X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bejaarde mannen "krachtpatsers" in bed

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Francois580 Francois580 Auteur op infoyo sinds
09 December 2010


Bekijk het profiel van Francois580
Datum: 23-08-2010
Auteur: Francois580
Wilfried Martens, gewezen eerste minister van België, Charlie Chaplin, Anthony Quinn en de Indiër Nanu Ram Jogi zijn één voor één "krachtpatsers"in bed én hebben één ding gemeen. Ze verwekten op hoge (bejaarde) leeftijd nog een kind. Toch mag dit niet als een nieuw wereldwonder worden beschouwd. "In tegenstelling tot vrouwen, kunnen mannen tot op hoge leeftijd én op compleet natuurlijke wijze kinderen verwekken", aldus  deskundigen terzake.

Vader worden op zijn negentigste

Was de gewezen Belgische premier Wilfried Martens "amper" 65 toen zijn jongste zoon Simon werd geboren, dan is de Indiër Nnanu Ram Jogi inderdaad van een gans ander kaliber. Hij is immers de oudste vader ter wereld. Hij had al zijn negentigste verjaardagskaarsje uitgeblazen, toen...zijn 21ste kind het levenslicht zag. Charlie Chaplin en en acteur Anthony Quinn zorgden toch ook nog voor een fel opgemerkte prestatie door op respectievelijk hun 73 en 81 opnieuw vader te worden.
Toch doen fertiliteitsdeskundigen hier niet verwonderd over, wel integendeel.
"In tegenstelling tot vrouwen, vormt het voor mannen geen enkel probleem om nog op latere leeftijd vader te worden", zeggen ze eensgezind.
Vanaf achttien jaar beschikken mannen over normale vruchtbaarheidscapaciteiten. Uit de resultaten van recente onderzoeken blijft ook dit zo tot hun veertigste. Vanaf die leeftijd zwakt de vruchtbaarheid bij mannen lichtjes af. Maar... geen nood. Hun vruchtbaarheid is nog meer dan voldoende sterk om ook dan nog probleemloos voor nakomelingen te zorgen. Terwijl bij vrouwen gemiddeld vanaf hun vijftigste de vruchtbaarheid achter de rug is, daalt de mannelijke vruchtbaarheid wel sterker naarmate ze ouder, maar volledig verdwijnen doet ze niet. Zo is op hun negentigste hun vruchtbaarheid met ruim de helft gedaald, maar vader kunnen ze dus nog steeds worden.

Aantal bejaarde papa's stijgt

Zowel in Nederland als in België stelde men vast dat het aantal vaders-op-hogere leeftijd van jaar tot jaar stijgt. Zo is één op drie vrouwen ouder dan 35 wanneer ze in hun eerste baby verwachten. Dat zijn er eens zoveel dan twintig jaar geleden. Hun mannen zijn dikwijls ouder... dan vijftig.
Dit "fenomeen" mag echter niet veralgemeend worden. Niet alle mannen blijven inderdaad vruchtbaar tot op hoge leeftijd. Verschillende factoren zijn oorzaak van het uitvallen van hun vruchtbaarheid. In de eerste plaats roken, overmatig alcohol drinken en overgewicht zijn daar verantwoordelijk voor. Zittend (kantoor)werk en/of het dragen van spannende kledij zijn even nefast voor de mannelijke vruchtbaarheid. Voor de regelmatige aanmaak van gezond sperma is de ideale temperatuur in de teelballen immers 37 graden. Spannende kledij doen ze er  "warmer" inzitten, met alle negatieve gevolgen vandien.
Een gezonde en gevarieerde voeding met veel (rauwe) groenten, vers fruit en veel zonlicht zijn aanraders voor de mannelijke vruchtbaarheid, ook op oudere leeftijd.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl