X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een burn-out, wat nu?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Anke Anke Auteur op infoyo sinds
18 November 2010


Bekijk het profiel van Anke
Datum: 19-11-2010
Auteur: Anke
Iedereen heeft er wel eens van gehoord, een burn-out. Wat is dat eigenlijk precies? En is het niet allemaal onzin? En mij zal dat echt niet overkomen! Een burn-out schijnt veel voor te komen bij mensen tussen de eind twintig en eind dertig. Zij kampen met veel verschillende "problemen", zoals samenwonen, trouwen, kinderen, eigen huis, hypotheek, carriere. Of blijf ik single? Wil ik toch een partner? En kinderen?

Het zijn keuzes waarvoor wij "dertigers" staan en die de rest van ons leven zullen beÔnvloeden en dat is niet niks. En wat als je plannen worden verstoord. Je hebt niet die carriere opgebouwd, je hebt nog niet die HBO opleiding afgerond en je zit thuis met een burn-out. Moet je dan je plannen wijzigen? Nou, momenteel zit ik zelf in zo'n burn-out situatie en het is een emotionele achtbaan, dat kan ik je wel zeggen. Het ene moment ben je superblij met alles wat je tot nu toe hebt gedaan of bereikt. En het andere moment voel je je alsof je gefaald hebt. Voor mij persoonlijk komt dan de vraag naar boven: "Waarom stel ik ook zo'n hoge eisen?". En ik denk dat meer dertigers dat doen. Waarom moet alles perfect zijn? Waarom moeten we allemaal een perfect huis, een perfecte partner, perfecte kinderen en de perfecte carriere hebben? Dat zijn toch niet de regels van het leven? Het gaat er toch om dat je gelukkig bent. Of je dat nu bent als een getrouwde schoonmaakster of een single directeur. Dit is nu maar een kort stukje van de gedachten die door mijn hoofd flitsen. In de komende weken zal ik waarschijnlijk voor nog veel meer vraagstukken komen te staan. Maar gelukkig kan ik ze nu van me af schrijven. Misschien zijn er wel meer mensen die momenteel in zo'n situatie zitten?

Reacties op dit artikel
DonnaV, 2010-11-20
( 0 )

Men verzuimt keuzes te maken. Je kunt namelijk niet alles hebben. En die zin is heel dubbelzinnig. Je kunt niet alles hebben. Zolang je bezig bent met alles te verwezenlijken in je leven aan zaken die je wilt hebben ga je gewoon door en voel je je daar ook goed bij. Dan kom je op een punt dat je alles hebt en dan is het dag in dag uit vechten om het te houden. Geen uitdagingen meer en enorme, vaak financiele druk. Of het lukt juist niet om die dingen te verwezenlijken, ook dan zal het op een gegeven moment mis gaan. je faalt.
En dan brand je af, in beide situaties omdat je het niet kunt hebben, de druk, de teleurstelling of de leegte.
Dus, bedenk eerder, voordat je al die luchtkastelen najaagt dat je gewoon niet alles kunt hebben en maak keuzes. Zo houdt je altijd dingen over om in een later (saai) stadium voor te gaan en wordt de druk nooit te groot. Want je kunt echt niet alles hebben.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl