Praat met die mensen en wees niet te trots of te bang om hulp te vragen.


R.I.P. Jonas
(3/11/1984- 4/7/2009)

Reacties op dit artikel
Sebasjo, 2009-10-15
( -1 )

Het is zo dat er altijd nog hoop is. Zelfmoord is geen oplossing. Ook een poging daartoe niet. En suicidale neigingen zijn te overwinnen. Ik ben er grotendeels vanaf gekomen.
Met hulp van de kerk en vrienden. God bestaat echt!
Carina03, 2009-10-19
( +6 )

Een heel goed geschreven artikel. Het spijt me heel erg voor je dat je schoonbroer deze stap genomen heeft. Neem het jezelf niet kwalijk en ook je schoonbroer niet, ik denk dat hij geen andere uitweg meer zag. Neem het jezelf ook niet kwalijk dat je niets hebt gemerkt juist in de eigen omgeving verbergen de meeste mensen hun problemen. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte en troost je met de gedachte dat hij dit zelf gewild heeft en nu de rust heeft die hij zocht.
Violin, 2010-10-17
( +3 )

Mijn exvriend uit mijn jeugd heeft zich opgehangen.11 okt.2010. Ik ben bij zijn begrafenis geweest. Ik ben er kapot van. Zijn vrouw en kinderen en overige familie en vrienden ook. Hij heeft zich opgehangen in 1 van de kamers in zijn huis. En waarom, omdat naar men vertelde dat hij is ontslagen voor zijn werk. Een dochtertje en een zoon en een vrouw, en nog wel zelfmoord thuis. Ik begrijp het niet. Dan nog zit ik met een gezamenlijke verleden die ik eigenlijk ook kwijt ben. tuurlijk heb je je herrinneringen maar je kan ze niet meer delen, met de persoon, Ik vind het een hele nare gevoel. Op internet probeer ik antwoord te vinden op mijn gevoel hoe wat waarom hoe kan ik ermee omgaan. Hij heeft zijn geheim meegenomen, ...is het vanwege zijn ontslag heeft hij nog meer problemen. .... allemaal vragen... bah wat naar
Diana , 2011-04-19
( +1 )

Kort geleden is de man van mijn vriendin opgenomen, wegens langdurige depressie, ook omdat hij dood wilde, riep dat herhaaldelijk, hij heeft zich opgehangen aan een elektriciteit kabelstreng in zijn kamer van de psychiatrische kliniek, waar hij behandeld werd.
is er iet mis met de kliniek?
Carlatje, 2011-04-20
( 0 )

Beste Diana,

Ik vind het heel jammer van de man van u vriendin. Jammer genoeg speelde de wanhoopsdaad al een tijdje in zijn hoofd dus is dat voor die man dan niet simpel om dat zomaar weer te vergeten. Als de kliniek op de hoogte was van zijn depressieve gedachten ( wat waarschijnlijk wel zo was) dan is het aan het personeel om een extra oogje in het zeil te houden. Kan je die mensen nu iets kwalijk nemen? Eigenlijk niet, hoe hard het ook klinkt, het was zijn keuze en hij voelde zich gelukkig met zijn besluit. Mensen die aan zelfmoord denken zien geen andere uitwegen meer en denken dat de mensen rondom hen ze beter kwijt zijn dan rijk. Niets is minder waar natuurlijk. Ik wens u vriendin en u veel sterkte toe en als je behoefte hebt aan een babbel mag je dat altijd eens doen via e-mail. ( carla.164@hotmail.com) Het verdriet gaat nooit weg maar je leert het wel een plaatsje geven. Hoe moeilijk het ook nu klinkt, het is echt waar. Ik ga nog iedere week naar het graf van mijn schoonbroer. Dat doe ik nu al bijna 2 jaar lang en ik haal er veel innerlijke rust uit. Nu mijn kindje bijna drie jaar is begint ze te vragen waar nonkel Jonas is als we samen naar het graf gaan. Dan wijs ik in de lucht en zeg dat nonkel Jonas op een grote witte wolk zit te lachen naar haar en dat hij haar voor altijd goed zal beschermen. Veel sterkte!!!
Kavi, 2012-03-28
( -3 )

Hallo allemaal,
echt heel naar al dat verhalen. ik woon op dit moment in koerdistan, hier begint hoog te stijgen de zelfmoordplegingen, in mijn stad is binnen een maand 9 jongeren hebben zelfmoord gepleegd en het zijn ook allemaal de kinderen van rijke ouders of de thuissiuatie is goed leven het gaat allemaal niet om geld. ik snap zelf niet waarom ze dat doen
Reza, 2012-06-30
( +2 )

Beste mensen ik ben ook myn vriend verloren over 4 maanden en ik heb het nu ook erg moeilyk met die gedachten ik ben ook opgenomen in een psychieatrie sommege momenten is het beter vandaag weer een terugval ik kan je verzekeren het is geen lachertje ik wil dan ook iedereen veel liefs en sterkte wensen
Kevin, 2012-10-31
( +1 )

Halo
ik ben men mama verloren toen ik 14was ze had zich opgehangen aan de trap en ik heb haar gevonden :shet is nu 6jaar geleden en zit nog altijd met vragen
ik ben vorige week naar een medium gegaan en ik eindelijk een paar antworden gekregen maar ik kan haar nog altijd ni loslaten :s
Sander, 2012-11-25
( 0 )

Mijn broer is alles kwijt tot aan zijn eigenwaardes aan toe hij heeft geen huis meer geen werk geen geld helemaal niets.
hij drinkt en praat veel over zelfmoord hij wil van de dordtse brug afspringen met een touw om zijn nek.wat moet ik als broer mee ik kan niet meer tot hem door dringen.ik kan hem ook niet meer vertellen dat het beter kan worden want hij luisterd alleen nog naar de stemmen in zijn hoofd die zeggen dat hij moet sterven wie weet ALSJEBLIEFT WAT KAN IK ALS ZIJN BROER NOG DOEN.
ik hou van hem en wil hem echt niet kwijt hij is pas 41 HELP ME ALJEBLIEFT
X and y, 2013-04-14
( 0 )

Zulke artikelen maken me enigszins kwaad. Zeker dat Zelfmoord bekeken wordt als een wanhoopsdaad. Er zijn genoeg mensen die bv. hun eigen niet kunnen /of nooit kunnen zijn : Zoals Transgenders en INTP persoonlijkheden. De pijn die sommige mensen hebben hun eigen niet te kunnen zijn, kan je ook nooit oplossen. Geen arts, Geen Psych, Geen familie EN DAT betekent dat de oorzaak wel degelijk jij en de maatschappij bent, niet die er genoeg van hebben en uit het leven stappen. In België komen ze met preventie af, door mogelijke zelfmoordenaars te laten zien as ze voor de trein springen, ze er andere mensen mee schaden, ook dom georganiseerd door de wetgever betreft de financiële kant : Want ja, je weet dat als je voor de trein springt, je ouders en familie het mogen betalen. Mensen geraken niet op hun werk en de treinmachinist heeft er PTSS van. EN als die mensen hun eigen niet kunnen zijn en gevraagd word : Doe normaal; Dan geeff je ze nog meer schuld en springen ze zeker. Ik ben zeker al lang suicide, mij geen probleem, moet ik daar voor gestraft worden ? Moeten ze dan plots inspringen voor hulp op mij want ze weten beter ? Maar ik heb me voorgenomen, door mijn rebels overlevings-karakter, zeflmoord niet te plegen, ik kies een andere kant : ik moord als ik vertrek. Gaan we dan morgen definiëren dat moord ook een wanhoopsdaad is ?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl