X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Genezende kracht van honing en kaneel

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+14
  Goed artikel ( +18 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 01-03-2010
Auteur: Carina03
Een lepel honing in de thee tegen de verkoudheid? Daar hebben we allemaal wel ooit van gehoord, maar wist u dat volgens natuurgenezers deze combinatie voor nog veel meer dingen gezond is en dat het ook ter preventie genomen kan worden?

Honing en kaneel poeder voor:


De wonderlijke en vaak niet geziene genezende eigenschappen van Honing en KaneelHARTKWALEN:
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriŽn en redt de patiŽnt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiŽnten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.

ARTRITIS:
Artritis patiŽnten kunnen dagelijks, Ďs morgens en Ďs avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiŽnten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiŽnten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

BLAAS INFECTIES:
Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

CHOLESTEROL:
Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiŽnt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.
En zoals genoemd bij artritis patiŽnten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

VERKOUDHEDEN:
Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ľ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

MAAG DIE VAN STREEK IS:
Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.

GAS:
Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

IMMUUN SYSTEEM:
Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriŽle en virale aanvallen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteriŽle en virale ziekten te vechten.

INDIGESTIE:
Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.

INFLUENZA : GRIEP:
Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediŽnt bevat die influenza bacillen doodt en de patiŽnt redt van de griepÖ.

LANG LEVEN:
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren.

PUISTJES:
Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.

HUIDINFECTIES:
Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

GEWICHT VERLIEZEN:
Dagelijks ís morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en ís nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieŽn gebruikt.

KANKER:
Recent onderzoek in Japan en AustraliŽ heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. PatiŽnten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.

VERMOEIDHEID:
Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

SLECHTE ADEMHALING:
Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

VERLIES VAN GEHOOR:
Dagelijks ís morgens en ís avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.Misschien moet je dit met vrienden en familie delen. Iedereen heeft hulp voor de gezondheid nodig.
Öwat zij er mee doen, moeten ze zelf weten.

Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een ďwonderolieĒ (heel effectief) voor alle soorten kwalen.

Reacties op dit artikel
Cacadoja, 2010-03-01
( +34 )

Heel boeiend .... ik wil het wel uitproberen en zal het doorgeven aan vrienden en familie. Toch heb ik een vraagje , hoeveel honing en kaneel gebruik je om te vermageren want onder die regel staan de hoeveelheden niet vermeld. Nu maar hopen dat het helpt. groetjes
Carina03, 2010-03-01
( +6 )

Hoi Cacadoja, Voor het vermageren gaat men uit van honing en kaneel op theebasis. Dit maakt men door 1 eetlepel honing en 1 theelepel kaneel samen in een mok of theeglas te verwarmen. Dit kan in een magnetron maar ook in een steelpannetje. Het belangrijkste is dat het geheel goed vermengt.
Veel succes
Ber44, 2010-03-02
( +2 )

Ik heb net een beschuitje genomen met het honing/kaneel mengsel, in de hoop dat het werkt voor het een en ander (langer leven lijkt mij geweldig..) Het is in ieder geval erg lekker.mjammie!
Carina03, 2010-03-03
( -2 )

Baadt het niet, schaden doet het ook niet, toch?
Frustatus, 2010-04-20
( +9 )

Kent iemand een (huis)middel die effectief een constant lage Hb in het bloed kan opvoeren naar normale waarden? Ook een middel om bezinking in het bloed te verminderen? Een combinatie van beiden nl. verzwakt het lichaam volledig!
Carina03, 2010-04-20
( 0 )

Hoi Frustatus, ga eens kijken op www.paradijsvogel.nl/B.htm. Wel voorzichtig zijn, een ijzertekort is nooit goed maar te hoge gehaltes ook niet.
Joske grobben, 2010-09-21
( +5 )

Even reageren: verwarm de honing absoluut NIET in de magnetron omdat de positieve werking van honing compleet verloren gaat!
Vermijd het gebruik van de magnetron in alle gevallen!
Zoek zelf eens wat verder op internet over de magnetron . . .
Bea, 2010-10-04
( +13 )

Ik zou graag willen weten of je honing mag gebruiken als je diabet2hebt?????ik eet s,morgens een boterham met banaan en daar strooi ik kaneelpoeder op is ook lekker.
Carina, 2010-10-05
( +3 )

Hoi Bea, het zal er aan liggen of je honing op natuurbasis neemt. Vraag het voor alle zekerheid eerst even aan je arts.
Hans, 2010-12-14
( +6 )

Hallo, dat Japanse onderzoek en de geneeskrachtige werking van kaneel en honing zijn inderdaad interessant.

Alleen ik begrijp helemaal niets ervan dat de honing in kokend water gestopt moet worden. Ik heb altijd begrepen dat de waardevolle stoffen zoals enzymen en sporenelementen in honing dan acuut verloren gaan, net als dat je zeg maar de honing koud moet slingeren.
Carina03, 2010-12-20
( 0 )

Net als bij het koken van groenten zitten de goede stoffen in het vocht dat je nu dus drinkt. Er gaat niets verloren.
Marianne, 2011-02-06
( +9 )

Kun je de honing met kaneel niet in een vers gezet kopje thee oplossen? Dat vind ik smakelijker dan wanneer je het opgelost in wat water.
Carina03, 2011-02-06
( +1 )

Natuurlijk kan dat altijd maar dan heb je niet de zuiverende werking omdat in thee weer the√Įne zit. Gezond is nu eenmaal niet altijd lekker.
Luke, 2011-03-22
( 0 )

Laat de thee afkoelen tot zo'n 80 graden en voeg dan pas het kaneelpoeder toe,laat dan de thee afkoelen tot zo'n 50 graden,en voeg dan pas de honing toe,hierdoor blijven alle goede stoffen bewaard,gebruik uitsluitend koudgeslingerde honing,en geen honing die door verwarming is verkregen.
Marlies, 2011-03-24
( +5 )

Wat ik me afvraag is hoe de hoeveelheid suikers, weliswaar natuurlijk, maar toch suikers goed kan zijn om dagelijks te gebruiken??? Zeker in geval van afvallen etc.
Gerrie, 2011-04-08
( +6 )

Kan je ook kaneelolie gebruiken, met honing in de m√ľslie met jochert?

En is het ook goed, om honing en kaneelpoeder in de groene thee te gebruiken?

Bij voorbaat dank je wel voor de antwoorden; Groetjes: Gerrie.
Carina03, 2011-04-09
( 0 )

Het zijn suikers die het energiegebruik verhogen. De kaneelpoeder helpt bij het voorkomen van ontstekingen. Groene thee kan natuurlijk ook.
Gerrie, 2011-04-09
( +3 )

Wat kan je beter in de jochert met muslie gebruiken de kaneelpoeder of de kaneelolie met honing?

Groetjes Gerrie.
Carina, 2011-04-09
( +2 )

Hoi Gerrie, ik denk dat dit meer naar eigen smaak en eventuele darmproblemen ingeschat moet worden. Elke soort olie werkt ook bij verstopping.
Gerrie, 2011-04-13
( -1 )

Hallo Carina,
Bedankt voor het antwoord van mijn vorige vraag, hier kan ik iets mee.

Mijn nieuwe vraag ;
Is kaneelpoeder, kaneelpoeder? of is er verschil van wat je in een supermark koopt, of in een bio winkel? Groetjes Gerrie

Carina03, 2011-04-13
( +1 )

maakt niet uit volgens mij.
Gerrie, 2011-04-13
( -1 )

Hallo Carina,

Dank je wel voor het antwoord.

Groetjes Gerrie
Bernard, 2011-04-20
( +3 )

Voor mijn gevoel .had ik problemen met mijn nieren ik voelde ze
zo gezegd. ergens onder in mijn rug ; onder mijn ribben . na 4 dagen
werden namen de klachten zienderogen af na gebruik van HONING
EN KANEEL . mensen kijk eens op internet .op de genezende werking
en wat er nog meer bij komt kijken.
kijk ook eens op de wetenschappelijke sites.
er gaat toch echt een wereld voor je open ..!
Bernard, 2011-04-20
( +2 )

Voor mijn gevoel .had ik problemen met mijn nieren ik voelde ze
zo gezegd. ergens onder in mijn rug ; onder mijn ribben . na 4 dagen
werden namen de klachten zienderogen af na gebruik van HONING
EN KANEEL . mensen kijk eens op internet .op de genezende werking
en wat er nog meer bij komt kijken.
kijk ook eens op de wetenschappelijke sites.
er gaat toch echt een wereld voor je open ..!
Diana, 2011-04-29
( +6 )

Hoi,
Heeft iemand ervaring met honing en kaneel voor paarden en honden?? Hoeveel hebben zij per dag nodig en is dit ook goed voor hen??
Jopie, 2011-06-13
( +2 )

Het lijkt mij wonderlijk,is het gewone honing uit de winkel,die vloeibare
en zou het ook helpen voor Atrose,als dat waar zou zijn worden er duizende mensen beter,dat lijkt me wel sterk.
Melissa, 2011-07-11
( +9 )

Het afvallen door de honing/kaneel thee klinkt erg aantrekkelijk. Ik ben dan nu ook in mn 2de week lijnen. Ben al een kilo kwijt.
Nu wil ik graag weten of er mensen zijn die dit al geprobeerd hebben en of het dus ook echt werkt...Ik hoop niet dat als ik deze thee ga nemen, ik straks weer aankom...Want het dieten is al zo lastig...

Moet ik dan nog een speciaal merk honing halen? Want je hebt het tegenwoordig in allerlei soorten en maten (zoals alles)
En kaneel? Gewoon een potje kaneelpoeder neem ik aan?

Ik hoor graag van iemand!

Groetjes!
Carina, 2011-07-12
( +1 )

Hallo Melissa, het helpt echt maar je moet wel doorzetten en natuurlijk geen slechte dingen gaan eten omdat je toch honing neemt. Je kunt de gewone bloemenhoning nemen van de Aldi, die is het goedkoopste en werkt prima. Kaneel inderdaad gewon uit een busje. Succes met lijnen.
Alfonsa hes, 2011-08-04
( 0 )

Beste mensen
Na alles gelezen te hebben wil ik weten, als je eerst een kopje thee zet, even laten staan en dan pas de honing en kaneelpoeder erin, ik vind het geweldig, moet ook afvallen en heb nog meer kwaaltjes, zou blij zijn als ik me weer wat beter voel, dank voor berichten.
Janny, 2011-08-11
( 0 )

Beste mensen
Ik ben ook begonnen met de honing en kaneel ik hoop na alle kwaaltjes die ik heb er baat bij heeft ik hoop dat het ook voor mijn reuk help ook ga ik ook wat minder horen als het helpt dan laat ik het zeker weten
janny
Luna, 2011-08-12
( +7 )

Beste mensen ,
Weet iemand of je Kaneel zomaar mag innemen met medicatie samen,bijvoorbeeld met bloedverdunners,ik dacht ooit in het verleden te hebben gelezen dat ,dat niet samen kan?
Luna
Rally, 2011-08-30
( +4 )

Vraag me af hoe lang je mengsel honing/kaneel op je huid mag smeren tegen eczeem,en het lijkt mij zo dat je dit dan ook weer moet afdekken met een gaasje of iets vanwege het plakken. Iemand al geprobeerd??
Kini, 2011-09-04
( +2 )

Ben nu een paar weken bezig met honing en kaneel.

Op sommige sites wordt gesproken over de schadelijke werking van kaneel wanneer je teveel gebruikt. Wat is verantwoord kaneelgebruik en waar kan ik onderzoeksresultaten hierover vinden?

Ik drink 's ochtends en 's avonds een glas warm water met een theelepel honing en 1/9 theelepel kaneel en in de kwark 's ochtends hetzelfde. Dit, omdat ik las dat 1/3 theelepel per dag geen kwaad kan. Maar er zijn zoveel maten theelepels....Wie weet hier meer over?
Gea, 2011-09-07
( 0 )

Ik heb gelezen dat je per dag niet meer dan 5 gram mag gebruiken !
Maartje c-s, 2011-10-23
( +2 )

Ben nu een week bezig met de honing en kaneel, een half uur voor het ontbijt en een kop voor het slapen gaan. Of ik ben afgevallen is nog niet te merken, maar het slapen is in ieder geval fantastisch, dus vraag me af, of het toeval is, of dat het daar ook voor werkt. Zoja, goed idee voor slechte slapers.
Succes dan maar en slaap lekker !!!
Jack, 2011-10-27
( +4 )

Ik ben in de winkel geweest voor kaneel,maar wist niet welke ik moest hebben,de lichtkleurige of de donkerkleurige.Wie kan mij er meer over vertellen.
Carina, 2011-10-31
( 0 )

De normale lichte kaneel is net zo goed als de donkere kaneel.
Gigi, 2011-11-05
( 0 )

Vraagje : wil dit ook gaan proberen, kaneel met honing 'smorgens en voor het slapengaan.
zou graag een paar kilo afvallen.
is er intussen al iemand die hier resultaat mee heeft ?
bedankt voor jullie reactie
Lucia, 2011-11-06
( +1 )

Honing is een van de weinige, zo niet de enige, voedselsoort op deze planeet die niet bederft of wegrot. Het kan kristalliseren en op suiker lijken, maar honing blijft altijd honing. Wanneer het kristalliseert, schroef dan de deksel los, laat de fles in een pan met heet water staan en het wordt weer vloeibaar. Laat honing nooit koken en warm het nooit op in een magnetron. Dan maak je de enzymen in honing kapot en gaan de voedingswaarden en gezondheidsbevorderende kwaliteiten verloren
Lucia, 2011-11-06
( +10 )

Bovenstaand stukje heb ik gevonden op internet.
Annemieke, 2012-02-17
( +1 )

Let wel dat je biologische of echte imker honing neemt. Supermarkt honing is gemaakt van bijen die gevoerd worden met geraffineerde suiker, waardoor de honing nauwelijks nog gezonde voedingsstoffen bevat!!!!!
Carine, 2012-02-25
( +1 )

Vraagje;iemand raadde ons aan honing met kaneel te geven aan een paard met zéér hardnekkige diarree. Iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt
Marian, 2012-02-27
( +1 )

Vraagje zit er suiker in honing?en is het bijenhoning of bloemenhoning?
Jack, 2012-03-08
( 0 )

Ja, in alle (ook zuivere honing) zit 30% suiker. Opgezocht op Internet.
Gerrie, 2012-06-28
( +1 )

Ik heb me laten vertellen in een natuur winkel dat het niet goed is, om dagelijks kaneel te gebruiken;
is dat zo ?
Lien, 2012-08-22
( -1 )

Waar staat dat vermeld dat het koudgeslingerde honing is?
Zurine, 2012-08-31
( +1 )

Is kaneel niet slecht voor onze gezondheid?

graag een antwoord
dank u
Justsomeone, 2012-09-09
( 0 )

Ja, wat hebben mensen hier nou aan.
We snappen niks meer van dit alles.
Joke verheuvel, 2012-10-26
( -3 )

Weet iemand mij te vertellen of je honing en kaneel mag gebruiken bij hoge bloeddruk?
want pepper en zout zijn ook niet goed voor de bloeddruk
.bij voorbaat hartelijk dank
Genius, 2012-11-07
( +4 )

Kaneel is, net zoals alle supplementen bij voeding en verzorging, niet ongezond als je er niet mee overdrijft en niet te eenzijdig aanwendt. Als je onzeker bent over de bijwerking in combinatie met medicatie of verzorgingsproducten, raadpleeg dan in ieder geval een apotheker of je huisarts!
Dit geldt ook indien je klachten hebt met het verteringsstelsel of met de bloeddruk
Linda, 2013-01-21
( +1 )

Hoy
een vraagje , is dat nu met koud water of warm
ik heb de Hary Cell , een soord leukemie , met nu ongeveer
plus en min ..50000 witte bloedcellen ,
zou het bij mij ook helpen en zoja
hoeveel moet ik ervan drinken
of hoe klaarmaken
MVG
Linda
Mohammed, 2013-01-22
( 0 )

Halo,
ik gebruik biologische honing uit marokko ik doe een eetlepeltje s,morgens met een glas heet water zonder kaneel weet iemand of dat ook gezond is en of een eetlepeltje genoeg is.

mvg
Jan bosvelt, 2014-02-09
( 0 )

Het helpt mij heel goed Honig met kaneel ik gebruik practies geen in haalers meer en practies geen pijn in de knieen meer groeten Jan Bosvelt
Rob scherpenisse, 2014-05-16
( 0 )

Suiker 9.3, daar ben ik mee begonnen met Metformine. Na een week 7.1 nog steeds alleen met Metformine. Toen elke dag een banaan met kaneel en een glas melk. Binnen een week 5.8. Nog even doorgegaan het resultaat binnen drie weken 5.4. Nu kijken wat het doet zonder Metformine. Maar het suiker gehalte zakt significant, door de honing en kaneel
Afra, 2014-10-12
( 0 )

Kan je t wel met kamillethee doen die honing en kaneel?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl