X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Beauty: voetverzorging en voetproblemen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 24-07-2008
Auteur: AnnaStaal
Om maar met de deur in huis te vallen, we zorgen niet altijd even goed voor onze voeten. Dit terwijl ze ons hele leven “dragen”. Een aantal aspecten hoe de voeten goed te verzorgen en kleine kwaaltjes op kunnen lossen.

Algemeen

Schoon worden onze voeten onder de douche, hoewel we daar zelden extra aandacht aan schenken. Maar voor veel mensen is de douche ook de grens van de voetverzorging. Nagelproblemen, eelt of likdoorns zijn enkele van de meer eenvoudige problemen die je met de voet op kan lopen en waar relatief weinig mensen actief mee aan de slag gaan (zelf of middels de pedicure).

Voetproblemen en oplossingen

Enkele veelvoorkomende kwaaltjes op rij en wat je er aan kunt doen om er weer gezonde voeten van te maken.

Zweetvoeten
Zweten hoort bij het lichaam, maar overdadig zweten kan je aanpakken. Zweet wat net ontstaan is is reukloos, maar “ingepakte” voeten kunnen niet ademen en op dat moment ontstaan de geurtjes meestal.
Blote voeten zou ideaal zin, maar geen optie en dus dragen we de kousen en schoenen. Materialen hebben we wel zelf in de hand en kousen van katoen zijn het meest geschikt. De leren schoen ademt het meest en is daarmee het meest geschikt. Wissel ook dagelijks van schoenen en doe thuis de schoenen uit.
Na het wassen van de voeten is de nazorg ook van belang. Een vette crème of lotion werken vaak ontgeurend en er zijn speciale deosprays voor de voeten.
Bepaalde stoffen vermijden kan het zweten van de voeten ook verminderen (scherpe kruiden, koffie en alcohol).

Eelt
Eelt is bescherming en ontstaat bij overmatige druk. Als het pijnlijk en branderig aan gaat voelen, maar ook omdat je het bij open schoenen niet fraai is, is het zinvol het aan te pakken. De professionele man of vrouw heeft specifieke apparatuur om het eelt weg te halen, maar zelf kun je het ook aanpakken.
De eeltvijl is bij de drogist te krijgen en heeft 2 kanten. Met de grove kant begin je en gaat er daarna met de fijne kant overheen. Wees wel voorzichtig met hetgeen je weghaalt en smeer daarna je voeten goed in.
Enkele malen per week een voetbad nemen is ook goed tegen eelt. Je kunt hiervoor zachte zeep nemen maar er zijn ook speciale zeepsoorten. Daarnaast iedere avond voor het slapen gaan de voeten met een vettige crème insmeren. Laat het goed intrekken en de frequentie volhouden is van belang.

Likdoorn

De likdoorn is verhard eelt welke naar binnen is gekeerd (in de vorm van een punt naar binnen gericht). Omdat de naar binnen gekeerde eelt op een zenuw kan drukken, kan het pijnlijk worden. Er zijn verschillende redenen waarom likdoorns ontstaan, krap zittende schoenen, een verkeerde stand van de tenen of gehele voet.
Voor een beginnende likdoorn op bijvoorbeeld het kleine teentje heb je pleisters die de likdoorn weg kunnen halen, maar dieperliggende likdoorns kunnen het beste professioneel weggehaald worden.

Ingegroeide nagel
Dit komt vaak voor en is erg pijnlijk. De punt van de nagel drukt dan in de plooi van de nagel. Als het zover komt dat deze in de huid groeit, kunnen er ontstekingen ontstaan. Vaak is verkeerd knippen de oorzaak (nagel recht afknippen) maar verkeerde schoenen kunnen de ingegroeide nagel ook veroorzaken. Omdat er eelt in de nagelplooi gaat groeien is het niet aan te raden dit zelf op te lossen. Laat het eelt door de pedicure weghalen en dan wordt de nagel ook meteen dusdanig behandeld dat deze in de gecorrigeerde vorm door kan groeien. In een verder gevorderd stadium kan het zijn dat de arts in beeld moet komen.

Tips

Was je voeten dagelijks in lauw water, maar blijf niet te lang met je voeten in het water zitten.
Na het droogmaken van de voeten even met de voeten op de handdoek blijven zitten en als de voeten goed droog zijn deze met een crème insmeren (niet tussen de tenen!).

Koop nieuwe schoenen altijd aan het eind van de dag als de voet iets meer gezwollen is als in de ochtend. Let bij het kopen ook op de breedte van de schoen. Een schoen moet direct goed zitten.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl