X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Essent te koop. Nuon ook. Eneco volgt.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 16-01-2009
Auteur: Beanbag
De afhankelijkheid van energie is groot. Wij kunnen niet meer zonder. Toch beseffen we dat we in een tijd leven dat de olie op begint te raken en energie steeds duurder zal worden. Wat staat voor de deur?

RWE koopt Essent voor 9,3 miljard. Dong of een Zweeds bedrijf wil Nuon kopen. Eneco wil ook verkocht worden. De miljarden liggen weer voor het oprapen. De volgende financiŽle sof begint zich af te tekenen. Na de internetcrisis zitten we nu met het kredietcircus. De energiecrisis is voorspelbaar. Zie wat Rusland doet als het extreem ko0ud is: jawel de gaskraan dicht. Wat olie alles kan veroorzaken weten we uit de geschiedenis van de 2 oliecrises in de jaren zeventig.
De overheden wrijven zich in de handen, want zij zullen al die miljarden gaan ontvangen. Als ze ze dan, zoals Noord-Holland en Groningen op een Ijslandse bank zetten, zijn ze overigens net zo snel weer kwijt.
Weer speelt alleen het grote geld. De beslissers hebben allen eurotekens in hun ogen. Noord-Brabant dat meer dan 2 miljard euro gaat vangen, Limburg en Glederland net iets minder. Hebben we dat niet eerder gezien? Niet zo lang geleden verkochten de overheden, gemeenten voorop, de kabelmaatschappijen. Waarom? Omdat zij de kosten, die de toekomstige vernieuwing en uitbreiding met zich mee zou brengen, niet konden dragen. Zij ontvingen tientallen miljoenen. Waar zijn die nu? Zijn de ontvangende gemeenten steenrijk? Betalen hun inwoners lage belastingen en heffingen? Neen! Geen van dit alles. Het geld is verbrast. Deels aan positieve investeringen, deels aan hobbyÔsme. Stel je eens voor je bent gedeputeerde en je mag 2,3 miljard in ontvangst nemen als cadeau. Je moet van een andere planeet komen wil je je staande houden onder alle druk en wensen. Dus, gewoon niet doen. Niet verkopen, want het geld maakt niemand gelukkig. Integendeel, het zorgt nu al, terwijl het er nog niet is, voor politieke onrust, want alle partijen willen er van mee snoepen. Wat gebeurt er als Essent daadwerkelijk wordt verkocht? De prijs van electriciteit en gas zal stijgen, want RWE moet zijn geld terugverdienen. Het trucje dat de energiebedrijven uithalen is zeer doorzichtig. Per 1 januari verhogen ze de prijzen fors, want dat is de nasleep voor de hoge olieprijs die er was. Terwijl ze de prijs per 1 juli zacht verlagen, want alhoewel de olieprijs daarna daalde en extreem laag was, stijgt hij nu weer. Dus kan men niet teveel verlagen, enzovoorts. Ze liggen krom van het lachen bij de bedrijven zelf, want die achterlijke afnemers laten zich lekker weer pakken, terwijl de bedrijfswinsten exploderen.
Treedt de toezichthouder hiertegen op? Neen. Natuurlijk niet. Hoogervorst, de baas van het NMa, laat alleen van zich horen als hem niets wordt gevraagd. Daar was hij altijd al sterk in. Zich niet bemoeien met wat hij moet doen, maar wel een mening hebben als niemand er in geÔnteresseerd is. Dus van die kant hoeven we niets te verwachten. Dan de regering. Neen, ook die geeft niet thuis. Die heeft het te druk. Waarmee? Met zwijgen.
Rest de eigen verantwoordelijkheid van de verbruiker. Ga weg bij Essent! Ga weg bij Nuon! Ga weg bij Eneco! Sluit je massaal aan bij Greenchoice. Dat bedrijf verdeint het, want zij werken met groene stroom, groen gas. Zij zetten hun winsten om in windmolens, biogasinstallaties, aankoop van oerbos. Ga maar door. Hun directeuren verdienen een normaal salaris en hebben geen dienstauto en wat dies meer zij.
Laat je niet steeds in een hoek drukken. Verdedig je eigenbelang. En dat van je kinderen. Laat de grote energiereuzen gewoon in de kou staan! 

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl