X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een bezoek aan de rontgenafdeling voor een rontgenfoto.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jwmzuidwolde jwmzuidwolde Auteur op infoyo sinds
05 December 2010


Bekijk het profiel van jwmzuidwolde
Datum: 08-12-2010
Auteur: Jwmzuidwolde
Bijna iedereen zal er in zijn of haar leven wel een keer komen, de een wat vaker dan de ander. Op het moment dat ik dit type loop ik zelf al 13 weken stage op de rontgenafdeling in het MCL te Leeuwarden. Bij veel patienten waarvan ik een foto moet maken kan ik merken dat ze vooraf niet goed een idee hebben wat er gaat gebeuren en met name hoe lang dit gaat duren. In dit artikel zal ik proberen uitleg te geven wat er gaat gebeuren, maar ook waar de patient aan moet denken.

Aanmelden

Het gehele proces begint uiteraard bij het aanmelden bij de balie. Van belang hierbij is dat een ponskaartje en eventueel de aanvraag van de huisarts wordt meegenomen. Vaak loont het ook om ruim op tijd te komen. De doorstroom van patienten verloopt vrij vlot zodat er zelden sprake is van een lange wachttijd. Bij de balie zal u worden doorverwezen naar de betreffende wachtruimte en zal er doormiddel van een computersysteem bij de laboranten duidelijk worden dat u aanwezig bent.

De voorbereiding en het onderzoek.

Patienten hebben vaak zelf niet in de gaten dat zij zelf ook een groot aandeel kunnen hebben in de voorbereiding. Ik zal enkele voorbeelden noemen. Ten eerste weet de patient zelf voor wat voor foto hij of zij komt. Bij een longfoto bijvoorbeeld is het voor vrouwen met name handig om geen bh aan te trekken. Deze moet namelijk altijd worden uitgetrokken vanwege de beugels en de metalen aansluiting. Mocht de patient geen bh aanhebben dan kan deze vrijwel altijd gelijk doorlopen. Het is ook niet handig om bij deze foto een ketting om te hebben, deze moet namelijk ook altijd af.

Een nog veel voorkomende gebeurtenis is dat patienten, waarbij een foto van de hand moet worden gemaakt, vrijwel altijd nog ringen om hebben. Vaak gaan deze moeilijk of soms helemaal niet af.

Bij vele andere onderzoeken krijgt de patient vaak de instructie om bepaalde kledingstukken uit te doen alvorens met het onderzoek kan worden gestart.

Het onderzoek zelf is eigenlijk niks om zenuwachtig voor te zijn. De patient zal in de meeste gevallen er niks van voelen. Het is wel zo dat bij veel opnames de patient het betreffende lichaamsdeel in een ongemakkelijke positie moet houden. Dit is waar de pijn bij de meeste patienten zal ontstaan. Met name bij patienten die zijn gevallen en een foto moeten laten maken aan het pijnlijke lichaamsdeel kan dit erg vervelend zijn.

Een belangrijk punt waar de patient ook rekening mee kan houden is zelf aangeven waar de pijn is. Met name als de patient is gevallen. Het komt namelijk vaak voor dat er bijvoorbeeld op de aanvraag staat dat er een foto van de hand moet worden genomen, terwijl de patient pijn aangeeft bij zijn of haar pols. Een goede laborant zal daarom ook altijd vragen waar de pijn zit.

Het gehele onderzoek zal, afhandelijk van hoeveelheid en soort opnames, in zijn totaliteit gemiddeld 5 tot 15 minuten duren. Kortom het beeld dat veel mensen hebben van lange wacht- en onderzoekstijden in het ziekenhuis gaat in de meeste gevallen niet op voor het maken van rontgenfoto.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl