X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Mens en gezondheid" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Met emotionele intelligentie betere seks

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Vosje53 Vosje53 Auteur op infoyo sinds
26 Februari 2009


Bekijk het profiel van Vosje53
Datum: 23-11-2010
Auteur: Vosje53
Wie goed met emoties bij zichzelf en in contact met anderen kan omgaan, haalt veel meer genot uit seks. Althans zo blijkt uit een Brits onderzoek.


EQ

Toen de Amerikaan Daniel Goldman in 1995 zijn boek ‘Emotionele intelligentie’ publiceerde werd een nieuw element in de psychologie geïntroduceerd. Wie emotioneel sterk staat zou ook maatschappelijk succesvoller zijn. Sindsdien wordt het EQ (emotiequotiënt) steeds meer ingebracht bij sollicitatiegesprekken. Mensen die goed met emoties om kunnen en empathisch zijn zouden door werkgevers beter geschikt bevonden worden om als werknemer correct te kunnen functioneren.
Volgens recent onderzoek zou emotionele intelligentie betekenen dat men ook succesrijker in bed is.

Doorslaggevende invloed

Tim Spector van het Londense King’s College ondervroeg meer dan 2.300 vrouwelijke tweelingen tussen 18 en 83 jaar over hun seksualiteit. Hij vroeg ze om aan hun seksueel leven een score toe te kennen op een schaal van zeven. Daarnaast onderzocht hij hun emotionele intelligentie. Ze dienden een vragenlijst te beantwoorden in verband met zelfexpressie, empathie en tevredenheid.

Uit dit onderzoek concludeerde de wetenschapper dat vrouwen met een goed ontwikkelde emotionele intelligentie een beter seksleven hebben. Wie zich meer laat leiden door haar gevoelens heeft tweemaal zoveel orgasmes dan wie dat niet kan.

Psychologe Andrea Burn, eveneens van King’s College, en ook betrokken bij het onderzoek zei hierover: “De emotionele intelligentie blijkt een directe invloed te hebben op het seksuele omdat deze haar vermogen om over haar seksuele verwachtingen en verlangens met haar partner te communiceren beïnvloedt”.


Remmingen overwinnen


Dit is goed nieuws voor 40% vrouwen wier seksueel genot problematisch is. Zij kunnen hieruit hun voordeel halen. Deze vrouwen slagen er niet altijd in hun gevoelens te uiten en sluiten zich op in zichzelf. Volgens relatiespecialiste dokter Pam Spurr is het niet makkelijk die remmingen te overwinnen, maar er zijn mogelijkheden.

Voorspel naar de prullenmand


Uit een ander onderzoek bleek dat het voorspel waarrond zoveel te doen is niet wezenlijk bijdraagt tot het seksuele genot van de vrouw. De klassieke vraag aan de man om het langzaam aan te doen en de vrouw geleidelijk op te warmen, wordt hiermee weerlegd. De daad op zich zou het allerbelangrijkste zijn. Dit bleek eveneens uit de bevraging van de 2.300 vrouwen. Het is zonneklaar dat de slaapkameretiquette aan herziening toe is.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl