X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De tandenborstel

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 09-09-2010
Auteur: Sjax
De tandenborstel is een ding dat je dagelijks gebruikt als het goed is. Het is een voorwerp dat er gewoon is en waar de meeste mensen niet verder over nadenken. Toch zou je dat wel moeten doen.

De tandenborstel

Vroeger deden de mensen niks aan gebitsverzorging. Het was dus ook heel normaal om al op jonge leeftijd tanden te missen. In de steentijd gebruikte de mensen vaak stokjes om in ieder geval iets te doen aan de vleesresten tussen hun tanden.
Tegenwoordig hebben we gelukkig de tandenborstel.  De eerste tandenborstel hadden een handvat van bot en dierlijke haren om mee te poetsen. Ze ontstonden eind 19 e eeuw onder leiding van Napoleon.
In 1938  werden er tandenborstels ontworpen met een kunststof handvat en kunstharen van nylon. Sindsdien is er nog wel wat verbeterd aan de borstels, maar het principe is steeds hetzelfde gebleven.
Wat nog wel een revolutionaire verandering was, is de komst van de elektrische borstel. Deze heeft ook qua vorm een ander ontwerp.

De tandenborstel vs het vaatdoekje

Van het vaatdoekje is bekend dat er miljoenen bacterien in leven als je het doekje een dag hebt gebruikt. De meeste mensen nemen dan ook elke dag een nieuw doekje of ze gebruiken  keukenpapier in plaats van een vaatdoekje.

Van de tandenborstel is veel minder bekend dat er miljoenen bacterien in leven.
Een tandpastafabrikant heeft onderzoeksbureau TNO gevraagd om te kijken naar de hoeveelheid microscopoisch kleine bewoners van de tandenborstel.
De uitkomst was eigenlijk niet verassend. Hoe langer je een borstel gebruikt hoe meer bacterien er op zitten. Na 3 maanden 2 x daags je tanden poetsen zitten er 7 miljoen bacterien op de tandenborstel.

Het advies luidt dan ook om in ieder geval iedere 3 maanden een nieuwe tandenborstel te nemen. Eigenlijk moet je dit dus vaker doen. (of je moet je verstand op nul zetten en er maar niet aan denken hoe vies een tandenborstel eigenlijk is.)

Er is niet gezocht naar andere oplossingen. Een vaatdoekje kan je wassen op 90 graden, maar een tandenborstel natuurlijk niet. Ook is niet bekend of het helpt als je je tandenborstel afspoelt met mondwater waar chloorhexedine in zit.
Misschien kan een andere tandpastafabrikant dat onderzoek betalen...

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl