X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Steken bij je hart

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+12
  Goed artikel ( +15 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Floor Floor Auteur op infoyo sinds
16 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Floor
Datum: 08-03-2010
Auteur: Floor
We hebben allemaal wel eens last van een steek.Maar toch met sommige steken ,vragen we ons af `waar ligt het aan`.Je bent niet zo gauw ongerust,maar toch zijn we op onze hoede.

Steken bij je hart.

Steken bij je hart kunnen verschillende oorzaken hebben.
Toch zul je hier voorzichtig mee om moeten gaan.
Je hart is een complex mechanisme en zit ingewikkeld in elkaar .

De steken die meestal ontstaan zullen voort komen uit een te zware belasting van je activiteiten ,deze kun je beter staken.
Probeer rustig te blijven en haal adem in een rustige toestand.
Ook kunnen zij duizeligheid veroorzaken en vermoeidheid weer geven.
Als je last hebt van hyperventilatie heb je ook steken rondom je hartstreek dit gaat samen met zweten, gedesoriŽnteerd en hartkloppingen, trillingen bij het hart en pijn op de borst, moeilijk adem halen..
Je denkt dan dat je een hartprobleem hebt.

Veelal is het een spierspanning die de steek veroorzaakt.
Dit houd in dat je of teveel gesport of zwaar gesport hebt.
Het kan ook zijn dat je erg gespannen bent of de laatste tijd veel mee hebt gemaakt.
Dit houd in dat jouw lichaam het allemaal niet aan kan.
Kan de pijn in je hartstreek het gevolg zijn van vernauwingen van de bloedvaten rondom je hart.
Dan heb je zuurstof tekort.
Dit kan voorkomen bij mensen die al wat ouder zijn.
Paniekaanvallen heb je de zelfde klachten, dit is de meest voorkomende oorzaak van pijn in de hartstreek bij jonge mensen.
Slechte leef gewoontes heeft hier ook mee te maken zoals vet eten en roken.

Ook mensen met die speed en cocaÔne gebruiken hebben vaak klachten rondom steken in de hartstreek, deze klachten treden op als je gebruikt hebt, niet als je zo lang gestopt hebt.
Zo kunnen we veel omschrijven wat de oorzaken kunnen zijn.
Maar dat is voor elke persoon anders .
Als je het niet vertrouwd en de steken blijven aanhouden in je lichaam. Adviseer ik je toch om langs de huisarts te gaan voor eventueel onderzoek.

Wees zuinig op je lichaam!

Reacties op dit artikel
Archivision directory, 2010-03-08
( +8 )

Beste, ik heb het een week geleden herhaaldelijk steken rondom het hart gevoeld. Bij mij komt dit echter van te veel aan stress, een te verantwoordelijke job, er zullen er zijn die dit wel herkennen. Alles moet sneller en nog eens sneller en het moet dan nog allemaal juist zijn bovendien. De ziekte van de 21ste eeuw zeg maar. En niet alleen oudere mensen moeten er mee opletten, ikzelf ben nog maar 24 jaar oud. Hiermee wil ik iedereen waarschuwen die veel met overvloedige stress te maken heeft. NEEM tijdig een pauze voor uw zelf. Doe 1 ding met een keer, geen 3 dingen tegelijkertijd en durf nee zeggen. En denk niet te veel aan uw baas of ploegbaas want die verdient toch al meer dan genoeg en dit dankzij u. Denkt dus wat meer aan uw zelf. Het is dan ook uw lichaam. En niemand zal er van wakker liggen als u 's anderendaags in het ziekenhuis belandt met een hartaanval. Morgen staat er gewoon iemand anders klaar die uw job kan overnemen. Die avond heb ik dan ook een leuke film gekeken. Laat het dus allemaal niet te veel aan uw hart komen.
http://users.telenet.be/archivision/
Floor, 2010-03-08
( +4 )

Heel goed archivision,neem de tijd voor uw zelf.Want u bent net zo belangrijk als een ander. Een baas kan soms ook wel eventjes wachten ,al zegt hij van niet.
Succes ermee!
Tilo, 2010-03-08
( +2 )

Goed artikel. Ook ik ben een paar jaar geleden naar de dokter gegaan omdat ik steken bij mijn hart had. Omdat mijn vader 3 hartaanvallen heeft gehad en bij de derde ook overleden is en mijn opa ook dacht ik dat het ernstig was. Het bleek bij mij ook allemaal stress te zijn en nu ik ander werk heb, heb ik het al jaren niet meer gevoeld. maar het is inderdaad schrikken al je ermee te maken krijg.
Floor, 2010-03-08
( 0 )

Dank je tilo, fijn dat nu beter gaat.
Meer mensen moeten is aan zich zelf denken he!
Beter voor je gezondheid.
Roos, 2010-03-20
( +4 )

Hallo iedereen

heb nu sinds 2 weken veel pijn onder mijn linker borst veel steken en heb het in de gaten als ik me druk maak wordt het alleen maar erger krijg er kwade rillingen bij als het te pijn brgint te doen
Floor, 2010-03-20
( +2 )

Beste roos, dan word het tijd dat je naar de dokter gaat.En overleg met hem/haar, waar je probleem wegkomt. Het is niet verstandig hier mee rond te blijven lopen.
Meest is wel te wijten aan spanning,waardoor dit ontstaat,maar er kan zeker wat anders aan de hand zijn. Roos voorzichtig hiermee!
Richard, 2010-05-11
( 0 )

Ik ben sinds vier maanden veganist en nu heb ik ook last van steken in het hart. Ik heb geen supplementen geslikt en heb daardoor misschien een ijzertekort.
Harriet, 2010-06-30
( +1 )

Ik ben een sportvrouw van 50+ ik heb altijd fanatiek aan sport gedaan,nu nog alleen om fit te blijven en voor de contacten. ik heb echter soms problemen,steken,bij de harstreek,dan moet ik stilstaan.en het doet gemeen zeer.het gaat gelukkig weer snel over.ik ben bij de cardioloog geweest ,heb een 24 uurs holter gehad.moet terug naar huisarts,voor vervolg onderzoeken,huisarts is met vacantie.ik heb ritme stoornis,had ik al lag zonder gevolgen. mijn rustpols is 36 per minuut.is dit te laag?ik ben sportster.een andere huiasrts helpt me niet. wat is uw advies.ik ga binnenkort op vacantie. harriet
Floor, 2010-06-30
( 0 )

Beste Harriet,

Als ik u was zou toch een arts zoeken waar u wel terecht kan met uw probleem.
Wanneer u op vakantie gaat wees een beetje op uw hoede, zeker in warmere landen.
Sport wat minder totdat uw probleem is opgelost.
Want sporten is prima ,maar tot op zekere hoogte!
Tiktijger, 2010-07-26
( +1 )

Nou Harriet, ik zou zeker even naar de huisarts gaan met je klachten. Stel je voor dat je tijdens je vakantie ernstige problemen krijgt. Dat kan in een ver vreemd land best wel eens heel lastig zijn.
Susanne lange, 2010-09-04
( 0 )

Ik heb de afgelopen tijd veel stress ervaren rondom verhuizing en persoonlijke zaken. Ik heb nu bijna iedere avond last van een steek in mijn hartstreek. Hoe kan ik nu het beste zorgen dat dit minder wordt? iemand tips?
Samantha, 2010-10-05
( +4 )

Ik ben al een hartaanval gehad, het is echt zwaar, binnenkort gaan ze kijken, of ze er meer aan kunnen doen, het is geen pretje neem dat van mij aan
Sean , 2011-06-23
( +6 )

Hej , ik heb al n paar weken soms echt harde steken in men hart - hartomstreek als ik diep in adem of soms komt het ook van zelf :s zou iemand me kunnen helpen door wat het zou kunnen zijn , want heb er geen goed gevoel bij het doet echt geen deugd

Esra , 2011-07-21
( +1 )

Hmm ik heb ook af en toe last van steken rondom mijn hart maar ik ben nogal een luie mens ik ga ''nooit naar buiten tenzij we op bezoek gaan en ik ebn pas 14 dus is er nou wat aan de hand ,,,,
kan het erfelijk zijn mn vader heeft een aantal keren een hartaanval gehad
Emma, 2011-08-29
( +1 )

Kan je door drank steken onderin je hart krijgen? of ligt het dan ergens anders aan?
Cassandra, 2011-10-20
( 0 )

Hallo,
ik ben 14 jaar en heb erg veel last van steken rondom mijn hart..
ik slaap de laatste tijd ook erg slecht en mijn moeder zegt dat dat komt door stress, en nu ik dit allemaal hier lees zie ik ook dat veel mensen dat hebben door de stress..
maar kan dat al als je 14 bent? ik heb het vooral als ik even stil zit en ik dan moet opstaan dan moet ik echt niet rechtop gaan staan want dat doet echt verschrikkelijk veel pijn..maar het blijft niet lang. Ik heb het ook wel een paar keer gehad bij mijn linkerborst. Ik heb nog nooit een hartaanval gehad.
Sevak, 2011-11-30
( 0 )

Cassandra ,
Je moet meer bewegen & het komt waarschijnlijk omdat je groeit bij mij is het soms ook zo maar ik denk dat het niet zo erg is ik ben zelf 15 jaar en als je tussen 21:00- 22:30 uur gaat slapen gaat het zeer veel helpen omdat je dan voldoende gerust hebt en daardoor kan het misschien zijn . ik sliep ook laatste tijd slecht rond 1: 00 ofzo volgende dag was het zelfde & de laatste 3 weken ga ik op tijd gaan slapen & komt het minder voor dus ik stel voor ga vroeger gaan slapen en beweeeg minimum een half uurtje !
groetjes Sevak
Jesse, 2011-12-04
( 0 )

Hallo

ik heb ook steken rond me hart en ben vaak moe en duizelig. de steken doen niet zo heel zeer en duren niet zo lang.

wat kan dat zijn?
Kader, 2011-12-09
( 0 )

Hallo, ik heb ook regelmatig steken rond mijn hart , heb al naar verschillende dokters geweest maar ze zeggen vant stress. ik ga yoga volgen ze zeggen dat het zou helpen ik hoop het van wel. ik ben zelf 27 werk als poetsvrouw en als ik die steken heb hyperventileer ik soms en het in echt angstig.
Romy, 2012-01-06
( 0 )

Hallo,

Ik heb elke dag wel een paar steken rond mijn hart en ook veel last van hartkloppingen. ik heb nogal veel stress de laatste jaren omdat er veel dingen gebeuren. Van mijn oma heb ik plantival gekregen. Dat zorgt voor meer rust en ontspanning en is geen raar spul wat ik van de huisarts kreeg (Propranolol). ik ben 2x naar de huisarts geweest maar ze doen er niks aan, ookal val je vaak flauw, ookal lig je te huilen van de pijn, ze laten je rondlopen omdat het volgens hun van de stress is. ik ben benieuwd of ze je laten rondlopen totdat je dood neervalt..
Ik heb niet heel veel vertrouwen meer in de huisarts... zomaar een meisje van 15 hartpillen meegeven is neit echt geweldig..
Onbekend, 2012-03-13
( +1 )

Hallo
het is al weer een tijdje geleden dat ik een weekje heel erg last van mij hart kreeg heel veel steken waardoor ik niet kon adem halen en daarna was het weer van zelf over en nu komt het weer voor bij mij. wat kan ik doen?
Goris , 2012-04-18
( 0 )

Ik heb ook steken links se kant van ribben en rond hart ik heb ook duizelingen maatr komt uit artrose nek
Online, 2012-07-03
( 0 )

Dag iedereen,

Ik heb reeds zeer lang steken en problemen door hyperventilatie .
Oorzaak stres.
Dit kan je oplossen door veel te rusten, veel buiten zijn, gezond eten, veel water drinken
Het los niet alles op maar het is een begin.
Saskia, 2012-07-04
( +1 )

Hallo allemaal,

Ik heb sinds kort regelmatig last van steken rondom/bij mijn hart. De laatste keer was toen ik een flesje water over mij heen kreeg, ik zakte bijna op de grond van de pijn.
Valt dit onder de oorzaak van drukte of niet?
Want ik maak me er best wel veel zorgen om want ik ben pas 16.

Groetjes,
Johan, 2012-08-01
( -1 )

Ik krijg laatste weken bijna elke dag steken,in de hartstreek,ook heb ik last van oprispingen met het minste wat ik eet en drink,en af en toe en ik een hartoverslag,
volgens de dokter verteringsprobleem
neem nu pantomed 40,maar geen verbetering,die steken komen plots zonder voorteken
enorm pijnlijk,maar duren slecht 4Tal secoden en hups weer weg ;
Meisje, 2012-10-03
( 0 )

Hey, ik ben ook 14 en heb ook steken rond mijn hart. Maar als ik dat heb lijkt het net alsof er met een mes in word gestoken. Ik eet gewoon, sport voldoende en slaap ook voldoende. En heb dat ik weet geen spanningen! Help.....
Shirley, 2012-10-14
( 0 )

Ik heb telkens steken in mijn hart terwijl ik stil zit, dit doet echt heel zeer .
Wat kan dit zijn? Volgens mijn huisarts hoef ikme geen zorgen te maken want juist als je steken in je hart als je beweegt is het juist een slecht teken zegt hij?
Klopt dit? Wie heeft ervaring? Maakme toch wel zorgen
Jarne, 2012-11-09
( 0 )

Ik ben 13 heb ook al een paar dagen last van steken ik hoop dat het over gaat !
Wendy, 2012-12-29
( 0 )

Ik heb het laast ook gehad. ik had geen van alle dingen. ik lag in bed.

rustig toen de steek uit het niets opkwam. hij trok vanuit me hart naar me arm en me been. ik lag bijna te schreeuwen van de pijn. en zo snel het ook weer kwam was het weg.
Anoniem, 2013-01-11
( +1 )

Hallo,

ik ben 14 jaar en heb zojuist hartsteken (dat dacht ik) maar nu blijkt dat een hartspier te zijn denk ik gewoon spierpijn bij mn hart niks aan de hand toch?

stuur alsjeblieft een mail als je weet wat ik heb naar anilajax@live.nl (ja ik was vroeger voor ajax ) hartsteken (trouwens bij sommige mensen ligt het aan verliefdheid) bij mij niet
Meisje,,, 2013-02-13
( 0 )

Heei,
Ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb er de laatste heel erg vaak en veel last van!
Ik heb dat ik ineens niet meer diep adem kan halen.
Weet iemand wat hier tegen zou kunnen helpen?
x
Ikke, 2013-02-24
( 0 )

Hey,
ik ben een meisje van 14 jaar en ik wordt dit jaar 15. Ik heb ook last van steken rondom mijn hart, ze zijn heel onregelmatig en soms doen ze echt heel veel pijn. Diep ademhalen wordt dan ook moeilijk. Ik weet niet wat ik hieraan kan doen. Ik denk niet dat het van de stress komt, want ik heb zelden stress en er is ook niets ingrijpends gebeurd, dus ik weet niet wat het is en wat ik eraan kan doen...
Jammer genoeg kan ik jullie ook niet helpen, maar zou iemand mij willen helpen????????
moet ik me ongerust maken??????
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl