X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De grote vriendschapstest!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-3
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van JosPassage JosPassage Auteur op infoyo sinds
25 Januari 2010


Bekijk het profiel van JosPassage
Datum: 26-01-2010
Auteur: JosPassage
Deze test is ervoor bedoeld onderscheid te maken tussen vrienden en kennissen.Met 6 simpele testjes komt u er achter of de mensen die u als vrienden beschouwt ook echt uw vrienden zijn, of niet.Instructies:- voer alle 6 testjes op dezelfde personen uit.- Neem ruim de tijd hiervoor. Doe dus niet alles op één dag.- Maak aan het eind van de testjes balans op; wie meer dan 4 testjes positief behaalt is uw vriend, iedereen die minder behaalt is slechts  een kennis.

Let op: De test is enkel bedoeld als richtlijn zodat u aan het eind van de test meer duidelijkheid ervaart omtrent wie uw vrienden zijn en wie niet. Daarna moet u zelf beslissen wat u met deze wetenschap doet.

Veel plezier en veel succes! Test 1. Interesse.

Eén belangrijk criterium dat bepaald of iemand uw vriend is of niet is hoe geïnteresseerd diegene in uw leven is.
Als diegene geen interesse vertoont in uw leven is hij of zij enkel geïnteresseerd in zijn eigen.

Stap 1: Vertel uw ‘vriend of vriendin’ over iets dat zich momenteel in uw leven afspeelt. Iets dat belangrijk voor u is.
Wacht een week om te zien of hij of zij contact met u opneemt om na te vragen hoe het een en ander is afgelopen.

Stap 2: Is de week voorbij en men heeft géén contact met u opgenomen, bel dan de persoon in kwestie op voor iets onbenulligs en wacht af of hij of zij zelf het thema ter sprake brengt c.q. bij deze gelegenheid even informeert hoe e.e.a. gegaan is.

Stap 3: Begint de persoon in kwestie er niet uit zichzelf over, geef dan subtiele hints betreffende het thema en kijk of hij of zij zich er nog überhaupt aan herinnert. Zo niet; laat het dan ook rusten en begin er niet uit uzelf over.Test 2. Loyaliteit.

Echte vrienden kennen de waarde van vertrouwen in een relatie. We gaan dus kijken of ‘geheimen’ veilig zijn bij de persoon in kwestie, of niet.

Stap 1: Vertel de persoon in kwestie, in vertrouwen, een geheim of geef hem informatie over een gezamenlijke vriend of vriendin. Vraag de ander wel toestemming om informatie door te spelen.

Stap 2: Wacht nu af of hetgeen u uw ‘vriend of vriendin’ in vertrouwen vertelde bij u terugkomt c.q. of de persoon waarover het geheim of de desbetreffende informatie in eerste instantie ging u later aanspreekt op het feit dat hij of zij heft vernomen dat u deze informatie heeft doorgespeeld aan iemand anders. Komt de informatie bij u terug, weet u dat degene die u de informatie had toevertrouwd, de informatie schaamteloos heeft doorgespeeld.Test 3. Trots.

Echte vrienden zijn trots op hetgeen u bewerkstelligd of bereikt hebt, niet jaloers op uw succes.
Iedereen kan u vertellen dat u niet zo sip moet kijken of dat u zich geen zorgen moet maken. Dat maakt echter slechts dat hen zich op dat moment beter voelen. U heeft er verder niet veel aan.
Wie van uw ‘vrienden’ geeft u wel eens een schouderklopje of geeft u een compliment over iets dat u goed hebt gedaan?
Echte vrienden doen dat, juist omdat ze niet geregeerd worden door jaloersheid en afgunst.

Stap 1: Vertel de persoon in kwestie over goed nieuws dat u juist hebt gehoord of over iets dat u zojuist hebt gedaan of meegemaakt dat voor u belangrijk is en waarop u trots bent. Wacht nu de reactie af van diegene.
Hou daarbij in gedachte dat: het makkelijk is om iemand te vinden die ons opvrolijkt als het ons niet goed gaat maar dat het moeilijk is om iemand te vinden die ons feliciteert met ons succes als het goed gaat.
Test 4. Eerlijkheid.

Een echte vriend is iemand die ok de dingen verteld die u niet wilt horen.
Hij of zij is bereid om uw relatie op het spel te zetten door u op iets te wijzen dat u niet goed doet, om u er uiteindelijk mee te kunen helpen.
De persoon in kwestie: zegt hij of zij wel eens dingen tegen u die goed bedoeld zijn ondanks dat hij of zij weet dat u er misschien boos over wordt?
Test 5. Respect.

Een echte vriend respecteert uw wensen.

- vertel de persoon in kwestie dat er iets absoluut geweldigs in uw leven gaande is maar zeg erbij dat u er op dit moment nog niet over wilt praten.

Hier komt de truc: er is een verschil tussen oprecht interesse en botte nieuwsgierigheid. Een echte vriend is wel geïnteresseerd in hetgeen gaande is maar zal u verder met rust laten, niet er over door blijven vragen, omdat hij uw wens er nu niet over te praten respecteert. Een echte vriend zal wel zo nu en dan eens informeren hoe het er mee is maar blijft niet doordrammen om te weten te komen wat er gaande is, enkel om zijn of haar nieuwsgierigheid te bevredigen.
Mensen die enkel hun nieuwsgierigheid willen bevredigen zijn enkel geïnteresseerd in het ‘laatste nieuws’ maar niet in u of uw leven.
Test 6. Opoffering.

Is de persoon in kwestie bereid iets wat voor hem belangrijk is op te geven zodat u er op dat moment beter van wordt?
Zou de persoon in kwestie bijvoorbeeld zijn vrije tijd opofferen als het u ten goede zou komen?
Stel: u moet plotseling naar het ziekenhuis en heeft niemand die op uw kinderen kan passen. Zou de persoon in kwestie dan aanbieden zo lang op uw kinderen te letten?
Probeer het eens uit.


Tot zover deze test.

Reacties op dit artikel
Merel, 2010-01-26
( +3 )

Vriendschap komt van 2 kanten. Om een vriend zo uit te testen zegt iets over je vriendschap naar de ander toe. Ben jij dan zelf wel zo'n goede vriend?
JosPassage, 2010-01-26
( +2 )

Ja natuurlijk. Deze test is ook niet zo bedoeld zoals jij hem schijnbaar begrepen hebt.
Misschien wat onduidelijkheid van mijn kant?
Deze test is voor mensen die niet zeker zijn of hun vrienden wel echt hun vrienden zijn en het zeker willen weten.
Merel, 2010-01-26
( +1 )

Maar ben jij dan wel een echte vriend als je dit soort testjes gaat doen? Als je zelf niet een echte vriend bent dan doe je volgens mij dit soort dingen. Ik zou mijn vrienden nooit op deze manier behandelen. Volgens mij kun je beter in gesprek gaan met je vrienden en confronterend zijn, dan dat je op een geniepige manier probeert te ontdekken of iemand solidair is met je of niet.
JosPassage, 2010-01-26
( +2 )

In gesprek gaan is natuurlijk altijd een optie. In een vriendschap of een relatie zou immers alles bespreekbaar moeten zijn, toch?
Ik denk echter dat 'wel of niet een vriend zijn' niets te maken heeft met het doen van een dergelijke test. Hij is namelijk niet bedoeld om er willekeurig en zonder echte aanleiding je vrienden mee te gaan testen. Als je dat zou doen, zou je inderdaad niet zo'n lekker vriend zijn!
Mocht je echter twijfelen over een bepaalde vriendschap en je wilt niet het risico lopen deze vriendschap in gevaar te brengen door die bepaalde vriend met je twijfels te confronteren of je wilt liever eerst de kat uit de boom kijken voordat je daadwerkelijk een gesprek aangaat, dan zou deze test een hulpbron voor je kunnen zijn.
En dat is ook het enige waar hij voor bedoeld is; als hulpbron.
Merel, 2010-01-26
( +2 )

Oke, ik begrijp wat je bedoeld, alleen kwam dit niet duidelijk in je artikel door. Voor mij is deze test niet besteed, maar mogelijk voor anderen wel. Levenservaring zegt voor mij meer. Het betekend eigenlijk dat niemand echte vrienden heeft, hiermee bedoel ik niet je relatie, maar wel wat vrienden aangaat. Iedereen kiest uiteindelijk voor zichzelf, of de gemakkelijkste weg. Goed dat we dit kunnen delen via deze site, ik hoop dat veel mensen je site zullen bezoeken en er hun mening over geven, en ook laten weten of het testje heeft gewerkt. Ik zal je artikelen blijven volgen, vind dit in elk geval een interessant onderwerp. Succes met schrijven.
Robert, 2010-06-30
( +2 )

Nuttige informatie Jos. Ik ga zeker een paar testen uit zetten omdat ik twijfel heb bij een persoon. Gaat ie met mij om i.v.m. mijn persoonlijkheid of door mijn vrijgeverheid.
Rob looman, 2010-07-24
( +1 )

Vrienden koop je niet kopen maakt je wereld klein vrienden krijg je om er zelf een te zijn
Fatima, 2012-02-16
( +1 )

Waar is die test wajooo
Rachel, 2012-05-16
( +2 )

Heel nuttige informatie volgens mij. Blijkt dat ik geen vrienden heb alleen mensen die beter van mij willen worden.
Rania, 2012-08-12
( +1 )

Ik had een beste vrindin.ze liet me altijd in de steek
Geheime meid, 2012-08-12
( +1 )

ALS JE EEN LEUKE JONGE BENT.BEL ME DAN ALS JE LEUK BENT 0478745637
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl