X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De kracht van planten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van nathie nathie Auteur op infoyo sinds
24 Augustus 2008


Bekijk het profiel van nathie
Datum: 03-09-2008
Auteur: Nathie
Planten worden veel gebruikt in de keuken: in soep, in thee, in stoofpotjes,... Maar weet je ook dat planten je kunnen helpen om wat aan je energie te doen? Als je psychisch meer in balans wil komen, kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Bachbloesems. En de producten van aloŽ vera hebben een uitgebreide werking: ze werken onder andere desinfecterend en kunnen pijn verzachten. Je kan ze ook gebruiken voor allerlei wondjes: van snijwondjes tot brandwonden.

AloŽ vera

De aloŽ vera plant werd reeds door de Grieken en Romeinen gebruikt als geneesmiddel. Producten van aloŽ vera werken verlichtend bij allerlei klachten. Het is wel belangrijk producten te gebruiken waar meer dan enkele druppels in verwerkt zitten. Foreverliving bijvoorbeeld gebruikt de pure gel als grondstof. Er bestaat een heel gamma aan producten: dranken, voedingssupplementen, verzorgingsproducten,...  AloŽ vera gel helpt bij een slechte spijsvertering, het stimuleert celgroei, verlicht pijn in spieren en gewrichten, kalmeert de zenuwen,... Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die de producten bieden.

Bachbloesems

Dokter Edward Bach ontwikkelde een bloesemtheorie. Hij werkte met 38 plantenextracten waardoor negatieve emoties in positieve kunnen worden omgezet. Het kan helpen om je psychisch evenwicht te bewaren. Hij legde verband tussen ziekte en negatieve emoties. Als je bijvoorbeeld last hebt van angst, kunnen volgende Bachbloesems je helpen: maskerbloem, zonneroosje, esp, kerspruim of rode paardenkastanje.

Kruidenthee

Afhankelijk van de medicinale kracht van bepaalde planten heeft kruidenthee zijn eigen effect. Zo kan je pepermuntthee gebruiken omdat het verfrissend en stimulerend is. Salie is dan weer effectief tegen vermoeidheid, en verse tijm werkt desinfecterend. Je kan ook een mengsel samenstellen. Goede soorten zwarte thee zijn bijvoorbeeld Ceylon en Darjeeling.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl