X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het bleek iets anders...

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Norma Norma Auteur op infoyo sinds
15 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Norma
Datum: 23-10-2008
Auteur: Norma
Toen ik bij de huisarts kwam vanwege heftige overgangsklachten, nam zij mijn bloeddruk op. Die bleek veel te hoog. Ik kreeg een paardenmiddel tegen de opvliegers (3 per uur was niet ongebruikelijk) en moest een week later terugkomen

Het middel tegen de opvliegers was erger dan de kwaal. Ik stond af en toe te tollen op mijn benen. Gelukkig werden de opvliegers ook wel wat minder, anders heb je helemaal het idee dat je het voor niets slikt. 
Bij de volgende controle stapte de arts over op een ander medicijn, dat bloeddrukverlagend werkt,  in een niet al te hoge dosis. Dat beviel een stuk beter, in die zin dat ik minder last had van bijwerkingen. Desondanks voelde ik mij toch nog niet helemaal senang.   Bij de volgende controle bleek mijn bloeddruk voorbeeldig, maar had ik toch nog last van heel vervelende lichamelijke verschijnselen. Ik moest een ECG laten maken, en mijn hart bleek gelukkig in orde. Maar toch, nog steeds last.
De arts constateerde dus dat ik te kampen had met stress; druk op mijn hoofd, druk op mijn borst, benauwdheid, allemaal verschijnselen van langdurige blootstelling aan stresssituaties. Dat was even schrikken! Had ik eigenlijk zelf helemaal niet aan gedacht. Maar de puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik heb inderdaad al jarenlang te kampen met niet geringe problemen op mijn werk, en die waren de afgelopen maanden tot een tragisch 'hoogtepunt' opgelopen. Blijkbaar gaf mijn lijf aan dat het nu wel genoeg was geweest. De arts gaf me de opdracht om het met onmiddelijke ingang rustiger aan te gaan doen. Dat kon ik dus niet; veel teveel te doen op mijn werk. Als ik nu meteen zou stoppen, zou ik me thuis nog veel onrustiger voelen!

Dus eerst nog twee dagen mij absoluut uit de naad gewerkt, om bepaalde taken die écht niet konden wachten toch af te maken. Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, de ander gaat altijd voor, ook al gaat dat soms ten koste van jezelf. Altijd sterk willen zijn, ook al trek je het af en toe niet meer. Het zijn de woorden van de arts, maar ze kloppen als een zwerende vinger. "U moet het nu rustig aan gaan doen, mevrouw, want u bent op ramkoers met uzelf. en als u zo doorgaat, dan zult u waarschijnlijk binnenkort bezwijken onder de druk en helemaal voor langere tijd uitgeschakeld zijn!"
Het zal je maar gezegd worden. Misschien toch maar even dit advies ter harte nemen...

Ik heb me nog twee dagen te pletter gewerkt, en me de maandag daarna ziek gemeld. Het was wel nodig. Op de laatste twee dagen nog twee ontzettend vervelende aanvaringen gehad -één van de redenen dat het niet goed gaat op het werk- en dat was de druppel, nee de tsunami die de emmer deed overlopen. Ik zet daar voorlopig geen voet meer over de drempel.

Reacties op dit artikel
Changy, 2008-10-23
( 0 )

Hoi Norma, ben jij toevallig mijn tweelingzus die ik niet ken?? Mij is precies hetzeldfe overkomen. Ik liet het alleen nog maanden aansukkelen tot ik echt niet meer kon. Nu 2 jaar later ben ik nog steeds niet 100%. De minste of geringste spanning brengt de symptomen weer terug, en dan zit ik weer dagen thuis. Ik heb mn leven helemaal opnieuw ingericht om maar zo min mogelijk stress situaties te hebben. Meid hou je haaks! Jij bent nummer 1!
Changy
Norma, 2008-10-23
( 0 )

Dank je wel, Changy, voor je reactie. Ik ga inderdaad ook het roer omgooien, dus in ieder geval een andere baan zoeken. Dus ook dit artikel wordt weer vervolgd.
Groetjes, Norma.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl