X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Fatsoen aan de deur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Hetheksje Hetheksje Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Hetheksje
Datum: 02-03-2012
Auteur: Hetheksje
Als je net als ik collecteert voor goede doelen leer je de mens op zn best, maar zeker ook op zn slechtst kennen. Wat daarbij vooral opvalt, al besef ik best dat ik daarmee generaliseer vanuit mijn eigen ervaringen, is hoe groter het huis hoe kleiner de kans dat men de deur opent voor je.

Goede doelen stress?

Het is februari en bitter koud. Je worstelt je door de sneeuw om geld op te halen voor een goed doel. En in dit geval krijgen gulle gevers er zelfs wat voor terug, een kans om een prijsje te winnen in de loterij die dit goede doel heeft georganiseerd. Geweldig toch zou je zeggen. Je ondersteunt een heel goed initiatief, helpt mee aan je eigen plaatselijke economie en krijgt er nog wat leuks voor terug ook. Win win situatie zou je zeggen. Dus als vrijwilliger ga je ondanks de kou en gladheid goedgemutst op pad.
Maar blijkbaar is het heel erg eng als mensen 's avonds aan de deur van je kapitale villa staan, stel je voor dat ze je willen overvallen? De gewone man in het huurhuisje denkt daar niet aan, die doet gewoon de deur open en geeft je z'n laatste cent bij wijze van spreken.

Hoe rijker hoe gekker

Je probeert het toch, steeds weer, maar het is steeds hetzelfde. Waar de gewone man de deur voor je opent, je naar binnen nodigt om even te schuilen voor de kou en natuurlijk wat geeft of een lootje van je koopt, doet de rijkaard niet eens de deur open. Je ziet ze zitten, in de woonkamer, voor de supergrote televisie, naast de dikke open haard. Je kan bellen wat je wilt, op het venster kloppen desnoods, maar er komt echt niemand naar de deur, ze kijken niet eens op. Doen net alsof ze en de bel, en het geklop op het raam niet horen. Om toch vooral maar zo rijk mogelijk te blijven, zo min mogelijk weg te geven.
Tegelijkertijd is de wereld te klein als ze zelf ziek worden, en genezing willen, wat vaak mogelijk is gemaakt dankzij het ophalen van geld door die talloze collectanten en vrijwiligers waarvoor zij de deur niet eens open doen.

Zwarte lijst maken misschien

Ik zou graag een zwarte lijst maken van zulk soort mensen in mijn gemeente. Naam en adres opschrijven en geven aan de ziekenhuizen in de regio. Of aan de huisarts of tandarts. Dat die de deur niet voor hen opendoen als ze ziek zijn of kiespijn hebben of zoiets. Dat kan natuurlijk niet, dat weet ik ook wel, maar wat zou ik dat graag een keertje doen.
Die mensen eens laten voelen wat het is, hoe het voelt. Misschien dat het kwartje valt en ze leren om hun medemens met respect en fatsoen te behandelen. Doe gewoon de deur open en heb dan gewoon het lef om me midden in mijn gezicht te zeggen "nee dank u daar doe ik niet aan mee". Daar heb ik tien keer meer respect en begrip voor dan niet eens de moeite te nemen om op te staan vanuit je luie stoel en te erkennen dat al die duizenden vrijwilligers die langs de deur gaan ieder jaar weer hun gewicht in goud waard zijn en erkenning, waardering en respect verdienen.
Dus niet alleen handen af van onze hulpverleners maar ook respect voor onze vrijwilligers en collectanten, ook zij staan niet voor zichzelf aan uw deur!

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-03-05
( +1 )

Beetje het beatrix en friso principe.

Als je ze nodig hebt zijn ze niet thuis maar als ze weer op ons kosten in het ziekenhuis moet leggen moeten we allemaal meeleven.

Nou vind ik in dit land het zoiezo niet kunnen dat jullie als vrijwilligers de kosten moeten dekken voor de echte zieken, terwijl de doktor waar je voor betaald dat allemaal in zijn eigen zak steekt.

Tuurlijk heb je gelijk en is het schofterig maar weet je wat ook schofterig is dat er mensen zijn die altijd gewerkt hebben en belasting betaald hebben (wat net zo goed als charity gezien kan worden)
altijd netjes verzekerd geweest en nu omdat ze geen werk meer hebben niet eens fatsoenlijk te eten hebben, tenzij ze natuurlijk voor 800 euro 40 uur per week gaat werken.

Ik geef ook altijd wel wat maar dat doet me zeer te weten dat ook jouw organisatie een grootverdiener er tussen heeft zitten die dat over jullie rug binnen haalt.

Doe wat je moet en beoordeel een ander niet want iedereen heeft zo zijn reden.

Ik snap best dat t je frustreert omdat jij in de goedkope uurtjes geld staat te collecten voor anderen.
Maar deze mensen hebben altijd hard gewerkt en dezelfde moeilijk ggeholpen worden principes in het ziekenhuis als jij en ik.
Daarentegen kunnen hun wel betalen voor zichzelf en het overgrote gedeelte van ons niet.
Maar dat komt omdat die doktor zich zo belachelijk duur acht, dat is die rijke stinkerd die ons de kop heeft gekost door de eeuwen heen.
Die ons opa's en oma's met ergerlijke ziektes tocg weer naar huis hebben gestuurd omdat ze het geld niet hadden, gewoon hier in ons eigen land.

Maar goed steun de maatschappij door geld binnen te halen bij de mensen die alles al inleveren ik snap niet dat je dat over je hart heen krijgt wetende dat er niks is toch nog even op het schuld gevoel in werken.
De rijken zouden als een grote broer voor de staat op moeten komen ipv de armen uitbuiten en zelf op een hoge troon blijven zitten.

Ook de collectanten met hun mooie dromen worden allemaal in de zeik genomen, natuurlijk is het mooi wat je doet, maar zie jij waar het geld naartoe gaat, of krijg je van die mooie brochures van kijk daar doen we het voor dames!

Als er 10miljoen mensen in nederland zouden werken met een min. bedrag van 600euro netto wat naar de belasting gaat per maand, zou dat 600miljoen per maand a 72 miljard per jaar zijn, alleen van de loonbelasting al, dan de wegenbelasting,hondenbelasting,accijns op boodschappen, benzine is ook 1,37 voor d ebelasting shell krijgt maar 0,37.

Collecteer de waarheid bij deze mensen en vraag eens waar al dat geld naartoe verdwijnt?
Al die honderden miljarden jaarlijks al dan geen duizenden miljarden.

Dan had jij niet hoeven collecten dan had je een zusters opleiding gehad en de mensen echt geholpen ipv geld halen bij mensen die hun laatste geld al aan die nalatige verzekering van henzelf zijn kwijt geraakt.

Onderzoeken meisje toch!

Kanker is allang genezen! ze hebben degene die het genezen heeft alleen ook genezen van leven.
Ze willen niet dat we genezen want daar zit geen geld in dit klinkt cru maar zo zit het.

Ziekenhuizen zijn altijd onduidelijk doen van alles fout maar je krijgt nooit een vergoeding nee hoor je moet nog steeds de volle mep betalen voor hun zorg goed of niet goed!

Sticht een eigen ziekenhuis op, kijk eens of daar subsidie voor is om doktoren die daar op basis van een lager inkomen als zijn collega's de armen helpt omdat het zijn hart is en niet omdat het veel geld opleverd.

Open je ogen eens voor de andere kant ipv oordelen over iets waarvan je niet weet waarom.
Niet iedereen is jou een uitleg verschuldigt!

Misschien is het wel zo netjes maar misschien ben jij niet de eerste geweest die dag.
Of wie weet wat ie net heeft moeten betalen, dan vraag jij misschien om een paar cent maar zou het zo kunnen zijn dat de vraag alleen al teveel is gevraagd?

one love
Hetheksje, 2012-03-05
( -1 )

Hey, u heeft altijd recht op uw mening, net als ik op de mijne. Echter ik ben geboren en getogen in mijn dorpje en ken heel veel mensen. Ik weet dus van de mensen die in een grote villa wonen met twee dikke auto's voor de deur of het schone schijn is of niet.
Niemand is mij uitleg verschuldigd, maar wel goed fatsoen, ik vind dat ik dat verdien. Net als ik vind dat u dat verdient, en iedereen op deze aardkloot tenzij ze zelf door hun gedrag het tegendeel hebben bewezen.

Ik heb respect voor de mensen die de deur openen als ik aan bel en gewoon zeggen "sorry, ik kan niet aan alle dingen mee doen" of gewoon zeggen dat ze niets willen geven. Ik bedank hen dan toch altijd hartelijk voor hun tijd en moeite en loop weer weg. En mijn respect is nog groter voor diegenen waarvan ik weet dat ze het zelf, net als ik ook overigens, niet breed hebben maar toch wat geven al is het maar een dubbeltje. Ik kan ook niet zomaar flink geld weggeven, ondanks dat ik mijn hele leven al keihard heb gewerkt en nog doe. Mede daarom collecteer ik ook voor meerdere goede doelen, om zo toch mijn steentje bij te dragen.

Oh, en ter informatie, er mag per week maar 1 goed doel collecteren, tenminste in onze gemeente is dat zo geregeld. En ik blijf collecteren, ter nagedachtenis aan vrienden en vriendinnen die ik heb verloren, en als dank voor de genezing van mijn vader, en gewoon omdat ik wil blijven geloven in het goede van het leven. En ook omdat het KWF me heeft laten zien wat er met het geld gebeurd, in het ziekenhuis. En omdat ze naar me luisteren op vergaderingen als ik aangeef het met een bepaalde spendering van geld aan bijvoorbeeld reclames of zo het niet eens ben. Daarom blijf ik pal achter "mijn" KWF staan en blijf ik collecteren tot ik niet meer kan.

Peace, blessed be!
Methodist269, 2012-03-09
( +1 )

Ik ben ook mensen verloren aan De grote K en dat doet me meer pijn dan ik wil toegeven, maar we hebben altijd de goede doelen gesteund ook zij die nu op de grote reis zijn.
Tuurlijk snap ik en vooral steun ik je inzet om het juiste te doen maar k geloof niet n geld.
Geld waar je je de doktor mee betaald die zegt dat die te oud is om echt geholpen te worden als tie net 64 is.
Of al die andere onderzoeken waar ze je mee bezig houden tot je een cocktailvat van medicatie drappen bent.
En dan zeggen nou ik weet niet wat het is?
Nee begrjpelijk als je z'n gehele dna patroon veranderd hebt.
Nee nee ik geloof in geluk in het leven en in mijn eigen gezin en familie en mensen waar k om geef en die steun ik zolang ze leven, of in ieder geval zolang ik leef.
Natuurlijk wilde ze geholpen worden maar ergens hadden ze het wel al geaccepteerd.
Ze hebben het moeilijk gehad maar zijn uiteindelijk vredig heen gegaan.
De ziekenhuizen verzieken alleen maar en prive ziekenhuizen zijn niet te betalen en worden niet vergoed door de verzekering.
Dus wie bepaald dan wat, en waar gaat dat geld heen naar de verzorging van stervende of de genezing van een ziekte.

k heb mensen voor ogen zien sterven aan ... en ziekenhuis falen keer op keer mee moeten maken waar we ook kwamen niks konden ze doen.
Nou sorry dan verdien je dat salaris ook niet.
Misselijk word ik ervan.

En wij maar op een houtje bijten.
Vroeger was de medicijnman niks meer als een wijsman die wel ergens een blaadje had voor je irritatie.
Tegenwoordig s tie een encyclopedie van medicinale termen en placebo pilletjes.

Goed het is dat we nog ergens hart hebben anders hadden we ons verhaal niet gedaan, daar waar d'r kritiek op zou komen.

One Love
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl