X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alleen mijn zoon dacht aan liefde... (over seks; deel 1)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van PYLC PYLC Auteur op infoyo sinds
26 Mei 2010


Bekijk het profiel van PYLC
Datum: 28-05-2010
Auteur: PYLC
Groep acht.†Stoere spanning bij de jongens, gegiegel bij de meisjes. Een les over seks. De juffrouw nodigt haar klas uit om op het maagdelijke zwarte bord alle woorden op te schrijven waar de jongens†en†meisjes aan denken†wanneer†ze het woord seks horen. Mijn zoon loopt naar voren en schrijft†onbevangen liefde. Aan het einde van deze schrijfronde bleek hij de enige†te zijn die seks geasscocieerd heeft met liefde.†Veelzeggend?†

Seks, waar praten we over?

Seks, waar praten we over? Met welke woorden associeren wij seks? Is het eerste woord dat ons te binnen schiet 'liefde'? Waar gaat seks over?
Een goede definitie van seks is: "een grote verscheidenheid aan handelingen, gedachten en gevoelens, zowel individueel als rationeel die te maken hebben met lichamelijke en geestelijke opwinding en vrijen".  

Hoewel bovenstaande definitie iets weergeeft over seksualiteit, is het bij lange na onvoldoende om te zeggen wat seksualiteit is. Ieder echtpaar en iedere man en vrouw apart, beleeft de seksualiteit op een unieke manier. De mens is een seksueel wezen. De mens heeft seksuele verlangens. Door deze verlangens is het mogelijk de relatie te verdiepen door het leren genieten van elkaar. Maar als we spreken over seks, waar hebben we het dan over? Bij het woord seks hebben wij gedachten en gevoelens. Gedachten en gevoelens leiden tot een bepaald gedrag.

Welke woorden komen in je op, waarmee associeer je seks? Zijn dat woorden met een positieve lading: mooi, plezier, genieten, samen? Of gaan je gedachten in de richting van: verboden, zonde, problemen? Of misschien pijn en misbruik? Niet alleen de media hebben invloed op de manier waarop wij denken over en omgaan met seks. Een heel groot gedeelte van ons denken over seks heeft te maken met opvoeding, ervaringen en persoonlijke meningen die door de jaren heen zijn gevormd.

Eťn van de wegen om tot een bevredigende seksuele relatie te komen is van elkaar te weten welke woorden, geassocieerd met seks, je opwinden of afstoten. Daarover moet je dan wel met elkaar in gesprek durven gaan. Je zou samen een lijst kunnen maken met daarop minstens twintig woorden die associeren met seks. Die woorden kunnen geslachtsdelen zijn (in wetenschappelijke of straattaal) of woorden als 'liefhebben, opwinden, warmte, geweld, dwang etc...' Wanneer je met elkaar zo'n lijst hebt gemaakt, vraag je aan elkaar deze woorden te beoordelen met afstotend, neutraal, aantrekkelijk of opwindend. Ieder vult eerst de beoordelingen voor zichzelf in en geeft zijn/haar lijst aan de partner. Zo leer je elkaars seksuele taal te verstaan. Je zult namelijk ontdekken dat jij en je partner verschillend zijn in de gevoelswaarde van de geassocieerde woorden. Wat zou dit verschil kunnen betekenen in jullie relatie en de uitwisseling van seks? Al eens over nagedacht?

Wij hebben elkaars seksuele taal leren verstaan

Mijn vrouw en ik hebben zo'n lijst ook gemaakt. We bleken inderdaad verschillend te zijn in de gevoelswaarden die wij toekenden aan bepaalde woorden. Ik weet nu welke woorden ik mag en kan gebruiken in onze seks. Woorden die de opwinding doen toenemen. Ik heb ook ontdekt welke woorden afstotend werken waardoor ik nu meer begrijp van die plotselinge veranderingen die konden optreden in ons liefdesspel. Wij hebben elkaars seksuele taal leren verstaan.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl