X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is liefde?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 21-08-2010
Auteur: Carina03
Wat is liefde eigenlijk en hoe weet je dat iets liefde is? Heel eenvoudig zeggen de Spanjaarden, "sin sufrir no hay amor" vrij vertaald "zonder lijden is er geen liefde". Even goed nadenken of dat echt zo is.

Woorden

Iedereen heeft wel eens woorden, er kan ruzie ontstaan om niets. Woorden hebben met een geliefde kan pijn doen, ze kunnen je kwetsen en diep in je ziel raken, je voelt letterlijk en figuurlijk de hartepijn. Woorden met iemand waar geen liefde voor gevoeld wordt zijn meestal met een schouderophalen weer vergeten, het doet je niets. Aantrekkingskracht wordt vaak verward met liefde en dit zijn de relaties die niet lang standhouden. De woorden ik hou van jou zijn snel gezegd, soms TE snel. Om te weten of het echte liefde is zou je dus op zijn tijd een goede ruzie moeten hebben. Doen de woede, soms schelden of andere lelijke woorden je niets meer dan is de liefde over. We kunnen ervan uit gaan dat de Spanjaarden dit goed zien, alleen hij of zij die van je houd kan je raken.

Moederliefde

De liefde tussen een moeder en een kind zijn een verhaal apart. Het puurste is deze op het moment dat het kind geboren wordt, nog geen slapeloze nachten of andere problemen. Het lijden gebeurt hier in liefde en ook dat is weer anders. Moederliefde wordt vaak omschreven als iets dat voor altijd is, jammer genoeg is dat niet altijd waar. Het kind daarentegen kan zwaar lijden onder het feit dat de moeder het verstoten heeft. Ik denk dat liefde voor altijd eerder als een kind-ding gezien moet worden. Dit wil niet zeggen dat er geen moeders meer rondlopen die hun kinderen alles kunnen vergeven, dat er geen navelstrengen zijn die maar niet doorgeknipt kunnen worden omdat de band hiervoor sterker dan alles is. De weg van de wieg naar volwassenheid kent vele pijnmomenten, je kunt oprecht lijden als je kind een moeilijke jeugd heeft of als je het ziet zwoegen voor een voldoende op school en dit dan toch niet lukt. Het zijn kleine dingen en kleine momenten waarop je dit lijden door liefde voelt. Soms kan een kind HEEL erg fout gaan de wereld om je kind heen veroordeelt je kind en gaat het haten. Mijn gedachten gaan naar moeder van der Sloot, hoe vaak zal zij al niet gedacht hebben aan het wurmpje in haar armen of het manneke dat kletsend uit school naar huis kwam. Momenten die ze als moeder nodig heeft om de liefde te blijven voelen voor dit kind. Het lijden van deze moeder moet enorm zijn. Belangrijk is dat we niet haar gaan veroordelen.

Reacties op dit artikel
Jan v tricht, 2010-08-25
( 0 )

In de bijbel staat "aan de vuchten herken je de boom", nou zegt dit niets over de moeder, maar wel iets over de vader!!
Eert uw vader en uw moeder, nou dat valt niet altijd mee!
Je kan ze wel eren, maar niet altijd hun gedrag en idee!
Als een moeder het geloof en levensvreugde van haar dochter verwoest, wat moet je dan eren?
Als een moeder haar kind zegt te liegen tegen de vader vanwege het getuige zijn van overspel van de moeder, wat moet je dan eren, dat maakt stotteraars, een leven tot een hel, wat zal je moeten eren?

Als een vader liever een welbespraakte leugennaar gelooft, dan een stotterende zoon, wat en wie moet je eren?
Hij of zij die berouw heeft, die zijn of haar falen in ziet, geen ander, dat is te moelijk, of toch niet, want bij God is niets onmogelijk!!!
Hem zij de Glorie, Hem zal ik eren en mijn ouders en schoonouders vergeven,
www.tri-ichtus.nl
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl