X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Je eigen vragen beantwoorden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 24-07-2009
Auteur: Normyo
Als er iets moeilijk is, dan is dat wel het beantwoorden van de vragen die we onszelf stellen. Vragen als: Moet ik nu wel of niet dat pak kopen? Moet ik nu wel of niet me aanpassen aan anderen? Of vragen als: Moet je mensen tegen zichzelf beschermen? Is het goed om deze baan te nemen of juist die anderen?

Drie mogelijke manieren

Omdat we het vaak zo moeilijk vinden om vragen te beantwoorden, hebben mensen twee mogelijke antwoordsystemen bedacht. De eerste is die waarbij we kijken naar de logische regels die van toepassing zijn. De tweede is die waarbij we kijken naar wat anderen vinden dat het antwoord is.

De derde methode van beantwoorden van onze eigen vragen is luisteren naar wat we zelf willen. Iets wat we vaak maar zelden doen. Misschien is dat ook wel reden dat we zo'n moeite hebben bij het vinden van de antwoorden op de vragen die we hebben. We luisteren zelden naar onszelf bij het beantwoorden van onze eigen vragen.

Logica

Dit lijkt vaak de eenvoudigste manier van het vinden van een antwoord, ook al is het misschien wel de manier die de meeste moeite kost. Er zijn echter een paar methodes bedacht binnen de logica van het antwoord. De bekendste is die van de afweging van voordelen tegenover nadelen. Daarbij is het belangrijk van tevoren vast te stellen welke aspecten als voordelen gezien worden en welke als nadelen.

Een andere logische methode is die van de ethiek. Waarbij er eigenlijk de vraag gesteld wordt aan elk antwoord bedacht op de vraag:
Voldoet het antwoord aan de eis dat het anderen of mijzelf niet kwetst of in gevaar brengt.
Binnen de logische methode van ethiek wordt vaak nog een zekere variatie aangebracht door het gekozen uitgangspunt. Je kunt namelijk kiezen voor nut of het voordeel voor de meerderheid of wat op dat moment als goed leven gezien wordt, of het minimaliseren van pijn zowel lichamelijk als geestelijk. Je kunt zelfs uitgaan van het principe maximalisatie van liefde om te komen tot een beslissing. Of wat zou je zeggen van minimalisering van ellende. En sommige mensen zullen als eisen stellen, voldoen de antwoorden aan de geboden van mijn god.

Deze aanpak heeft wel als nadeel, dat je je laat leiden door externe normen, waarvan je weer eerst moet bepalen of je het daarmee eens bent. Je vervangt dus eigenlijk de vragen waar je antwoord op zoek, voor andere vragen.

Anderen

Een volgens sommige mensen helemaal niet logische gedachtengang is het vragen naar de mening van anderen. Het is wel een hele simpele methode, waarbij je simpelweg de vraag voorlegt aan anderen met de vraag:
Wat zou jij doen als je ...
Het voordeel is dat je heel veel antwoorden kunt verzamelen en een keuze kunt maken voor een antwoord dat jouw het meeste aanstaat. En als je stevig in je schoenen staat, dan maak je zelfs de kans, dat je je eigen antwoord tegenkomt. Maar wat je dan eigenlijk doet is een ethische voorwaarde toepassen. Je stelt namelijk gewoon, dat je jouw antwoord goedkeurd, als blijkt dat er nog iemand anders is, die ook dat antwoord geeft. Waar het dan een beetje op neerkomt is dat je een soort stemming houdt over het antwoord dat je wil geven.

Het nadeel van deze aanpak kan zijn, dat je zoveel verschillende antwoorden krijgt, dat je moeite krijgt om een antwoord te vinden dat je aanstaat. Of het gevaar ontstaat, dat je maar een antwoord kiest omdat het je meeste aanstaat of omdat het het meeste voorkomt.

Luisteren naar jezelf

De reden dat we niet het antwoord in onszelf zoeken, door naar onszelf te luisteren, zit besloten in het feit dat we geen tijd meer nemen om naar onszelf te luisteren. We willen eerder weten wat anderen vinden. Of we willen weten wat het beste antwoord zou zijn, volgens een bepaalde regel. Maar gewoon de vraag stellen en daarna rustig een uur gaan zitten niets doen of iets doen waar we weinig bij na hoeven te denken en wachten tot het antwoord vanzelf komt, dat doen we zelden. Vaak omdat we denken dat niets doen niet mag, niet voor niets het spreekwoord: ledigheid is des duivels oorkussen. Of omdat we denken, dat we zo snel mogelijk een antwoord moeten hebben. Of omdat we vinden, dat we grondig en diep nagedacht moeten hebben over het antwoord. Of we doen het niet, omdat we denken dat we alleen een antwoord mogen geven, dat overeenkomt met wat anderen zouden antwoorden of goed vinden.

Maar wat is er slechter aan het antwoord dat we door luisteren naar onszelf hebben geformuleerd of het antwoord dat goed gekeurd is door anderen?

Reacties op dit artikel
Chaimae, 2010-01-05
( +3 )

ik heb heel veel vragen (l)
Linnie, 2010-04-05
( +2 )

Hallo ik ben linnie ik hou van veel dingen zoals sexs hebben enso gr linnie
Nita, 2010-04-17
( -2 )

Hoi hoe gaat het?
Linnie, 2010-09-04
( -4 )

Lara su, 2011-02-14
( +1 )

Iuew ik hou niet van sexs en zo Linnieeeeeee hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Lollllllllllllllhttp://ww, 2011-04-16
( -2 )

Wie is wereldkampioen bandy bij de mannen?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl