X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het verleden en de toekomst

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 13-02-2009
Auteur: Normyo
Zonder verleden is er natuurlijk geen toekomst. Maar het lijkt er steeds meer op, dat de toekomst eigenlijk niet mag bestaan en dat het verleden voorrang heeft boven de toekomst. Kijk maar eens hoe hard gewerkt wordt om het verleden de toekomst te laten bepalen.

Het verleden

Het vervelende aan verleden en toekomst is dat het maar een moment verwijderd is van waar ik nu ben. Het verleden kan ik echter vasthouden, door wat ik me er van herinner. Maar het verleden wordt ook gecopieerd, omdat we van alles en nog wat in ons heden baseren op het verleden.

Welke definitie geldt voor de zwaartekracht? Eentje die een Engelse natuurkundige bedacht heeft. Wat is de definitie voor onderwijskunde? Eentje die bedacht is toen de onderwijskunde werd bedacht. Welke definitie gebruiken we voor geld? Eentje die bedacht is toen het geld werd uitgevonden. Het verleden speelt dus iedere dag mee in ons leven.

Nu is dat ook maar goed ook, want als iedereen het verleden zou laten voor wat het was en alles opnieuw uitvond, dan zou er pas echt een Babelonische spraakverwarring ontstaan. Als iedereen zijn definitie zou bedenken voor ieder onderwerp dat we kunnen bedenken in dit ondermaanse, zou niemand meer iets van elkaar begrijpen.

De toekomst

Voor het heden is het dus wel eens handig om definities te gebruiken, die in het verleden werden vastgesteld. Het vreemde is echter, dat de definities die in gebruik zijn vaak jaren achterlopen bij de werkelijkheid binnen een bepaald vakgebied.

Zwaartekracht is in natuurkundige kringen allang niet meer simpelweg een kracht tussen twee voorwerpen. De kans is zelfs groot dat op een bepaald moment vastgesteld moet worden, dat zwaartekracht helemaal niet bestaat in de vorm, zoals die in de huidige vorm in het onderwijs wordt onderwezen. Het vreemde is echter, dat de vervanging van de definitie vaak langer op zich laat wachten, dan de ontdekking van de reden voor de verandering.

Zo kun je bijvoorbeeld geruststellen, dat onderwijskunde langzaam maar zeker verwordt tot een vakgebied dat zich bezighoudt met het onderzoeken, ontwikkelen, gebruiken van effectieve opleidingsmethoden gebruikmakend van kennis uit het eigen vakgebied en andere vakgebieden. Terwijl de huidige definitie toch echt niet verder komt dan het onderzoeken van opleidingsmethoden op basis van multidisciplinaire kennis, met als doel effectieve methodes te ontdekken of ontwikkelen.

Wat dat betreft loopt het verleden altijd een beetje achter op wat er in de toekomst werkelijk gebeurt. Wordt het misschien niet eens tijd, dat we wat flexibeler omgaan met de verworvenheden uit het verleden?


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl