X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Homeopatie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tries Tries Auteur op infoyo sinds
13 Januari 2010


Bekijk het profiel van Tries
Datum: 01-04-2010
Auteur: Tries
Homeopatie, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Wat is het precies en tegen welke klachten wordt homeopatie gebruikt?

Algemeen

Homeopathie is 200 jaar geleden ontstaan en ontdekt door Samuel Hahnemann. De basis regel van de homeopathie is dat een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken ze ook kan genezen.
Bij homeopathie wordt naar het volledige lichaam van de mens gekeken, als het afweersysteem over het algemeen beter is kunnen mensen ook sneller genezen van hun kwalen. Als er bij mensen homeopathische medicijnen worden toegeschreven wordt er uitgebreid gekeken naar de klachten en de persoon zelf en naar aanleiding daarvan zoeken ze een homeopathisch middel dat het best bij de persoon past.

De middelen die voor de medicijnen worden gebruikt zijn plantaardig en vroeger op mensen getest. De middelen worden gebruikt in de vorm van korreltjes, druppeltjes en tabletjes. Maar ze zijn pas homeopathisch als ze verdund en geschud zijn. Je hebt middelen die je gewoon in de winkel kunt kopen maar die zijn niet speciaal voor jou bedoeld maar voor de klacht die je hebt, deze helpen meestal maar voor kortere duur. Als je langdurig ergens last van hebt kun je beter met een arts praten en die kijkt welk middel het beste bij je past.
Klachten worden bestreden met dezelfde kwaal, maar doordat er meer van die kwaal bij komt gaat het lichaam beter zijn best doen om het te genezen. Dus eigenlijk laat homeopathie het lichaam zelf al het werk doen en voegt het niet iets toe. Bijvoorbeeld: als je koude handen hebt kan je ze onder de warme kraan houden. Even worden ze dan heerlijk warm. Zodra de warme kraan uit gaat koelen de handen weer snel af. Wanneer je de koude handen onder de koude kraan doet, voelt dat even heel onaangenaam maar daarna zorgt het lichaam er zelf voor dat ze weer warm worden.

Toepassingen

Homeopathie wordt gebruikt bij klachten waarvan het niet duidelijk is wat het nou eigenlijk is, ze kunnen het niet op een wetenschappelijke manier vaststellen. Bijvoorbeeld een vrouw die heel vermoeid is en veel moet braken, maar in het ziekenhuis kunnen ze er maar niet achter komen wat het is.
Als er bij haar homeopathie wordt toegepast wordt er naar heel haar lichaam en persoon gekeken. Dan krijgt zij de middelen die het beste bij haar passen. Er wordt dus niet alleen naar haar klachten gekeken maar de homeopaten kijken naar haar afweersysteem in het algemeen.

Het maakt niet uit wat voor soort klachten het zijn. Het gaat er om dat het lichaam zichzelf beter en sneller kan genezen. Dat is de bron van alles. Het is wel zo dat homeopathische middelen alleen werken als het lichaam zichzelf nog kan herstellen, ook al is dit in heel kleine mate.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl